REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

DNA a descins la Consiliul Județean: e vizat un director!

DNA a descins la Consiliul Județean: e vizat un director!

Mirela PASCAL 7 iunie 2023 | 11:12 8815

DNA Constanța a descins miercuri, 7 iunie, la Consiliul Județean Constanța, în urma unei plângeri formulată de o persoană în legătură cu o licitație pentru spațiile verzi.

DNA  a descins la Consiliul Judetean: e vizat un director!

Vizat ar fi directorul Ermil Chelariu, directorul Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat, după cum ne-a precizat șeful CJ, Mihai Lupu.

Anchetatorii au părăsit instituția în jurul orei 11.00 și, potrivit informațiilor noastre, au vorbit cu directorul Ermil Chelariu, și  au ridicat documente. După ce a discutat cu procurorii, directorul nu mai e de găsit în CJ.

Consiliul Județean nu dispune de foarte multe spații verzi. Cele existente sunt la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, la Centrul Militar Zonal; la Pavilionul Expoziţional, la Teatrul de Vară Mamaia și la punctul de operare Aeromedical S.M.U.R.D. din Str. Viilor nr.1, Municipiul Constanţa. Iar pe 27 aprilie a.c. consiliul Județean anunța licitația pentru servicii de întretinere spatii verzi la clădirile aparținând/ administrate de către Consiliul Județean Constanța. Serviciile de întreţinere spaţii verzi vor consta în salubrizat peluze, colectat, încărcat şi transportat resturi vegetale; cosirea mecanică a gazonului; mobilizarea manuală a solului, la adâncime de 10 cm - Prăşit trandafiri; tunderea gardurilor vii;  tuns formare arbuşti. Nu se știe, însă, dacă este vorba despre această procedură.

Ce spune președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la controlul efectuat de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a făcut următoarele precizări:

„Cu hotărâre și consecvență, doresc să reafirm angajamentul meu ferm de a NU tolera nicio formă de favorizare, aranjament sau atribuire incorectă a contractelor. 

Aș vrea ca toți constănțenii să știe că voi solicita o analiză și o revizuire amănunțită a tuturor procedurilor de achiziții, indiferent de natura lor - fie că sunt servicii, bunuri sau investiții majore.

Această inițiativă crucială reprezintă un pas important în asigurarea unei gestionări corecte, transparente și eficiente a resurselor noastre. Ne propunem să ne aliniem celor mai înalte standarde de conformitate și să devenim un model de excelență în sectorul public.

Toți angajații CJ Constanța sunt implicați și sunt supuși unui program de instruire prin intermediul programului POCA (Programul Operațional Capacitate Administrativă). Prin intermediul acestui program, ne asigurăm că fiecare membru al echipei noastre este conștient de importanța eticii și respectării normelor în cadrul procesului de achiziții publice”

