REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DNA se pregăteşte de înfiinţarea Parchetului European. Şeful OLAF şi procurori generali din UE vin la Bucureşti

DNA se pregăteşte de înfiinţarea Parchetului European. Şeful OLAF şi procurori generali din UE vin la Bucureşti

Replica API 12 decembrie 2018 | 00:00 166

Conferința europeană Impactul Regulamentului UE privind instituirea Parchetului European (EPPO) la nivelul autorităților naționale ale Statelor Membre UE participante se va desfășura în zilele de 13-14 decembrie 2018, la Hotelul Intercontinental din București, anunţă DNA, conform stiripesurse.ro.

Conferința europeană are loc în cadrul proiectului "Promovarea protecției intereselor financiare ale UE prin susținerea acțiunilor Statelor Membre și ale instituțiilor europene în tranziția către Parchetul European", implementat de Direcția Națională Anticorupție, cu sprijinul Asociației Române de Cercetare a Dreptului Penal European.

Proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană prin Programul HERCULE III și își propune să abordeze o temă importantă a agendei europene din ultimii ani, și anume aplicarea Regulamentului privind înființarea Parchetului European și operaționalizarea acestei noi instituții.

La eveniment și-au anunțat prezența participanți din România și din alte 21 de state membre UE, precum și din Republica Moldova, între care directorul general al Oficiului de Luptă Antifraudă (OLAF), procurorii generali din Austria, Grecia și România, precum ministrul Justiției din România.

Deschiderea conferinței va avea loc joi, 13 decembrie 2018, la ora 9.30 (Hotel Intercontinental - Sala Fortuna etaj 21).

Evenimentul își propune să reunească reprezentanți ai instituțiilor europene, ai parchetelor naționale, judecători și cadre universitare, membri ai Asociațiilor pentru Dreptul Penal European și protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene din statele membre ale UE, în vederea împărtășirii experiențelor, provocărilor, ideilor și soluțiilor naționale și europene, necesare pregătirii instituțiilor europene dar și a sistemelor naționale cu ocazia înființării EPPO.

Prima zi a conferinței este dedicată activităților în plen, ocazie cu care partea română va prezenta concluziile studiului național realizat ca urmare a discuțiilor purtate pe parcursul întâlnirilor grupului de lucru ce și-a desfășurat activitatea în cursul anului 2018. Vor fi, de asemenea, dezbătute provocările integrării Regulamentului EPPO (2017/1939) în alte sisteme judiciare naționale și se vor căuta soluții pentru a facilita implementarea acestuia.

Astfel, printre temele ce vor fi abordate se numără provocările întâmpinate în punerea în aplicare a Directivei 2017/1371 privind protecția intereselor financiare ale UE, cooperarea autorităților naționale cu EPPO și obligativitatea acestora de a notifica EPPO, admisibilitatea și libera circulație a probelor în investigarea și judecarea cauzelor EPPO, precum și elemente de cooperare internațională cu state terțe.

Cea de-a doua zi a conferinței va avea un caracter preponderent practic, participanților fiindu-le oferită ocazia să identifice soluțiile oferite de Regulamentul EPPO și să imagineze punerea lor în practică în sistemul de drept din care provin, cu ocazia soluționării unei caz ipotetic de fraudă a fondurilor europene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate il arestati pe dragnea mai rapid
0
0
asa cum ne-a distrus cu export carne de porc ppa acum oaie scrapie ,interzis export oi vii transport vapor chiar daca este extracomunitar ACUM SE DORESTE ARESTAREA TUTUROR PATRONILOR ROMANI CARE PROSPERA SI OFERA LOCURI DE MUNCA ,sloganul lui yohaniss ,nicio masa fara carne din germania in romania ,si interzis arestarea patronilor americani ,exemplu microsoft !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218