REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DMHI latră fals, să se audă până în Coreea. Şmenarii judecaţi pentru evaziune şi spălare de bani sunt angajaţii săi!

DMHI latră fals, să se audă până în Coreea. Şmenarii judecaţi pentru evaziune şi spălare de bani sunt angajaţii săi!

Replica API 29 septembrie 2014 | 18:02 1158

Capul mafiei subcontractorilor a fugit din ţară

Capul mafiei subcontractorilor a fugit din ţară

Aurel Dascălu, manager Korom

Cea mai mare parte din persoanele trimise în judecată săptămâna trecută în dosarul subcontractorilor au fost, sunt sau au rude angajate la DMHI, iar absolut toate firmele implicate activează exclusiv pe şantierul coreeano-român din Mangalia, acolo unde au şi fost efectuate percheziţii de către procurori, însoţiţi de poliţişti de frontieră şi jandarmi. Aceste precizări vin în contextul în care DMHI ne-a ameninţat cu trimiterea în judecată pentru prejudicii de imagine, oficialii coreeni afirmând răspicat că ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa nu vizează în nici un fel DMHI şi nici un angajat al companiei. Obstinaţia DMHI de a nega fapte penale de notorietate în Mangalia, prezentate inclusiv în „Replica”, de-a lungul anilor, şi confirmate acum de procurori, canalizează energiile într-o direcţie neproductivă şi stânjenitoare pentru coreeni şi partenerii lor locali, în detrimentul unor eforturi minime pentru igienizarea propriei curţi. Conducerea DMHI continuă astfel să fie complice la furturile anuale de milioane de euro de pe şantier, situaţie oarecum de înţeles, omeneşte vorbind, din moment ce capii mafiei subcontractorilor sunt coreeni, doi dintre aceştia fugând chiar din ţară, evident, de nevinovaţi ce sunt şi de neimplicată ce este DMHI în ancheta procurorilor.

Cristian Niculae, lăcătuş construcţii nave

Circa 60 de persoane şi firme căpuşă care activează în cadrul DMHI au fost vizate de ancheta procurorilor constănţeni, care au cuantificat numai pentru ultimii doi ani un prejudiciu de 2,5 milioane de euro. Dintre acestea, pe 24 septembrie a.c. au fost trimise în judecată persoanele fizice Kim Jong Kan, cetăţean coreean, Crangă Iulian, Ion Ion, David Ion, Dascălu Petrică Doru, Cornea Valentin, Raica Stelian, Bălan Ioan, Damian Viorel, Boncilă Marian, Niculae Cristian, cetăţeni români, toţi în stare de reţinere, precum şi persoanele juridice Confidenţial Consulting SRL Mangalia, Dec Equipment SRL Mangalia, Korom Industrial Services SRL Agigea, Korom Hatch Covers SRL Agigea, Gil Nav SRL Mangalia, Korom Marking SRL Limanu, Weldmarios Nav SRL Mangalia, Ship Nav Marine SRL Bucureşti, Rokom Navship SRL Limanu, Vision Corporation SRL Mangalia, Mirushipnav SRL Mangalia, Kig Nav Ship SRL Mangalia, Arca Shipnav SRL Mangalia, Ancorship SRL Mangalia, Naval Stelyandra SRL Mangalia, Nicola Shipping SRL Mangalia, Damy Navy SRL Mangalia, Marios Shipping SRL Pecineaga şi Mashika Nav SRL Mangalia, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, în calitate de autori sau complici. Pornind de la revolta oficialilor DMHI, care ne transmiteau, cu majuscule, că nici măcar o singură persoană din cele enumerate nu este angajatul lor, facem mai jos dovada a cel puţin trei inculpaţi trimişi în judecată care-şi duc veacul pe platforma DMHI. Astfel, Stelian Raica, de 43 de ani, trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, este atât asociat al firmei Naval Stelyandra SRL, de asemenea, persoană fizică trimisă în judecată, dar şi angajat DMHI, după cum se poate vedea în fotografiile alăturate. De asemenea, inculpatul Cristian Niculae este lăcătuş construcţii nave în cadrul DMHI, în timp ce Marian Boncilă, alt inculpat, ca asociat al firmei căpuşă Hi Air Europe SRL, falimentată după ce a prejudiciat statul şi şantierul din Mangalia, îşi are soţia, pe Elena Boncilă, angajată pe un post de operator automat la DMHI. În fine, Aurel Dascălu, manager la Korom, cea mai mare căpuşă a DMHI, are şi el rude în şantier, deşi relevante aici sunt infracţiunile comise de el şi partenerii săi coreeni, nu activitatea foarte probabil onestă a neamurilor sale. La fel stau lucrurile şi în cazul tuturor celorlalţi inculpaţi, aflaţi mai mult sau mai puţin „sub acoperire” în DMHI, dar care au în plus singurul „merit” de a fi fost mai discreţi.