Menționăm faptul că acțiunea a vizat Direcția Generală Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport, condusă de Ermil Chelariu, care a oferit anchetatorilor toate detaliile necesare.
Înțelegem importanța investigațiilor și a controlului judiciar în asigurarea transparenței și corectitudinii în instituțiile statului. Susținem DNA să desfășoare cercetările cu integritate și obiectivitate, în conformitate cu legea, și să prezinte public rezultatele relevante, pentru a se putea trage concluzii informate.“
, a transmis Mihai Lupu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va invit la oil terminal ,ce face LUPU E JOACAde copii sunt pe fata si treceti asfaltari ,borduri si treceti si pe la achizitii,pe alea mari nu le spun le stiti voi
0
0
M-au distrat comentariile si constat ca umorul romanesc nu dispare,la fel si injustitia!!Concluzia din comentarii ar fi ca:DNA lipseste cu desavarsire dar incearca sa se salveze inainte de alegeri cu cateva dosare care sa impresioneze,nu atat contribuabilii cat sefii cei mari,deasmenea multi sefi si subalterni din Primarii si CJ ar trebui sa-si faca cruce in fiecare zi si sa-si cumpere cat mai multe icoane!Amantele trebuie sa adune tot ce pot si sa se desparta de facatorii de minuni ,a se citi sponsori cu bani furati,din Consilii!!Le urez bafta tuturor si multi ani!!!!!
2
1
Mihai verifica ,ce măgarii face hagea in transportul județean ,vei constata un dezastru . Păcat de tine te știu un om corect iar tot ce se întâmpla hagea spune ca este cu acordul tău .
3
1
Si nu are dreptate ?
1
0
Domnule presedinte, referitor la “Cu hotărâre și consecvență, doresc să reafirm angajamentul meu ferm de a NU tolera nicio formă de favorizare, aranjament sau atribuire incorectă a contractelor”, as vrea totusi sa analizati si activitatea nou infiintatei Regii de Drumuri Judetene, asta inainte de a fi colindati de colegii de la DNA.
9
0
ha, ha. poate vrea DNA sa stie si cum un functionar public a fost numit prin dispozitie sa fie director la delfinariu, cum secretara a judetului are apartament la cj si sofer cu masina de serviciu, cum hagea rezolva tot si pe toti in cj si i afara lui si cumetre treaba autobuzele turcului consilier personal. stie gabi ca a luat lectii de la hagea si si-a tras amanta, nu carmen?
7
0
Tu urmezi Cumetre! Ai habar ce ai semnat? Ti-a violat vasluianu mintile si tu ca o tarfa ieftina imediat ai pus botul. Ti-as da si nr de inregistrare de la DNA, dar nu vreau sa-ti stric suspansul. Asa ca intre timp punete pe studiat codul penal si nu mai pleca urechea si la kaka kalciu ca pe bune asta este certat rau cu inteligenta!
11
3
Te putem duce unde vrei tu!Dar acolo unde zboara avionul nu osa iti placa!
0
0
Pai daca dna ul si ar face treaba cu adevarat eu cred ca jumate din consiliul judetean si ar face vacanta prelungita la mititica. Asa ca stirea asta o sa intre la fapt divers pe mapamond
9
2
Treceti pe la toate institutiile de stat! Este jale! Spuneti ca sunt putine spatii verzi? Le-ati dat la investitorii imobiliari? Si cine sunt ei?? Si ce grade de interese au cu cei care le-au dat? Etc, etc.... DNAule, nici nu stii, cat de mic, incepi sa fii!
7
0
dna cerceteaza sau aresteaza numai in preajma alegerilor si ii trage de urechi pe cei care nu raspund ordinelor serviciilor secrete.in rest au mai arestat doua doamne de vindeau langa piata legume si faceau evaziune fiscala. merla , b**u , fagadau si restul celor din primarie nu au furat niciodata nimic si nici nu au luat spagi groase.
12
1
Eu propun ca de acum sa facem un proiect la ADD cu dezvoltare durabila a spațiilor verzi și uscate
4
4
Nu e adevărat nimic, Ermi este un tip f corect, împarte totu cu Gabi
5
3
Treceti si pe la Techerghiol ca astia vand si wc,uri ca nu mai au ce vinde
5
2
Poate autoritatile competente vor arunca un ochi si pe licitatia cu dezinfectanti de la ISJ! Nu de alta dar sa asiguram opinia publica ca a fost totul in regula!
11
3
si dna e o institutie manjita, dovezi au fost si in trecut. la eforie sa vina sa ce? drogatul de roby si o arde bine mersi, eventual sa i invite la o linie de cox de la traficantii pe care ii acopera ca sa ii intoarca favorul in campanie hahaha
14
0
DNA nu vine la Eforie? Trimiteți niște anchetatori sub acoperire. Poate primarul Robert Șerban va amenință și pe voi, in sala de audiențe, că va trimite șeful poliției locale Eforie, ca sa vă amendeze cu 250 milioane lei.
9
3
Cum e posibil sa renovezi vila de protocol de la Predeal a apc cu peste 300000 de euro dna Madalina Cretu? DNA se aude?
14
3
Treceți și pe la directorii de la aeroport.
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699