DNA a descins la Consiliul Județean: e vizat un director!
DNA a descins la Consiliul Județean: e vizat un director!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestDNA Constanța a descins miercuri, 7 iunie, la Consiliul Județean Constanța, în urma unei plângeri formulată de o persoană în legătură cu o licitație pentru spațiile verzi.
Vizat ar fi directorul Ermil Chelariu, directorul Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat, după cum ne-a precizat șeful CJ, Mihai Lupu.
Anchetatorii au părăsit instituția în jurul orei 11.00 și, potrivit informațiilor noastre, au vorbit cu directorul Ermil Chelariu, și au ridicat documente. După ce a discutat cu procurorii, directorul nu mai e de găsit în CJ.
Consiliul Județean nu dispune de foarte multe spații verzi. Cele existente sunt la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, la Centrul Militar Zonal; la Pavilionul Expoziţional, la Teatrul de Vară Mamaia și la punctul de operare Aeromedical S.M.U.R.D. din Str. Viilor nr.1, Municipiul Constanţa. Iar pe 27 aprilie a.c. consiliul Județean anunța licitația pentru servicii de întretinere spatii verzi la clădirile aparținând/ administrate de către Consiliul Județean Constanța. Serviciile de întreţinere spaţii verzi vor consta în salubrizat peluze, colectat, încărcat şi transportat resturi vegetale; cosirea mecanică a gazonului; mobilizarea manuală a solului, la adâncime de 10 cm - Prăşit trandafiri; tunderea gardurilor vii; tuns formare arbuşti. Nu se știe, însă, dacă este vorba despre această procedură.
Ce spune președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la controlul efectuat de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a făcut următoarele precizări:
„Cu hotărâre și consecvență, doresc să reafirm angajamentul meu ferm de a NU tolera nicio formă de favorizare, aranjament sau atribuire incorectă a contractelor.
Aș vrea ca toți constănțenii să știe că voi solicita o analiză și o revizuire amănunțită a tuturor procedurilor de achiziții, indiferent de natura lor - fie că sunt servicii, bunuri sau investiții majore.
Această inițiativă crucială reprezintă un pas important în asigurarea unei gestionări corecte, transparente și eficiente a resurselor noastre. Ne propunem să ne aliniem celor mai înalte standarde de conformitate și să devenim un model de excelență în sectorul public.
Toți angajații CJ Constanța sunt implicați și sunt supuși unui program de instruire prin intermediul programului POCA (Programul Operațional Capacitate Administrativă). Prin intermediul acestui program, ne asigurăm că fiecare membru al echipei noastre este conștient de importanța eticii și respectării normelor în cadrul procesului de achiziții publice”
Menționăm faptul că acțiunea a vizat Direcția Generală Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport, condusă de Ermil Chelariu, care a oferit anchetatorilor toate detaliile necesare.
Înțelegem importanța investigațiilor și a controlului judiciar în asigurarea transparenței și corectitudinii în instituțiile statului. Susținem DNA să desfășoare cercetările cu integritate și obiectivitate, în conformitate cu legea, și să prezinte public rezultatele relevante, pentru a se putea trage concluzii informate.“, a transmis Mihai Lupu.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News