REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DNA: ENEL făcea INVESTIŢII PE BANII ROMÂNILOR

DNA: ENEL făcea INVESTIŢII PE BANII ROMÂNILOR

Replica API 11 iunie 2014 | 00:00 247

Concluzii şocante în Referatul procurorilor DNA prin care s-a cerut arestarea preventivă a şefilor din ENEL şi ANRE. Compania nu şi-a respectat obligaţiile de investiţii, pe care le făcea tot din banii consumatorilor români. Mai mult, arată procurorii DNA, Enel urma să fie favorizată la privatizarea NuclearElectrica, anunţă Realitatea TV.

Compania italiană ENEL nu numai că ne dubla taxa pe certificatele verzi, dar îşi plătea obligaţiile de investiţii tot din banii consumatorilor români. Dovada o reprezintă chiar Referatul procurorilor DNA, prin care s-a cerut arestarea preventivă a vicepreşedintelui ANRE, Sorin Claudiu Dumbrăveanu şi a directorului ENEL, Florin Gugu.

"Participaţia ca obligaţie de investiţie din partea acţionarului italian provine tot din profitul realizat de societatea la care coacţionar este Statul Român, respectiv ENEL MUNTENIA SUD, fără a putea fi cuantificată ca participaţie proprie a părţii italiene", arată procurorii DNA.

Mai mult decât atât, italienii erau favorizaţi şi la privatizarea centralei nucleare de la Cernavodă.

"Reprezentanţi de la nivelul conducerii instituţiilor implicate în privatizarea S.C. ELECTRICA S.A. au în vedere favorizarea grupului italian ENEL în procedura de privatizare a S.C. NUCLEARELECTRICA S.A., unităţile 3 şi 4, în schimbul unor sume de bani", a mai concluzionat DNA.

Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare a vicepreşedintelui ANRE şi a directorului ENEL. DNA a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, care urmează să ia o hotărâre definitivă, conform realitatea.net

Vezi şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367