REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DNA cere ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru Liviu Dragnea!

DNA cere ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru Liviu Dragnea!

Replica API 16 mai 2018 | 00:47 379

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate marţi ultimul termen al procesului în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. La termenul de azi, procurorii DNA au cerut închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea, potrivit România TV. De asemenea, procurorii cer şi anularea condamnării cu suspendare a lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumului.

Procurorii DNA au cerut închisoare cu executare pentru liderul PSD Liviu Dragnea la ultimul termen al procesului în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. De asemenea, procurorii cer şi anularea condamnării cu suspendare a lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumului.

"Discutăm la final. (...) Eu pledez nevinovat", a comentat Liviu Dragnea după cererea DNA.

Liviu Dragnea a ajuns la ÎCCJ!

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a ajuns marţi dimineaţă la ICCJ, unde ar urma să aibă loc ultimul termen în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.. La termenul precedent, avocatul fostei directoare a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, Floarea Alesu, a cerut judecătorilor să comunice modalitatea în care au colaborat SRI şi DNA în baza protocolului încheiat între cele două instituţii, în instrumentarea dosarului. Instanţa a admis şi le-a cerut avocaţilor ca la termenul de astăzi să aibă pregătite pledoariile finale, deşi nu a declarat încă cercetarea judecătorească finalizată.

Avocatul Bombonicăi Prodana a scris pe Facebook marţi: "A sosit raspunsul pe protocolul cu SRI. Si vreo 47 de DVD-uri"

Şi tot el a afirmat că "instanţele nu mai pot condamna pentru abuz în serviciu cât timp nu se instituie legislativ un prag valoric", invocând decizia CCR tocmai în legătură cu acest dosar.

"Asta pentru cine spunea că prin achitarea prejudiciului am recunoscut fapta (a noastră şi a altora)", conchide el.

"Omisiunea legiuitorului României de a pune de acord prevederile abuzului in serviciu, în termenul de 45 de zile prevăzut de art. 147 alin. 1 din Constituţie, cu deciziile Curţii Constituţionale de admitere a unor excepţii de neconstituţionalitate care privesc acest articol de lege, are ca efect direct şi de neînlăturat lipsa de certitudine cu privire la existenţa normei de incriminare, respectiv INCERTITUDINEA legii penale", mai argumentează el.

„Cererea constă în a se transmite o adresă către Parchet prin care să se solicite în ce a constat cooperarea între cele două instituţii, SRI şi DNA, în instrumentarea acestui dosar. Am depus şi un document, o adresă din timpul urmăririi penale către serviciul tehnic, care precizează că în cauză beneficiar secundar este o unitate militară a SRI. Solcităm să cereţi DNA şi SRI în ce a constat cooperarea pe timpul derulării acestui dosar", a spus atunci avocatul Floarei Alesu, în cadrul procesului.

La rândul său, avocatul fostei soţii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a susţinut cererea.

Procurorul DNA a afirmat, însă, că cererea are termeni foarte vagi, în condiţiile în care nu au fost precizate probele care ar fi fost afectate.

La termenul trecut, magistraţii au admis o cerere a avocaţilor şi au solicitat DNA să spună dacă a existat o cooperare cu SRI în instrumentarea acestui dosar.

