REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

DNA cere aviz pentru arestarea Elenei Udrea pentru LUARE DE MITĂ

DNA cere aviz pentru arestarea Elenei Udrea pentru LUARE DE MITĂ

Replica API 4 februarie 2015 | 18:05 140

În completarea comunicatelor 192 din 3 februarie, 182 și 184 din 2 februarie 2015, privind suspiciunea săvârșirii unor fapte de corupție în legătură cu organizarea și finanțarea unei gale internaționale de box profesionist, DNA transmite:

La data de 4 februarie 2015, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus extinderea cercetărilor față de Elena Udrea, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție - doamna Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării:

1. Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Elena Udrea pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

2. ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului de Elena Udrea pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu; tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite; luare de mită.

Faptele au legătură cu atribuirea și folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului în perioada 2010 – 2012.

Prezentele cereri intră sub incidența prevederilor Codului de Procedură Penală și ale Constituției României, prin urmare, persoana față de care s-a solicitat sesizarea pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale, respectiv încuviințarea arestării preventive, beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Uite ce a postat Udrea pe pagina ei de Facebook

„Am cerut Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor să facă ceea ce am susţinut tot timpul că trebuie făcut în situaţii similare: să avizeze favorabil cererea DNA, pentru că Parlamentul nu trebuie să se substituie Justiţiei. Nu mă dezic de lupta mea de zece ani pentru Justiţie independentă şi stat de drept.

Am văzut încercarea unora de a mă decredibiliza spunând că atac Justiţia şi SRI-ul! Este strategia lor de a-l apăra pe generalul Coldea de acuzaţiile pe care le-am făcut la adresa lui. Nu atac Justiţia şi nu atac nicio instituţie. Eu vorbesc despre un om, care, evident, ca orice om, putem presupune măcar că poate greşi.

În ceea ce priveşte Gala Bute, fără să discut fondul cauzei, fac o remarcă: după ce 4 ani de zile, adversarii politici şi o parte a presei mogulilor a susţinut că aş fi "furat" de pe urma evenimentului sportiv, iată că procurorii infirmă acum aceste alegaţii. Acuzaţia lor este că aş fi susţinut implicarea MDRT în Gala Bute pentru "beneficii de imagine". Dacă acest lucru s-ar confirma în instanţă, atunci toţi politicienii în funcţii publice ar trebui incriminaţi„

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614