rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

DNA, SESIZATĂ în legătură cu INVESTIŢIA familiei STERE din Faleză Nord

Locuitorii de pe străzile Renașterii și Patriei sunt disperați, după ce au aflat că în zonă urmează să se construiască două blocuri, unul cu 6 etaje, altul cu două etaje. Aceștia spun că documentația din PUZ-ul delimitat de str. Patriei, bd. Mamaia, str. Renașterii, țărm Marea Neagră, propus de investitorii Ștefan Stere și Ștefan Sultana, este eronată, terenul fiind introdus într-o altă zonă, tocmai pentru a permite realizarea proiectului. În acest sens, au transmis și o solicitare la Primăria Constanța, dar și la DNA, solicitând organelor abilitatea să ia la puricat documentația. Proiectul ”se încadrează fără excepție, la excederea cadrului legal, creând în acest sens răspunderi în fața legii, mai devreme sau mai târziu”, sunt de părere cei afectați de edificarea celor două blocuri.

Sultana și Ștefan Stere vor să ridice două blocuri deasupra Plajei 3 Papuci. Un adevărat dezastru, spun locuitorii din zonă, care cer să nu se aprobe PUZ - delimitat de str. Patriei, bd. Mamaia, str. Renașterii, țărm Marea Neagră, propus de investitori. Construirea unui bloc în zonă ar duce la supraaglomerarea traficului pe strada Renașterii, care este foarte îngustă și cu o singură ieșire. De asemenea, traficul de utilaje de mare tonaj necesar realizării construcții va afecta integritatea imobilelor limitrofe. Locuitorii mai atrag atenția supra caracterului instabil al terenului de la țărmul mării, de existența unor izvoare subterane, până în prezent taluzul fiind afectat de repetate alunecări de teren.

Documentația PUZ, eronată: terenul încadrat în altă zonă decât cea reală

Mai mult, cei care locuiesc în zonă spun că este necesară corecția materială în documentația PUZ, privind modificarea încadrării eronate a terenului. Acesta a fost încadrat în zona de reglementare urbanistică ZRS, deși se află în zona de reglementare ZR4. Același aspect l-a sesizat și Asociația Verde Urban, precizând că este nevoie să se clarifice modul în care s-a făcut trecerea de la zona ZRS, la ZR4, zonă care permite construirea unui imobil cu regim P+6E. De asemenea, se precizează că nu este prezent în documentație un studiu privind circulația în zonă. și nici dacă locurile de parcare vor fi asigurate în limita proprietății.

Protest online cu privire la proiectul soților Stere

Trebuie precizat faptul că locuitorii au demarat toate procedurile necesare pentru a bloca acest proiect. Luna aceasta, unul din locuitori a inițiat o petiție intitulată ”La Constanta NU MAI VREM blocuri între case, vrem construcții cu locuri de parcare suficiente și spatii verzi decente!”, fiind semnată de peste 100 de riverani, aceștia exprimându-și dezacordul. Petiția a fost transmisă către primărie, dar și la Direcția Națională Anticorupție Constanța, după cum a transmis inițiatorul acesteia.

Vânturache, în vizorul oamenilor

Contestatarii îl trag la răspundere pe arhitectul șef al orașului și șeful Direcției de Urbanism, Mihai Radu Vânturache, pe care-l invită să vadă cu ochii lui situația din teren, și nu din propriul birou. ” Domnul Arhitect Sef ar fi trebuit să vină la fața locului și să vadă cum intră pe aceste străzi mașina de colectare a gunoiului menajer care, dacă întârzie după ora 07:30 , nu mai poate intra până în capătul străzilor. Traficul local este generat dimineața în principal de lucrătorii Inspectoratului Județean de Politie care, tot pe aceste străzi își parchează mașinile, zilnic. Branșarea celor două căi de acces adică a străzilor / aleilor Patriei și Renașterii reprezintă ea însăși o propunere de mare risc la surpare, eroziunea fiind la cota de pericol în această zonă. Situaţia terenurilor adiacente din zonă este incertă, acestea fiind afectate de dosarul retrocedărilor”, spun oamenii. Prin aprobarea PUZ-ului în forma actuală, în vederea ridicării unui cartier de locuințe cu imobile P+2E respectiv P+6/7E, au mai precizat locuitorii din zonă, este încălcată servitutea de vedere pentru toate casele– al căror regim de înălțime este de P+2E maxim, urmând să le fie afectată si iluminarea naturală a acestora, precum și modificarea factorului de umbrire. Întreaga zonă ar fi expusă la supraaglomerare, iar prin construirea pe spaţiu verde ar fi încălcate prevederile PUG şi RLU.

