REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DNA, pe urmele averii primarului din Mangalia, Cristian Radu

DNA, pe urmele averii primarului din Mangalia, Cristian Radu

Mirela PASCAL 7 ianuarie 2023 | 00:00 16112

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre modul în care gestionează fondurile publice ale municipiului pe care-l conduce. Mangalia este ”îngropată” în datorii, ajungând, de-a lungul timpului, să fie executată silit pentru plata debitelor, pierzând, astfel, mai multe terenuri. De altfel, nu foarte demult, Replica a relatat despre cum este cheltuit banul public la Mangalia, în urma unui interviu realizat cu consilierul PER, Ozghiun Menabit, acesta dezvăluind ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”.  Până atunci, aflăm că aceeași avere a baronului de Mangalia a ajuns în atenția DNA într-un dosar în care Radu e acuzat de abuz în serviciu. La sfârșitul anului trecut, DNA i-a pus sechestru pe avere, alături de el fiind implicate și alte persoane din primărie, printre care secretarul Petrina Boiță.

Sunt multe dedesubturi, însă lovitura în plin dată Mangaliei a avut la bază contractele de asistenţă juridică, exorbitante, plătite din bani publici de către Radu Casei de Avocatură “Grimberg şi Asociaţii”.

Cristian Radu

În perioada 2012-2015, urmând decizia lui Radu Cristian, au fost inițiate spre adoptare patru proiecte de hotărâre de consiliu local, care poartă avizul de legalitate al secretarului Municipiului Mangalia, în legătură cu angajarea de avocați care să realizeze activitatea de asistență și reprezentare în instanță pentru Consiliul Local Mangalia, Municipiul Mangalia și Primarul Municipiului Mangalia. Astfel, edilul Radu Cristian a preferat să apeleze la costisitoarea casă de avocatură, deşi avea compartiment juridic în Primărie, unde îşi desfăşurau activitatea 8 angajaţi (consilieri juridici).

Petrina Boiță

În anul 2015, a fost sesizată DNA Constanța, cu privire la faptele comise de Radu, în dauna municipiului Mangalia, iar astăzi aflăm că baronul s-a ales cu sechestru pe avere, în același dosar.  În dosar mai sunt implicate secretarul Municipiului Mangalia, Petrina Boiță, Dumitrana Romulus, dar și avocatul care a beneficiat de banii puși la dispoziție de Radu, cât și alte persoane care ar fi favorizat încheierea contractelor cu firma de avocatură.
Precizăm că Radu s-a aflat în scandal cu firma de avocatură, căreia nu i-au fost achitate unele onorarii astfel că aceasta a acționat în judecată Municipiul Mangalia prin primar. UAT Mangalia a fost obligată să plătească aproape 2.800.000 de euro casei de avocatură.

Ce avere are Radu!

Averea edilului din Mangalia, Cristian Radu, a constituit un bogat subiect în presă, încă din 2012, atunci când a câștigat, pentru prima oară, scaunul de primar. De la an la an, averea ajungea în atenția opiniei publice, pe măsură ce aceasta creștea. Iată că la palmaresul de proprietăți, Cristian Radu a mai adăugat o casă de vacanță chiar în Mangalia, cumpărată în 2021 și are o suprafață de peste 400 mp. Și-a cumpărat și un teren intravilan, tot în Mangalia.Surprinzător este faptul că edilul din Mangalia, Cristian Radu, deși este catalogat drept cel mai bogat baron din Constanța, în realitate, și dacă ar fi să ne luăm după declarațiile de avere, este poate cel mai sărac. Pentru că, în acte soția sa, Bianca, apare singurul proprietar al terenurilor și clădirilor.Din cele 11 de terenuri pe care familia Radu le deține în Mangalia, Mamaia, 23 August, Albești, Tuzla și Constanța, Cristian Radu apare co-proprietar doar la un singur teren, de peste 10.000 mp, din Tuzla. Ultimele achiziții imobiliar ale lui Radu sunt o casă de vacanță chiar în Mangalia, cumpărată în 2020 și un teren intravilan, tot în Mangalia, achiziționat în anul 2021.

