REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DNA a "ridicat" interdicţia: Nicuşor Constantinescu poate părăsi ţara pentru 10 zile

DNA a "ridicat" interdicţia: Nicuşor Constantinescu poate părăsi ţara pentru 10 zile

Replica API 17 ianuarie 2014 | 00:00 312

Procurorii anticorupţie: "Mandatul de aducere, perfect legal"

Procurorii anticorupţie: "Mandatul de aducere, perfect legal"

Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, poate pleca în SUA! DNA Constanţa i-a acceptat cererea, acesta având dreptul de a părăsi ţara pentru 10 zile. De cealaltă parte, Consiliul Judeţean îl acuză pe procurorul Andrei Bodean că ar fi schimbat acuzaţiile ce i se aduc lui Constantinescu de pe o zi pe alta. Procurorii DNA au explicat, pentru "Replica" de Constanţa, cum stau lucrurile, menţionând că mandatul de aducere a fost emis şi executat corect.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a primit interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile, odată cu începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu. Chiar şi aşa, imediat după ce a fost audiat la DNA, lucru ce a avut loc miercuri, 15 ianuarie, preşedintele CJC a declarat că el va pleca în SUA, acolo unde urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale la un picior, la o cunoscută clinică medicală. "Sunt un om liber, normal că voi pleca!", a spus Constantinescu. Procurorii l-au contrazis, pe numele lui fiind emis un mandat de interdicţie de a părăsi ţara. Însă, iată că preşedintele CJC a depus o cerere la DNA, care i-a fost acceptată. Prin urmare, acesta a primit dreptul de a părăsi ţara timp de 10 zile, începând de joi, 17 ianuarie, pentru motive medicale. De asemenea, reamintim că CJC, prin intermediul unui comunicat de presă, a comunicat următoarele: "Vă aducem la cunoştinţă că Nicuşor Daniel Constantinescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost citat de către DNA Constanţa în dată de 13.01.2014 la sediul Direcţiei, însă din motive de sănătate nu s-a putut prezenţa şi a mandatat avocatul (în persoana domnului Marius Mocanu) să îl reprezinte, să aducă la cunoştinţa procurorului acest fapt şi să stabilească de comun acord o dată ulterioară pentru audieri. Imediat, a doua zi, procurorul DNA Andrei Bodean, a întocmit o rezoluţie care cuprindea cu totul alte acuzaţii, faţă de cea menţionată în citaţia din 13.01.2014 şi care făcea obiectul mandatului de aducere emis de procurorii DNA în dată de 14.01.2014, emis intempestiv, deşi în data de 13.01.2014, Nicuşor Constantinescu a fost reprezentat de avocat, care a ajuns la o înţelegere cu procurorul DNA în prezenţa Procurorului Şef pentru audierea domnului Constantinescu la o dată ulterioară". Cum explică DNA? Ei bine, procurorii anticorupţie au declarat, pentru "Replica", faptul că mandatul de aducere a fos executat perfect legal, explicând că instituţia CJC încearcă "să se agaţe" de orice. Însă, potrivit acestora, la mijloc este vorba de două dosare penale separate, Nicuşor Constantinescu fiind citat pentru unul dintre ele, după care, când a fost dus la audieri, i s-au comunicat şi celelalte acuzaţii. Cât despre modul în care a fost "ridicat", şi aici a fost legal întrucât, spun procurorii, preşedintele CJC a primit citaţii şi nu s-a prezentat, aceasta fiind procedura.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218