”Solicităm arhitectului șef și primarului și să nu se aprobe PUZ-ul în forma actuală”

”Nu înțelegem cum s-ar putea obține acordul dezvoltării acestui proiect imobiliar în vecinătatea unei Zone cu Destinație Specială, așa cum e definită legal instituția Inspectoratului Județean de Poliție Constanta. Solicităm atât Arhitectului Șef Mihai Radu Vânturache, precum și Primarului Decebal Făgădău să nu aprobe propunerea în forma actuală a documentației PUZ emisa sub nr. 593. Considerăm ca apariția blocurilor P+6/7E de-a lungul falezei costiere a Municipiului Constanța, în cartiere compuse din case de locuit cu regim de înălțime P+2E, aduce o gravă atingere arhitecturii orașului nostru și se încadrează fără excepție, la excederea cadrului legal, creând în acest sens răspunderi în fața legii, mai devreme sau mai târziu”, au mai precizat constănțenii afectați de acest proiect.

Ștefan Stere deține SC Stejarul SRL, cu sediul pe strada… Patriei

Ștefan Stere deține Societatea Stejarul SA, aceeași societate care a intenționat să construiască un mastodont între case, pe Dezrobirii, în baza unui PUZ aprobat de Consiliul Local în 2016. Însă Curtea de Apel Constanța a anulat, definitiv, hotărârea de consiliu, iar investitorul și-a luat adio de la construcție. Societatea are sediul pe strada Patriei, în apropiere de proiectul pe care vrea să-l edifice și care stârnit revolta locuitorilor.

Mirela PASCAL

marţi, 8 septembrie 202014054
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