Un lider coreean al grupării, sub control judiciar într-un alt dosar

Trecem peste pretenţia absurdă a DMHI a nu avea nici o legătură cu dosarul subcontractorilor, de parcă aceştia prestau pentru terasele din staţiuni ori îşi construiau vapoare în spatele blocurilor, pentru a ne opri asupra capilor mafiei coreene din Mangalia. Singurul adus în discuţie de procurori, deocamdată, este Jong Kan Kim, unul din cei trei coreeni care învârteau suveica zecilor de firme căpuşă şi fantomă de pe platforma DMHI, cu prejudicii pentru şantier, statul român şi cel sud coreean. Coincidenţă sau nu, Jong Kan Kim, cercetat în libertate prin decizia luată de Tribunalul Constanţa pe 26 septembrie a.c., în acest dosar, nu se află la prima abatere penală. Sud coreeanul care căpuşează DMHI se afla deja sub control judiciar într-un alt dosar instrumentat de Parchetul Tribunalului Constanţa, printr-o ordonanţă dată pe 27.05.2014 în dosarul nr. 2/P/2014, măsură confirmată de tribunal prin încheierea de pe 05.06.2014.

Capul reţelei subcontractorilor îl execută silit pe afaceristul Liviu Scarlat

Şi mai interesante sunt lucrurile în cazul lui Dong Gyu Kim, care se află la originea mai tuturor firmelor căpuşă de pe platforma DMHI, după cum arăta „Replica” încă de anul trecut, vizat de asemenea, în dosarul subcontractorilor şi dat dispărut de anchetatori. Potrivit unor surse judiciare, citate de evz.ro, Dong Kyu Kim a fugit în Coreea de Sud, lăsând oalele să se spargă în capetele complicilor săi. Cel mai probabil, sud coreeanul a aflat că este vizat de ancheta procurorilor şi a decis să fugă din România, renunţând astfel până şi la banii pe care îi are de recuperat de la un alt afacerist controversat al Mangaliei. Este vorba despre Liviu Scarlat, care, alături de soţia sa, Daniela, au fost daţi în judecată ca debitori, de către creditorul Dong Kyu Kim şi una din firmele sale, inculpată în dosarul subcontractorilor, Dec Equipment SRL, într-un dosar deschis în iunie 2013 la Judecătoria Vălenii de Munte. Pe 25.06.2013, judecătorii au admis cererea de executare silită a lui Liviu Scarlat de către Dong Kyu Kim, ulterior soţii Scarlat făcând contestaţie la executare. Pe 11.03.2014, Judecătoria Vălenii de Munte anulează cererea de chemare în judecată a soţilor Scarlat, cu drept de a formula cerere de reexaminare.

IATĂ şi reacţia DMHI, transmisă prin intermediul unui drept la replică:

http://www.replicaonline.ro/dmhi-drept-la-replica-190821/

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367