REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

DNA cere 15 ani de închisoare pentru Fenechiu în dosarul "Transformatorul". Sentinţa, pe 12 iulie

DNA cere 15 ani de închisoare pentru Fenechiu în dosarul "Transformatorul". Sentinţa, pe 12 iulie

Replica API 5 iulie 2013 | 00:00 214

Procurorii DNA cer 15 ani de închisoare pentru Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu. Acesta este judecat pentru 46 de infracţiuni în dosarul "Transformatorul". Decizia se va da pe 12 iulie, însă sentinţa nu va fi definitivă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rămas în pronunţare în dosarul "Transformatorul", în care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este judecat pentru fapte de corupţie. Joi a avut loc ultimul termen în acest proces, judecătorii ascultând pledoariile finale şi audiindu-l încă o dată atât pe Relu Fenechiu, care a susţinut o dată în plus că este nevinovat, dar şi pe fratele acestuia, care a depus mărturie în favoarea sa. Relu Fenechiu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, fapte comise în perioada în care a fost acţionar sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iaşi şi SC Tehnorom SRL Iaşi.

Decizia instanţei supreme nu va fi, totuşi, una definitivă în acest dosar, ea putând să fie atacată cu recurs la un complet de cinci judecători din cadrul ÎCCJ. Completul care judecă dosarul "Transformatorul", format din preşedintele Francisca Vasile, Ilie Iulian Dragomir şi Mirela Sorina Popescu, a respins, la termenul de joi, toate probele şi excepţiile invocate de avocaţii lui Relu Fenechiu şi ai celorlalţi inculpaţi. Judecătorii au respins o excepţie de neconstituţionalitate ridicată de avocatul lui Relu Fenechiu, prin care se arăta că ordonanţa de urgenţă a guvernului ce reglementează atribuţiile Gărzii Financiare sunt în contradicţie cu mai multe articole din Constituţie şi cu articolul 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Judecătorii au respins, după ce iniţial au admis, şi audierea unui martor propus de avocaţii lui Petru Andronache, director comercial al Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova în perioada 2002-2005. Totodată, a fost respinsă şi o cerere prin care se solicita instanţei să ceară Serviciului de probaţiune Iaşi să întocmească referate de evaluare în cazul celor judecaţi în acest dosar.

Sursa:RTV.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218