REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DNA cere arestarea la domiciliu a lui Teodosie!

DNA cere arestarea la domiciliu a lui Teodosie!

Replica API 16 mai 2017 | 12:09 1005

Procurorii anticorupție din Constanța cer arestarea la domiciliu în cazul lui IPS Teodosie. Se pare că a încălcat anumite măsuri, de vreme ce se cere înlocuirea măsurii controlului judiciar. Este vorba despre accesarea fondurilor europene și "colaborarea" cu alți inculpați din dosar, deși i se interziseseră aceste lucruri.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța solicită Curții de Apel Constanța înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu față de inculpatul Teodosie Petrescu, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, trimis în judecată, alături de alte persoane, pentru infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. În prezent dosarul se află în procedură de cameră preliminară la Curtea de Apel Constanța, iar față de inculpatul Teodosie Petrescu este în vigoare măsura controlului judiciar, menținută de instanță.

În cererea procurorilor de înlocuire a măsurii controlului judiciar se menționează că inculpatul a demarat activități de accesare a fondurilor europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar.

În concret, la data de 12 mai 2017, Teodosie, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a împuternicit pe Ștefan Aurelian, persoană având calitate de inculpat în același dosar, să reprezinte Arhiepiscopia Tomisului și pe numitul Petrescu Teodosie, precum și să semneze și să depună documentația pentru obținerea adeverinței de suprafață de la Primăria Ovidiu, cu suprafața de 342,52 ha teren, din care 188, 75 ha vie. Adeverința era necesară a fi folosită în relația cu APIA (Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură), din care să reiasă că Cooperativa Agricolă Constanța Tomis figurează cu 342,52 ha teren total, din care vie 188,75 ha. Prin emiterea împuternicirii ca Aurelian Ștefan să acceseze fonduri europene, Teodosie a încălcat simultan cele două obligații care îi fuseseră instituite prin măsura controlului judiciar, și anume:

- să nu desfășoare nicio activitate ce implică accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși,

- să nu se apropie de ceilalți inculpați din dosar, de martori, experți și să nu comunice direct sau indirect cu aceștia.

A reieșit că inculpatul a demarat prin interpuși, activitatea de accesare a fondurilor europene, adeverința de suprafață fiind necesară în cadrul cererii unice SAPS în legătură cu care inculpatul a și fost trimis în judecată, iar Cooperativa Agricolă Constanța Tomis este interpusa inculpatului. (Una dintre faptele pentru care a fost trimis în judecată - cea aferentă campaniei 2016 - era tocmai aceea că, în calitate de Arhiepiscop al Tomisului, folosindu-se de interpusa Cooperativa Agricolă Tomis, reprezentată de Aurelian Ștefan, a încercat să acceseze fonduri europene prin APIA, declarând în fals că folosește anumite suprafețe agricole).

