REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DNA: Control judiciar și sechestru pe averea lui Sebastian Ghiță

DNA: Control judiciar și sechestru pe averea lui Sebastian Ghiță

Replica API 15 iulie 2015 | 00:18 202

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploiești au dispus instituirea controlului judiciar și punerea sub sechestru a averii deputatului Sebastian Ghiță, în dosarul în care este acuzat că l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploiești Iulian Bădescu.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Sebastian Ghiță pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit, spălare de bani, precum și față de Iulian Bădescu, pentru luare de mită, abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit.

De asemenea, procurorii au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de Sebastian Ghiță.

În cauză, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin lui Ghiță și Bădescu până la concurența sumei de 3.533.600 lei.

Pe 7 iulie, procurorii DNA Ploiești au deschis un nou dosar penal pe numele deputatului Sebastian Ghiță și a fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, faptele având legătură cu mituirea edilului în schimbul obținerii unei finanțări de la bugetul local pentru un club sportiv susținut de Ghiță.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cursul anului 2013, Bădescu, în calitate de primar al Ploieștiului și ordonator principal de credite, a acordat unui club sportiv susținut de deputatul Sebastian Ghiță (n.r. — CSU Asesoft Ploiești), la instigarea acestuia din urmă, o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în sumă de 1.500.000 lei, ce constituie atât prejudiciu adus unității administrativ teritoriale, cât și un folos necuvenit obținut de asociația respectivă.

Finanțarea a avut loc în contextul unei selecții de proiecte privind programul 'Promovarea sportului de performanță', organizată de Clubul Sportiv Municipal Ploiești, aflat în sub autoritatea Consiliului Local Ploiești.

'Pentru alocarea sumei respective de bani, suspectul Bădescu Iulian a pretins și primit de la suspectul Ghiță Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situat în municipiul Ploiești, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care suspectul Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi suspecți', se arată în documentul citat.

Conform procurorilor, Sebastian Ghiță a disimulat, în perioada septembrie 2013 — ianuarie 2014, adevărata natură a provenienței imobilului, prin efectuarea unor plăți, reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM, din contul unei firme controlate de acesta către o societate administrată în fapt de Iulian Bădescu.

Ulterior, arată anchetatorii, fostul primar al Ploieștiului a transferat această sumă de bani către o altă societate controlată de deputatul Sebastian Ghiță, justificându-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102