00Constantean(12 noi 12:30)
Afara din Constanta cu machidonii rau voitori!!!
03ionica(30 sep 11:41)
SPIT Constanta este centru ecumenic unde sunt angajate toate coanele preotese pe functii mari si nu fac nimic se roaga pentru bunastarea sefelor lor,de asemenea toate basinile cipaneze sunt angajate aici si nu stiu sa numere nici pina la zece dar cunosc foarte bine toate marcile de posete ,pantofi si haine de firma.Face ti ordine domnule primar in SPIT caci sunt oameni care muncesc de cad din picioare si unii care vin in vizita aici ca la muzeu.Directoarele si sefele de compartimente sunt oamenii fostei care nu raspund decit la comenzile PSD.
00mucan(30 sep 10:37)
ce nu e bine? ca locuieste felix stroe pe str.patriei?
112Machinoni(24 sep 06:37)
Spurcati carativa din Constanta!
28Faga Dau(23 sep 12:26)
Stati calmi ca face mache bloc. Nu va mai agitati ca va curge pe la colturi baluta
18vot(21 sep 10:03)
Cine va vota astazi in consiliul local pentru machedonii astia va fi judecat aspru de Dumnezeu.Si celelalte lucruri sunt de acelasi domeniu.
110Machidonii(18 sep 22:29)
Au imputit Constanta!
08DNA(18 sep 08:37)
DNA actionati mai repede pt.ca Fagadau a pus pe pordinea de zi ,pe 21.09.2020 aprobarea lui.
19curelarii(17 sep 09:08)
Curelarii astia primitivi, Stere si Sultana, vor sa distruga viata locuitorilor strazii si asa blocata de traficul auto si de fluxul de populatie.Sunt curios si cum au pus mina pe acest teren cind aici iera o popota militara ce a fost avariata de alunecari de teren.
05Rugaminte - inducere in eroare(13 sep 10:42)
Va rog mult, inainte sa treceti titlurile, verificati corectitudinea - daca va uitati si studiati mai bine, veti vedea ca numele de familie este Stefan nu Stere... induceti lumea in eroare ca sa va citeasca articolele... iar la numele firmei apare o data SA, o data SRL - verificati si documentati-va mai bine articolele.
37pt. 13:44(12 sep 12:35)
Chitac se plimba de mana cu machidonul Cupsa, asa ca, mai convins.
14cta(12 sep 06:29)
Cretinii promovati de Iliescu sunt stapanii Romaniei. Iar noi le dam m u i e la alegeri. Apropo, Iliescu cand face puscarie pentru ca a distrus tara?
82alex machedonu(11 sep 11:10)
daca nu va cuceream si civilizam noi ramaneati niste maimutze in copaci
56Replica(10 sep 20:14)
Daca v-ati uita si ati fi obiectivi, in anii de dupa revolutie, cei mai multi primari ai Constantei au fost romani. Nu numai ultimul primar a distrus orasul, eu cred ca fiecare si-a adus contributia.Asadar, nu numai machidonii au contribuit. Cred ca ar fi muli mai bine daca am alege cate un primar pentru fiecare cartier, in functie de etnia predominanta.
713magarie(10 sep 08:30)
Niste nenorociri machedonesti.
48Manglitori(8 sep 23:00)
terenul asta este parcare pentru blocul oribil de pe mamaia. Ala care a ocupat domeniul public. Noapte buna autoritati! Mangle tipic faga-babu!
15cili(8 sep 22:21)
ce impozite si taxe au platit la stat toti astia cu firmele lor care construiesc
316Chichi(8 sep 19:08)
Va mai spun eu ceva. Acest teren are, conform zonei din care face parte, destinatia numai de constructii cu functiune de depozite militare si mai. Ei vor sa schimbe si destinatia terenului in curti constructii. Oricum l-au pacalit si pe vanzator, un mos din Germania, cu banii. I-au dat praful de pe toba dupa ce ani de zile i-au bagat fitile in dosarul lui de revendicare. Prietenii stiu de ce!
114Vecin(8 sep 16:26)
Cum a pus mana pe acest teren, apartine de Ipj, n are cum sa construiasca acolo
317Escu(8 sep 15:57)