Precizăm că Teodosie Petrescu a fost cercetat de DNA pentru luare de mită și folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Alături de el au fost cercetați și Stere Beca, Bogdan Petrișor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu și Ciprian Ioan Cojocaru, mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, dar și Aurelia Ștefan, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. Anul acesta, dosarul a ajuns pe masa magistraților.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da da da arestat la domiciliu dar sa aiba cu el si sluga pirlita sa ii mai faca o felatie uneori
1
0
Nu va faceti griji parinte, Dragnea o sa dea amnistia o sa scapati cu totii. Toti fura, asta e moda acum
0
1
Mai dativa numele nu judecati sa nu fiti judecat, el v-a fi judecat de catre justitie, momentan are prezumtia de nevinovatie de ce il acuzati, clar sunteti vreun preot caterisit de catre IPS, bun rau este Inalt preasfintit, reprezinta sf Biserica, il v-a judeca Domnul precum si pe noii ne v-a judeca asemenea lui! Nu judecati sa nu fiti judecati! Prin osandirea oricariu frate mai mic sau mai mare aduce cu sine judecata Domnului, prin a zice ca e hot sau vinovat clar il judeci, lasati justitia sa faca dreptate!
0
0
La puscarie cu gainarii Spagoveanul si Tanasescul , masa-i curva ...
1
1
Teodosie este anchetat pentru deturnare de fonduri dar pe cand si Puflene Resort din Tulcea - Murighiol. Caci el a luat fonduri le-a folosit in scopuri personale dar marfa nu si-a achitat-o nici pana astazi la cei care I-au dat material de constructii. Se poate verifica.
8
1
pana la Domnu te mananca Draci.
3
1
IPS SA TEODOSIE ESTE CALUGAR ,TOT CE FACE ESTE PENTRU TARA ,CREDINTA SI POPOR ,nu pentru el.FAMILIA LUI SUNT TOTI CREDINCIOSII. DUMNEZEU ESTE CEL CARE NE-A DAT VIATA,IAR PARINTELE ESTE IN SLUJBA DOMNULUI PENTRU OAMENI
3
14
Ptr cel de sub mine Ca sa-l pupe in cur trebuie sa-si bage capul sub pelerina lu teodinosie si va fi ca fotograful din anii 1920
0
3
pe prea sfantul Teodosie !.
1
10
Domnule Cumpana dar tu nu l injurai? Ce te a apucat sa i iei apararea ? O sa pun comentariul tau pe Facebook ca nu ai doua vorbe la un loc
6
1
Cat de cretini sunteti ma sa scoateti asemenea aberatii in comentarii? Cum p mea a furat mai boilor IAS Nazarcea? A plecat cu IAS ul in spate? Cat de cretini puteti fi mai frustratilor? Nici mie nu mi place de el si scriu de el la mine pe site pe rezistenta.ro, dar nici asa crerin nu sunt sa scriu aberatii. Pana la urma trebuie sa i dovedeasca vinovatia si apoi putem vorbi ca a furat. Sunteti cretini de a binelea
5
11
Sa speram ca nu o sa il mai deschida niciodata uaaaaaaa!
5
6
Va da teodosie o osie de supt?Dupa cum se vede, va da la greu osia cu tamaie sa va calmati.
5
6
La puscarie mai nenorocitule. Sa-ti sparga rozeta cei de la Poarta Alba. Infect ordinar ce esti. Ai distrus tot in jurul tau, destine, vieti, oameni,...Marsav mincinos ce esti. ORDINARULE! Poate ii iei cu tine si pe Nadoleanu, Astefanoaie, ADRIAN VASILE, PARLICA. Fecioru lui Parlica are copil cu amanta, de ce nu iei masuri? Pentru ca Tache te miluieste! Popescu Comanica a furat casele la babe, ce i-ai facut? Ti-a dat bani si i-ai supt organu! MIZERABIL ORDINAR! Ai pangarit Tomisul cu toti homosexualii din Moldova matii. Mortii mati de nenorocit ordinar!
17
10
La puscarie: minti si furi statul, minti si furi prostimea cu binecuvantari, huooo !
16
8
spagoveanu nu iarta nimic,dar cine l-a mai improprietarit la ovidiu cu 342 ha,tot pesedeu ca la nazarcea,acolo unde bombonel a facut o mare greseala si a hranit aceasta haita nesatula
16
2
La mai multi ani, POPO!
16
4
Este bine asa,il trage si pe scupra dupa el.Prin astia doua lighioane o data
14
4
20 ani puscarie confiscarea totala averii, familia 15 frati cu familia 15 ani puscarie confiscarea totala a averilor case masini terenuri afaceri,scoaterea si afurisirea din cler , ca turnator securist ,escrocarea fondurilor APIA etc etc etc!
21
3
de ce la domiciliu ? Ca sa i se scada din pedeapsa cu executare ? Futu-va-n gura de judecatori de cacat ! Cu hotul de mazare faceti la fel ! Huideoo !
21
6
dupa gratii !nu la domiciliu asta merita anticristu popilor
23
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218