Una dintre proprietățile lui Radu este situată pe malul lacului Siutghiol, zona Ceronav. Vorbim despre o vilă imensă, împrejmuită cu un gard viu de trei metri, construită cu sudoarea feței… soacrei. Dacă vă întrebați ce treabă are soacra în această poveste, vă spunem noi: vila este moștenită de la Gloria Babușcă, mama soției sale. Așa soacră oricine și-ar dori… dar nu toți au norocul lui Cristian Radu!

Cum a reușit Cristian Radu, cu un salariu de bugetar, să strângă această sumedenie de bunuri imobiliare, în valoare de milioane de euro, și nu oriunde, ci în zone cu potențial turistic? Aflăm!

Vom reveni!

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Și la aceasta data este reprezentat tot de o casa de avocatura. Avocatul pierde dosare prin neprezentare. Exemplu Dosar 337/109/2021* unde va plăti chirie de 5007,4 euro lunar unei persoane fizice începând cu 01.10.2020 pentru terenul ce la pierdut cu Crucea Rosie. Acest teren putea sa-l cumpere UAT Mangalia întrucât pe el se afla clădirea Spitalului . Terenul a fost cumpărat de Burcea Mircea la un preț derizoriu.
1
0
Degeba scrieti,veniti Luni la primarie cat mai multi sa le cerem socoteala ptr.ce au facut.
2
0
Tarziu s-a trezit DNA sa mimeze o cercetare. Radu nu va pati nimic pentru ca traim in romanica. In alta parte lua 300 de ani de puscarie. Despre ce vorbim. Nu va faceti vise Raducu va castiga cum a facut-o de fiecare data. Un jeg ordinar votat de prostime.
5
0
Au terminat cu gasca infractionala care a vadut PETROM ul ? Sau nenea asta a semnat si el acel contract ?
1
3
Nu stiu ce sa zic. Mangaliotii l-au ales cu bucurie,atunci de ce nu se bucura?
4
1
Ce faceti mai DNA ati imartit bani cu el si acuma va faceti ca il cercetati.Ce mai faceti cu Mazare,Stroe,Fagadau,porcu de Nicusor si gasca lor de infractori.Stie un judet intreg si numai voi nu stiti.Luatile bani si numai tot ii dati cu prescripti,valabile numai la hotii politicieni.
8
3
Dar pe fosta lui secretara si amanta, ALINA DAN actuala menegera la Spitalul Mangalia a intrebat-o cineva cum a ajuns o secretara Manager al unui Spital? Iar la al doilea mandat a sustinut examen singura pe post? Aloooo DNA, DGA? Dormiti?
16
2
Sa il puneti sa declare de statea mai tot timpul la COLONADELOR , l au jupuit machedonii de banii terenuri si combinati cu primaria Mangalia.
16
5
Ce i-a pus SECHESTRU ? Asa SI ? SECHESTRU NU INSEAMNA CA ESTI i*******r, inseamna ca organul de urmarire penala incearca sa conserve niste bunuri pt a fi vandute DACA PERSOANA VA FI DOVEDITA VINOVATA DE CATRE INSTANTAAAAA DE JUUUUDECATA ! PT ANUMITE CATEGOIRII DE INFRACTIUNI SECHESTRUL ESTE OOOOBLIGAAATORIU , DAR AASTA NU INSEAMNA CA CEL CERCETAT ESTE SI i*******r ! Infractori SUNT DENUNTAAATORII CARE FAC AFACERI ASCUNSE CU PRIMARIA (FOLEANU MAREEE DAR FFFFF MAREEE AVOCAT) si care pt a NU SE AFLA CE FAC CICA DENUNTA EI FAPTE LA CARE AU PAAAARTICIPAT NEMIJLOCIIIIT ! Nicio problema A SE VEDEA CA MUUUULTI DENUNTATORI AU AJUNS INCULPATI . VA URMA !
13
3