Fagadau nu se lasa,el vrea sa nu ramana nici macar un metru patrat de verdeata nebetonat pana pleaca de la primarie pentru ca in Constanta nu este nimeni care sa apere oameni si spatiile verzi de primar care se comporta ca un proprietar al orasului si "investitori".
118Coco(8 sep 14:36)
Pai daca Fagadau e nasul uneia dintre fetele Stere, la ce va asteptati? Ia mai investigati putin sa vedeti tunuri imobiliare. Ce prezentati voi aici e pistol cu apa fata de ce afaceri au facut Stere, Fagadau & Co
221Odin(8 sep 14:32)
Pare ca DNA-ul din Constanta este in moarte clinica. Nu am auzit nimic de anvergura! Inseamna ca rotile sunt ,, unse"!!!
17Ptr tot stejaru(8 sep 14:29)
Banii de crotale innapoi !
720Pt toti makidonii(8 sep 13:44)
Daca iese Chitac, ati belit pla !
115Usr(8 sep 13:41)
VA PISHATI PE EL DE VOT MELTENILOR, ACUM SE PISHA EI PE VOI CU BOLTA
425Muie la machidonii analfabeti(8 sep 13:21)
Inapoi la oi ,scarbe nenorocite!!Ati terminat de tot orasul!!
198Stere(8 sep 13:11)
Noi machedonii suntem veriga lipsa dintre maimuta si homo erectus. Deci procedam ca atare.
1120Iesiti la vot???(8 sep 12:39)
Voi aveti impresia ca daca votati chitac, scapati de cipani si de constructiile ilegale? Sunteti naivi.
019Gramatica Limbii Romane(8 sep 12:37)
Mama mama cat analfabetism pe metru patrat aici in comentarii !! asta cu : Constanteni de doi "Banii" cum mm asa ceva? si multi altii.
294Constanta(8 sep 12:32)
Constanteni de doi banii....vor sa nu se faca nimic pe nicaieri , sa ramana ei cu cotetele lor singuri smecheri de la malul marii, restul sa stea ca prosti pe camp . Bai retarzilor nu este orasul Vostru , mars la munca....nu la blocat investitorii...
1610Stere armanu(8 sep 12:12)
Suntem peste tot. Cu Fagadau a mancat o jumatate a machidonilor, acum cu Chitac sau Ion si cealalta. Oricum o dati nu mai scapati de noi. Muhahahaha! O sa schimbam numele din Constanta in Custatza, sa fie mai usor.
413usr(8 sep 11:26)
nicio problema, daca ii dai 10 mii lu stelian ion renunta la plangere. Vezi cazul solid house
226Gigi(8 sep 10:51)
Astia trebuie dusi in lagar, altfel nu se mai poate!
528Tot make!(8 sep 10:43)
Makidonu-i tot makidon ...pana crapa. Nu se satura ...neam . Pus numai pe capatuiala, tepuit, inselat si pacalit. Sa va cada toate blocurile jegurilor si avarilor ce sunteti. La stana cu oile voastre, acolo va e locul
259Adevaru(8 sep 10:41)
Sa o su ti la makedoni!! Vreti nu vreti tot auziti de ei ca s muncitori si atat!!!ROMANI SUNT BOSCHETI!!
1210papu(8 sep 10:33)
Nu e familia stere e familia stefan stere si sultana .Jurnalistii de spiru .
148Cetatean(8 sep 10:16)
Oracaie toti fostii securisti care au primit repartitii pe vremea lui ceusescu apartamente cu vedere la mare. Le au cumparat la revolutie pe nimic si acum vor sa fie singuri acolo
113CETATEAN(8 sep 09:21)
dar la Techirghiol nu s-au sesizat ca la primarie sa tras tun mare cu bancile si cu cosurile de gunoi de primar veniti si aici ce daca e canpanie hai DNA ca e buf mare
014Armanlu cheari(8 sep 08:47)
60 de familii din Stejaru au de dat miliarde la crotale !
336vot(8 sep 08:37)
Vad ca pana in ultima zi de mandat, fagadau semneaza autorizatii de construire la machidoni !
540Muie psd(8 sep 08:23)
Psd este partidul makidonesc care cu fagadau a distrus orasul nostru. Fagadau cel mai prost primar.
444cta(8 sep 07:54)
este un cosmar fara de sfarsit, iesiti la vot si nu mai lasati machedonii sa sluteasca orasul.
546Pute a branza(8 sep 07:51)
Pana cand Constanta nu scapa de machidoni si tigani la primarie, asa se va intampla.
447Rony(8 sep 07:12)
Betoane cipane
640Votati(8 sep 06:33)
Fagadau sa construiasca machidonii pe spatiile verzi!
mai mult...Anchete
22 mar 23:59AncheteFiul fostului ȘEF DRDP Constanța, prins DROGAT la VOLAN. Video!

