REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DNA Constanța, despre noul dosar al lui Nicușor Constantinescu: a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei

DNA Constanța, despre noul dosar al lui Nicușor Constantinescu: a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei

Replica API 10 septembrie 2019 | 00:35 569

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost scos din penitenciar luni, 9 septembrie, și dus cu duba la DNA Constanța, în calitate de suspect într-un nou dosar.

Nicușor Constantinescu a declarat, la DNA, că este acuzat de abuz în serviciu, dar nu știe despre ce este vorba.

Ce spune DNA!

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de o persoană care, anterior, a deținut o funcție de conducere în cadrul Consiliului Județean Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2011-2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu (privind bugetul propriu al județului) care decurgeau din funcția publică deținută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea și ordonanțarea cheltuielilor privind acordarea finanțării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociații sportive din județul Constanța. Prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului județului Constanța concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă. Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis reprezentanții DNA Constanța.

Citește și:

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Porcule , ce curva.i viata asta !! Porcule , cum se invarte ea roata . Porcule , oricum , la cat ai furat tu chiar nimic nu conteaza ...Ai altele care te.ar infunda pe veci , asta cu Casa Armatei si nu stiu ce abuz in serviciu este pura vrajeala . Porcule , tu trebuie sa dai socoteala impreuna cu jegosenia aia scheletica pt zona peninsulara , unde diferite sageti ale voastre au devenit stapani pe diferite terenuri si case . Oare cum a ajuns in posesia unui teren situat pe str Arhiepiscopiei 13 fiul stafiei drogate . Aloo , chiar nu verifica nimeni din DNA situatia din str Arhiepiscopiei 13 ?
4
0
a futut - o pe ma - ta si nu i - a platit ,foarte bine e rece in gura !
0
6
Pentru asta pe care il pupi tu in pu..a s-au schimbat multe ma,in rau din ziua in care s-a facut dreptate si inca ceva,nu il chinuie nimeni ma pupincuristule pe porcul asta ci el perimeste doar o mica parte din ceace merita.
7
2
ati dus-o bine cu el , acum mancati cacat ! foarte bine , il chinuiti pe el , dar voi ramaneti saraci si muisti , nu se schimba nimic .
3
5
Porcule , incepe sa se faca dreptate !! Mai sti cand erai in coma alcoolica la semafor , si politistul care te.a turnat a fost mutat ?? Porcule , mai sti cand beai pana cadeai sub masa la onplonge si.ti urcai cainele pe masa sa manance ?? Porcule , mai sti cand spuneai ca tu si drogatul o sa distrugeti DNA.ul ? Porcule , asta.i viata , acolo sa putrezesti !
14
2
In timp ce asta impreuna cu Stutinschi, mazare, martin furau si distrugeau orasul, adina florea si deliorga le tineau de sase si-i pazeau pe hotii astia. Cu deliorga si adina florea hotii furau fara nicio teama.
11
3
Asta a furat mai mult decat ne putem noi imagina si cand te gandesti ca P.S.D.isti vroiau sa dea lege noaptea ca hoti tocmai pentru specimenele astea care apoi urmau sa ceara si despagubire de la statul roman pentru ca au fost arestati.Hai unule mai zi ceva despre partidul tau.
19
1
Sa ia dupa el pe cei trimisi in judecata de DNA pentru fapte de coruptie!!! La puscarie nu la derulat contractele
12
0
Sa putrezeasca in puscarie scroafa.
12
3
sa mori,imputitu le!!!
10
3
mi-a platit tati tot ce a vrut sufletelu meu. mese la fratelli, la loft, unde am poftit. si masini scumpe si scoala scumpa si haine scumpe. sunt o printi. lasati in pace pe tati ca mie imi place milioanele. vreau vacante la phuket nu ca sarakii la voi aici in mizerie.tati e om corect.
19
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218