Pe urmele contractelor incheiate/NEMAI INCHEIATE CU f*****a REPLICA. Ia uuitati-va in arhiva dragi colegi si observati ce laude aduceati cand primaria castiga proces dupa proces. Ia vedeti ce bani incasati cand era CUCU ALEXANDRA la voi . Acum numai incasati. Ati participat la vreo licitatie sa puteti incheia contracte . NUUUUU. De ce ? Contractele av sunt ilegale si a voastre SUNT LEGALE ? Va place sezationalul, CRED , dar SCOATETI SI VOI SI CARLESCU toate sumele incasate de la PRIMARII pt a le ridica OSANALE. Cand nu va mai dau contracte URLATI CAT VA TINE GURA CE INFRACTIUNI AU FACUT PRIMARII. RUSINE, SPUNETI ADEVARUL OPANA LA CAPAT CU SUBIECT SDI PREDICAT. Nu mai este bun RADU C pt ca va taiat HUIUMUL DE LA GURA si voua si altora impotriva carora a castigat procese grele si CARE ACUM DEH, TREBUIE SA PLATEASCA TAXE SI IMPOZITE DE SUTE DE MII DE EURO, care nu AU FOST PLATITE NICIODATA. FITI CORECTI SI FACETI PUBLICE CONTRACTELE CU PRIMARIILE NESIMTITITILOR , DUCETI LE LA DNA SI POVESTITI CUM FUNCTIONARII VA SCRIU ARTICOLELE SI VOI INCASATI BANII ! Fiti DEMNI si faceti acest lucru, DACA NU IL VOM FACE NOI CEI CE STIM CE INCASARI AVETI FITUICILE ON LINE. CE PRESIUNI PUNETI PE PRIMARII CA SA PUNETI BATISTA PE TAMBAL. DIN CE ATI TRAI FARA BANI DE LA BUGETELE LOR ? Hai jucati-o pe asta, CORECTILOR. De maine va aparea ZIARUL CORUPTILOR CARE AU FITUICI DE ZIARE și DEVALIZEAZĂ BUGETE LOCALE prin santaj, prin hartuire PRIN INFRACTIUNI. Sunteti de acord ? Va bagati la UN DREPT LA REPLICA ? Cum va platiti taxele si impozitele ? Le platiti ? DECI, SCOATETI CONTRACTELE CU PRIMARIILE REPEDE, ȘI DEVOALATI PROCEDURA DE INCHEIERE A ACESTOR CONTRACTE, dupa care pregatiti-va de un SECHESTRU CA NU DOARE. Este doar o masura ASIGURATORIE ca atunci cand nu-ti platesti ratele la bancă. AȘTEPTĂM NOI, CEI CARE TRĂIM DIN INVESTIGAȚII ADEVĂRATE, AVEM LEGITIMAȚII, SUNTEM ACREDITAȚI ȘI PLĂTIM MUUUULTE TAXE LA STAT ȘI LA INSTITUTIILE ABILITATE SĂ NE ACTREDITEZE.
13
0
daca si numai daca sar ...analiza ! averile unora ...cu posibilitati, averea tarii sar mariii considerabil, fara taxe si impozite aiurea, sunt furtisaguri multe si vor fi in tara asta!
4
0
Mi-ar fi placut sa citeasca si Pescaru acest articol . I-ai pus Radule taxe si impozite lu Pescaru pe o ambarcatiune care nici nu era a lui . Bine te-a eticat Pescaru , cand era comandant de politie, ca esti mafiot si mincions, Radule ! In curand , tu si mama spagarului de la ANAF , veti face acord de recunoastere ! Este singura voastra sansa sa scapati mai usor , decat mai nasol
11
5
Sa nu uitați ca are o gramada de ani la garda financiara,si în calitate de șef! Doar imaginați-vă ce înseamnă asta!! În plus,nu am văzut gardist sărac!!!! Toți știu asta dar iau poziția struțului!!
13
7
Asta a lucrat la stat toata viata si e multimilionar. DNA numai sa vrea si au pentru ce sa il bage 2 vieti la puscarie. Dar nu prea cred, ca el se lauda ca DNA e pe statul lui de plata si se si vede asta daca abia dupa 8 ani au catadicsit sa se uite pe un dosar cu fraude de milioane de euro. Ii zice lumea Mincinosul dar ca ii are cumparati pe astia de la DNA nu minte.