"Încuviinţează trimiterea unei adrese la DNA. Dacă a existat o cooperare între cele două instituţii, dacă există şi alte documente aflate în custodia celor două instituţii şi, în caz afirmativ, să ne fie înaintate şi să se comunice în ce a constat, concret, această cooperare în legătură cu instrumentarea dosarului", a anunţat preşedintele completului, judecătorul Ştefan Pistol.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa faca jegosul asta de falit teleormanean puscarie toata viata , alaturi de criminali si violatori periculosi !
1
0
analfabetule, am spus eu asta in comentariu? Tu stii sa citesti ma snapane basist ce esti? voi vreti dreptate sau vreti sa furati in locul lui?
0
1
Si ce propui pampalaule, sa-i lasam sa-si faca de cap?
1
2
MARS LA PUSCARIE VULTUR HOITAR!!!
2
0
tu cu ma-ta la puscarie , dar ea sa stea in regim deschis , sa poata suge pula doritorilor ! muist nemernic , vezi ca politia locala aduna cersetorii !
0
1
Tot noi de la Olanda va conducem cu Kovesi fraerilor
1
2
da mai papagalule, e corect sa faca puscarie, dar tu tot cu GMSul te plimbi tot rahatii de caine ii gasesti in parc tot pret mare platesti laa benzina, motorina, gaze, apa etc tot salariu cel mai mic din UE il ai, deci indiferent cine vine la putere o ducem prost asta se vede de 29 de ani de la revolutie, sa cerem in strada sa se rezolve problemeleasyea care ne afacteaza direct, nu uita ca pestele se impute de la cap si se curata de la coada. Citeste de 10 ori inainte sa mai postezi ceva.
3
0
Ti-am mai spus prostule ca intai o facem posta pe ma-ta si apoi tu o sa executi o felatie pentru toti baietii!
1
0
Foarte bine! Merita, a gresit penal. Trebuie sa plateasca.
6
0
La multi ani...
6
1
LA PUSCARIE PE VIATA INSOTIT DE SLUGILE: TUDORE, DORNEANU, CIORBEA, DANCILA
9
2
SI IN ROZETA PE CEL MAI TARE OM DIN ROMANIA.SA II SUGETI CLITORISUL DNEI LULUTA SI SA I LINGETK RUCULETUL LUI ADOLF IOHANNIS.
5
15
Dragnea si PSD au aprobat 2 la suta din PIB pt.a cumpara fieratanii de la Trump,deci cred ca va fi salvat!
3
10
Prost mai esti mai retardatule!!! Daca toti ar gandi ca tine nimeni nu ar mai face puscarie!!! Ce conteaza daca imi este mie bine sau nu pentru ca x sau y face puscarie? Daca ai incalcat legea platesti sau faci puscarie, in functie de gravitate, ce nu ti-e clar, boule? In plus pe langa puscarie trebuie confiscata si averea dobitocului !
12
3
Cum ba sorosistilor blestemati si dusmanosi sa-i dea numai 10 ani, bai unguroaico dai 100 de ani. Ba asta , cu Nastase, Sovra, Grebla, Ponta, si tori simpantizantii PSD sant cei mai mari criminali ai omenirii. Omorati-i pe toti , sa ramana tara cu parazitii astia, ca dupa ce ii executa pe cei care se opun ideilor lor, se mananca intre ei. Toata istoria Romaniei a avut parte numai de nenorociti si tradatori din astia. De la Mihai Viteazu, Cuza, Antonescu, Ceausescu, au sfarsit decapitati. Niste animale, celelate popoare cum isi apara si respecta conducatorii. De aceea sant si puternice.
4
8
da mai fraierilor o sa faca puscarie, dar intrebarea e voi o sa traiti mai bine? tot carpe-n cur ramaneti. Daca Nastase a facut puscarie ati trait mai bine? poate doar cativa care au furat cot la cot cu gasca Basista
3
14
Ii uram la muulltiii ani cu executate Livache tatha !
14
3
Javre, urlati si ATAT O sa se intoarca roata. cum va asterneti, asa...
5
15
Daca ajunge asta la psd isi da demisia jumatate de partid
6
4
Brailoiu e o ghioarla
17
2
la dusmani , nu va bucurati golani ! DNA o ia in bot constant , SUA il vor lasa pe Liviu , asta ca sa muriti voi de necaz !!!!!!
6
17
Macar zece ani sa infunde puscaria si mai sunt cativa care merita!!!
18
6
o sa vedeti ca o sa-l achite
6
11
ce chestia azi a ajuns si voiculescu la spital la urgente ...presimt ca o sa fie o zi frumoasa .
14
4
Nu avem nevoie de UN ,,peste,,de UN proxenet,CA Liviu Tit Brailoiu,sa fie primar ,a fost si frate-sau,cel care sa ,,dus,,si a furat tot ce see putea ,ne-a lasat in mizerie si saracie,ASA CA ,asta care Inca traieste sa stea la centura,cu fetitele
16
2
Stim ca esti nevinovat .de asta o sa intri la tica tica..sa iti iei undita cu tine ca o sa stai cu pesti mari
14
3
Dosarul acesta este cel mai usor. Ca si cum Al Capone a uitat sa bata in casa un sprit. La Dragnea intalnim crima organizata la nivel inalt nu doua salarii platite de stat la misto.
20
4
Brailoiu tit liviu presedinte psd si primar de eforie
4
24
Foarte bine La Puscarie cu el sa scape tara asta de un animal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218