REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DNA cere arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu

DNA cere arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu

Replica API 18 iunie 2014 | 00:00 99

Motivul: Nu a revenit în ţară la termenul stabilit

Motivul: Nu a revenit în ţară la termenul stabilit

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Bucureşti a solicitat în instanţă măsura arestării preventive a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJC) Constanţa, Nicuşor Daniel Constaninescu, întrucât acesta a încălcat măsura controlului judiciar. Preşedintele CJC trebuia să revină în ţară pe data de 11 iunie a.c., însă starea sa de sănătate este destul de gravă, după operaţia de prostată, fapt pentru care nu poate părăsi spitalul şi, cu atât mai mult, nu poate efectua un drum atât de lung, spune avocatul său, Marius Mocanu.

Potrivit avocatului lui Nicuşor Daniel Constantinescu, Marius Mocanu, procurorii DNA au solicitat luni, 16 iunie a.c., înlocuirea măsurii controlului judiciar dispusă cu cea a arestului preventiv, în dosarul în care şeful CJC a fost trimis în judecată în 27 mai 2014, pentru abuz în serviciu. Solicitarea DNA va fi judecată luni, 23 iunie 2014, de Tribunalul Bucureşti. Totodată, miercuri, la Curtea de Apel, se va judeca contestaţia formulată de apărătorul Marius Mocanu împotriva hotărârii Tribunalului care a respins cererea de revocare a controlului judiciar. "A fost formulată o asemenea solicitare de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv, întrucât Tribunalul Bucureşti a respins cererea de revocare a controlului judiciar şi, în acelaşi timp, a încuviinţat numai până pe data de 11 iunie părăsirea teritoriului ţării, însă problema este că mâine (azi-n.r.), la Curtea de Apel Bucureşti, se va soluţiona contestaţia noastră împotriva acestei hotărâri şi dacă cumva se va admite, automat, cererea de înlocuire, care are termen luni la Tribunalul Bucureşti, rămâne fără obiect", ne-a declarat Marius Mocanu, avocatul lui Nicuşor Constantinescu. "Oricum, în dosar nu se întâmplă nimic, că este vacanţă judecătorească, este într-o fază incipientă", a mai completat apărătorul. Întrebat cum se simte preşedintele CJC după operaţie, acesta a precizat că starea clientului său este destul de delicată şi nu ar suporta un drum atât de lung, până în România. "A fost operat, i s-a montat o sondă de dren în zona pelviană, colectează lichid ca urmare a unei infecţii pe care a dobândit-o în urma operaţiei. E o situaţie destul de complicată. Cu siguranţă, nu poate să facă un drum în România", a declarat Mocanu, precizând, totodată că medicii din SUA nu au trimis procurorilor documente medicale care atestă starea de sănătate a lui Constantinescu, întrucât este dificilă o astfel de corespondenţă. "Este destul de greu să corespondezi cu cei din SUA pentru că ei nu sunt obişnuiţi cu situaţiile care apar la noi într-o problemă de genul acesta însă, actele medicale confirmă că dânsul are o infecţie, că urmează o a doua etapă a tratamentului şi, cu siguranţă, nici nu recomandă transportul lui", a lămurit Mocanu. Avocatul a mai ţinut să specifice faptul că tratamentul şefului CJC este de lungă durată. Potrivit recomandărilor medicilor, Constantinescu ar fi apt să părăsească spitalul abia în luna septembrie. "În raport de recomadările medicului, în jurul datei de 1 septembrie, tratamentul se va termina. Vom cere măsura controlului până în septembrie, mâine (azi-n.r.)", a conchis Marius Mocanu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102