15
4
Astai pistol cu apa se vezi avere lui Florin Mitroi de la Valu lui traian
12
2
de unde mortii mmatii ai platit 2800000 euro avocati plus 8 trintori de la primarie juridic?la un oras de boschetari,ttiganime,trintori militari,de unde banii astia radule? si tumiorgus,tu.ti zimcomul mmatii,ai defrisat parculetul de la gara sa.si faca ttiganimea ciociia si nordiana mizeriile alea falimentare.V.ati imbogatit pe spinarea si suferirnta populatiei muncitoare,luav.ar drequl sa va ia de hoti!
22
4
Ma fac primar ca sa mi trag singur spaga. Dau si la DNA ca nu dau de la mine.
20
4
Cel mai hot si avar om pe care l am vazut . Poate face dreptate DNA . Ca prea se lauda ca il tine procurorii si partidele ca are de unte sa dea banii .
32
3
Cel mai jeg primar hotttt
18
3
Deja Capitania Zonala Giurgiu sa transformat in ANR Giurgiu ? Si au tras ANR ul lor ?
26
2
Baiatul asta a venit bogat de cand era sef la garda financiara. Te chema la el pt control. Control la plicul pe care il aduceai si te intreba cum se face ca nu ati facut cunostinta pana la acel moment. Dupa ce primea plicul era cel mai bun prieten cu tine si actele erau in regula. Stia ca se desfiinteaza garda si a plecat sa candideze. Ce de bani s au mai strans pt candidatura! DNA in Romania? Doar pt p****i.
33
8
Claudiu Stamate are cămin de bătrâni la cta.... DNA investighează cum a obținut banii... El fiind șef la căminele de bătrâni la Mangalia
19
4
S-a facut la primarie o grupare constituita si organizata . Fiul lui Boita Petrina , ca inspector ANAF , a fost prins in flagrant anul trecut la Bucuresti de catre DNA cu spaga . Despre ce vorbim . O vorba din popor spune ce naste din pisica , soreci mananca .
30
4
Ia luati-o si pe urma lui Haplea, de la Navodari, s-ar putea sa aveti surpize prin Dubai si prin Portugalia.
16
3
ati vazut ppsrostul ce vila are,ca si iorgus,iar mangalia a fost defrisata,uritzita si mirlanita de acesti doi inculti hoti.Noi avem parte de camioane unul dupa altul pe strada,galagie,sirene de tren in mijlocul orasului,iar mirletzii stau in liniste si verdeata,platiti gras de noi.Nici un om nu-si permite din salariu sa-si ia macar un petic de pamint,iar hotii astia au cu sutele de hectare.DNa,cit impozit au platit pe averi,de aici sa-i luati.Asa a fost si Al Capone bagat la zdup,de Fisc!
25
2
foarte multi fosti si actuali primari s au luptat s a ajunga!crede ti ca pentru cetateni? aiurea , aiurea rau ! tot ce fac au procentual si ei , care l ...ascund sub ...realizari ! salarii mari, afaceri mascate asa a fost si asa va fi , traiasca votantii care unii au si ei partea lor de ...vina! altii multa prostie !
9
4
A venit vremea să te retragi si cu bani care i ai furat coliva sa faci
14
2
Nu vă mai bucurati degeaba.Fapta se va prescrie in curand.Seful DNA Cta respectiv Bodean este frate de cruce cu Radu.Ambii masoni si combinatori.Peste 2 ani tot el o sa iasă primar si o sa si bată p.....a de voi.
25
3
