REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DNA a blocat conturile Perfect Tour pentru o afacere necurată din 2009 cu Loteria Naţională

DNA a blocat conturile Perfect Tour pentru o afacere necurată din 2009 cu Loteria Naţională

Replica API 21 decembrie 2015 | 00:00 2243

Clienţii de lux de la Orange, Petrom şi BNR „riscă” să petreacă sărbătorile în ţară

Clienţii de lux de la Orange, Petrom şi BNR „riscă” să petreacă sărbătorile în ţară

Peste 1.000 de turişti care şi-au făcut planuri de vacanţă cu Perfect Tour nu ştiu dacă vor mai pleca undeva de sărbători, după ce DNA a blocat conturile celei mai mari agenţii de turism din România, din cauza unei afaceri necurate încheiate în 2009 cu Loteria. Perfect Tour a confirmat situaţia, îşi cere scuze de la clienţi şi susţine că a obţinut deblocarea parţială a conturilor, în urma contestării sechestrului asigurator. Agenţia este deţinută de Corina Păcuraru, fosta soţie a milionarului Maricel Păcuraru, condamnat în noiembrie 2014 la 4 ani de închisoare în dosarul Poşta Română, după ce a prejudiciat compania de stat cu 4 milioane de euro.

Sechestrul DNA asupra conturilor Perfect Tour intervine într-un alt dosar care-l vizează pe Maricel Păcuraru, privind prejudicierea unei alte societăţi de stat, Loteria Română, printr-o înţelegere parafată între cele două părţi în 2009. Perfect Tour a prosperat, de-a lungul timpului, în special din contractele încheiate cu statul (Camera Deputaţilor, Senatul, Banca Naţională a României, MAI, MAE, Ministerul Educaţiei, Nuclearelectrica etc), dar şi cu firme-colos, precum Orange şi OMV Petrom.

„Ştim că pentru prima dată ne aflăm în situaţia de a vă dezamăgi şi vă asigurăm că facem totul pentru a controla situaţia, aşa cum Perfect Tour a făcut-o şi în cazuri în care parteneri de-ai noştri au avut probleme. Se fac permanent încasări şi plăţi către furnizori, astfel încât toţi turiştii care au plecări în următoarea perioadă să se bucure de vacanţele programate. Pentru a ne concentra pe soluţii, Perfect Tour nu mai efectuează nici o rezervare nouă”, se arată în mesajul postat pe prima pagină a site-ului Perfect Tour.

Potrivit agenţiei, prioritate au turiştii cu rezervări făcute până la sfârşitul anului în curs, nefiind foarte clar ce se va întâmpla cu cei care aveau programate plecări în 2016. Perfect Tour a raportat pentru anul 2014 afaceri de 50.000.000 de euro şi 160.000 de clienţi, dar afacerile penale din trecut ale patronilor săi pot însemna acum prăbuşirea celei mai mari agenţii de turism din România. De altfel, cu puţine excepţii, toate marile companii vizate de DNA în dosare de corupţie au dat faliment, chiar dacă am avut de-a face cu firme chiar mai puternice decât Perfect Tour, cum ar fi Romstrade (a lui Nelu Iordache) sau Tehnologica Radion (a lui Theodor Berna).

DNA a blocat conturile Perfect Tour într-un dosar care vizează un prejudiciu de 6 milioane de euro adus Loteriei Române printr-un contract încheiat în 2009 (an în care a intervenit şi divorţul dintre Maricel şi Corina Păcuraru) între compania de stat şi o firmă controlată de agenţia de turism în parteneriat cu Poşta Română, privind distribuţia la nivel naţional a cartelelor telefonice Pelegrin, emise de Perfect Tour.

„În anul 2009, Perfect Tour a intermediat o tranzacţie fără nici o legătură cu turismul, cumpărând un “măr” şi vânzându-l mai departe. “Mărul” s-a dovedit, însă, stricat şi suspect de fraudă, iar Direcţia Naţională Anticorupţie a demarat o amplă anchetă, punând sechestru asigurator pe conturile Perfect Tour. Practic, Perfect Tour are bani în conturi, dar nu-i poate folosi până la elucidarea cazului”, au explicat oficialii Perfect Tour.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218