DNA este frate cu ANR ! De aia nu se ia de ei de aici si de cei din teritoriu incepand ca ala caruia i se zice Oligarhul, Baronul ANR de Giurgiu.
28
0
In dosar, cu sechestru pe averi, mai sunt: Romulus Dumitrana, Didi Calin, Vladescu Daniel, Fotin d***a, n***u Maria. Mai urmeaza si alte dosare.
18
1
Se aude bine un zanganit de catuse , inceputul sfirsitului !
20
3
Da și aleșii poporului, adică parlamentarii se dădeau de ceasul morții să le mărească salariile primarilor că vezi doamne mor de foame, că au salariile prea mici, plus votarea pensiilor speciale pentru primari în funcție de câte mandate au avut, de 33 de ani am avut acești hoți și îmbuibați care au devalizat bugetul de stat cu o nesimțire crasă, și ne mai mirăm unde sau dus împrumuturile de 130 de miliarde euro, în condițiile în care infrastructura este praf, nu tu spitale, autostrăzi, școli, etc, etc
16
1
Haplea la Navodari a distrus orasul. Dezastru urbanistic de 15 ani de cand spagarul CHELARU e la putere.
13
3
masa nu avea dupa ce sa bea apa si i.a lasat o vila.asa si la iorgus,nici bicicleta nu avea si are doua hoteluri,basca terenuri din olimp in vama,vecinul.Dna,dormi? judecatorul care l.a albit pe iorgus cautati.l la spaga.inccepeti cu ceva terenuri in olimp,aia e spaga!
26
0
angelesculeee tare p***t m ai esti !!! sandalandala o fute pe T*o maxim daca nu cumva este gay!!!
8
1
Daca sesizarea la DNA e din 2015 masura s-a luat suficient de tarziu ca in instanta, daca se va ajunge, sa aflam ca a fost achitat pentru ca s-a .... prescris fapta.
23
2
Violeta (Lady salon) + patron Sandalandala = Love La ea se tunde și Radu Cristian, nu are autorizație pentru firma luminoasa, Urmeaza Claudiu Stamate, Călin, Laurențiu Zamfir, Angelescu, Colgiu
15
3
Sa vedem ce fac institutiile statului. Sa vedem daca chiar o sa-l traga la raspundere. Dar stati, ca mai sunt si lingaii lui Radu care bineinteles au un trai foarte ridicat. Hai sa ne aducem aminte de George Calin care din bani de bugetar are o casuta foarte mare. Hai sa ne uitam si la Stamate care de cand are functie in primarie ii merg afacerile ca pe roate..... si multi altii....
26
3
pe Chelaru Florin zis HAPLEA de la Navodari cand il ia DNA -ul ca are apartamente in fiecate bloc din Mamaia Sat pe numele interpusilor Popescu Cristian Stefan , Florea Vasile cu PECO VOLL , Cornia Dorin si multi altii ? A distrus toata Mamaia Sat aproband construirea de blocuri de 7-8 etaje , chiar si 10 etaja in vecinatatea caselor cu un etaj , cu spagi de cate un nivel date interpusilor !
30
2
Tarziu i s-a pus sechestru! Ca bugetar sa ai asemenea palate, terenuri peste terenuri, si sa nu-l ia nimeni la intrebari.F. dubios! Asta de Garda Financiara a venit bogat.Si totusi mangaliotii l-au votat in serie!! Bine , nu-i ceva deosebit, si pe turnatorul Petrov l-au votat romanii maximum posibil,idem si cu Iohanis, mereu bun executant la ordinele Americii si UE. Interesant e ca cei mai bogati indivizi, baroni sau cum s=or mai numi din C-ta sant de la PNL! Mitroi,Comanescu, Albu, etc.
38
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367