Miami Bici e un film produs Matei Dima, care a regizat filmul 5Gang, împreună cu Codin Maticiuc. Cei doi joacă și...83933

26 feb 21:42AnchetePOLIȚIA împreună cu reprezentanții MAGNUM au destructurat o REȚEA de INTERLOPI din Brăila!36663
9 feb 00:05AncheteVIDEO! Afaceristul Stelian TOCIA, SĂLTAT pentru CONTRABANDĂ cu ȚIGĂRI10815
28 mar 23:53AncheteDoi români, CONDAMNAȚI la 28 de ani de ÎNCHISOARE pentru transport de COCAINĂ de 3.000.000 £

Doi români au fost condamnați la peste 28 de ani de închisoare pentru că au încercat să introducă cocaină în...21577

11 feb 00:14AncheteFamilia Chicheanu REVINE în FORȚĂ în AFACERILE cu Portul Constanța10402
13 apr 23:46AncheteOvidius Clinical Hospital, DAT în JUDECATĂ pentru un MILION de EURO26106
14 apr 23:44AncheteUn NAVIGATOR din CONSTANȚA a dat DECLARAȚIE SCRISĂ că va OMORÎ POLIȚIȘTII, PROCURORII și JUDECĂTORII!

Romică Danciu, în vârstă de 51 de ani, a fost arestat preventiv. Totul a pornit de la faptul că a fost sancționat...9311

14 apr 23:44AncheteCINE este BĂRBATUL găsit SPÂNZURAT, la CERNAVODĂ!14386
13 feb 00:13AncheteVÂNĂTOAREA CONTINUĂ: Încă un ZMEU a fost DOBORÂT de POLIȚIȘTII RUTIERI21527
3 apr 23:50AncheteCum a fost PRINS hoțul care acționa în VIVO

Un bărbat din Constanța a fost sincer în fața anchetatorilor și le-a spus că a mers la Auchan din centrul...13075

10 mar 14:14AncheteClubul EGO din Mamaia, schimbări în acționariat69051
19 feb 00:10AncheteTomis Marina PIERDE contractul de concesiune al PORTULUI Tomis?!10617
Vremea
10.7°10.7° - 11° marţi, 20 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 87%
Vânt: 3.73 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/4912223662337
5/4023223141920
joker211025143
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 apr 00:00SportLeeds - Liverpool 1-1. Trupa lui Klopp, egalată pe final în meciul de pe Elland Road

Leeds și Liverpool au încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a 32-a din Premier League. Trupa lui Marcelo Bielsa a...277

20 apr 00:00SportScandalul momentului în fotbalul mondial: Poziția LPF cu privire la noua Superligă europeană

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) consideră, într-o postare publicată luni în mediile...381

20 apr 00:00SportPreşedintele clubului Dinamo Kiev îl laudă pe Mircea Lucescu după victoria cu Şahtior

Preşedintele clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, l-a lăudat pe antrenorul Mircea Lucescu, pe care îl consideră...640

20 apr 00:00SportFotbal: Jose Mourinho, concediat din postul de antrenor al echipei Tottenham Hotspur

Portughezul Jose Mourinho a fost demis din postul de antrenor al echipei engleze de fotbal Tottenham Hotspur, luni,...491

Local
20 apr 23:52LocalCORONAVIRUS: 11 NOI DECESE, la Constanța

Până luni, 19 aprilie a.c., 26.381 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...844

20 apr 23:54LocalBĂRBAT găsit SPÂNZURAT în locuință, pe şoseaua Mangaliei

Alertă în Constanța! Un bărbat de aproximativ 70 de ani ar fi fost găsit spânzurat, luni, 19 aprilie a.c., pe...1398

20 apr 23:54LocalSilviu COȘA: Intenția de vaccinare din sectorul HoReCa este una crescută

520

20 apr 23:55LocalRAEDPP Constanța: Piețe complet igienizate, înaintea Sărbătorilor Pascale

Piețele administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța își așteaptă...481

20 apr 23:01LocalOrașul Constanța, tot mai aproape să fie dotat cu AUTOBUZE ELECTRICE

La începutul anului 2021, Primăria municipiului Constanţa a semnat contractul de furnizare a autobuzelor electrice...589

20 apr 11:25LocalPe strada CUARŢULUI, locuitorii circulă pe MODELUL PONTA

879

Politică
20 apr 00:00PoliticăSenat: Amenzile aplicate de ASF se constituie în venit la bugetul de stat. Membrii ASF răspund penal

Senatul a adoptat, luni, cu amendamente, în calitate de Cameră decizională, propunerea legislativă iniţiată de...295

20 apr 00:00PoliticăFlorian Bodog, în urma audierii pentru dosarul DNA: Nu mă voi sustrage cercetării

Senatorul Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, audiat luni în Comisia juridică, ca urmare a solicitării DNA...305

20 apr 00:00PoliticăAnca Dragu: E normal ca Ministerul Sănătăţii să rămână la PLUS

249

20 apr 00:00PoliticăSimonis: Anca Dragu şi Ludovic Orban au încălcat regulamentul; au refuzat convocarea Birourilor permanente

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, i-a acuzat, luni, pe preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi pe şeful...266

20 apr 00:00PoliticăAnca Dragu: Guvernul condus de Năstase - cel mai performant din punct de vedere al continuităţii

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, consideră că Guvernul condus de Adrian Năstase a fost cel mai "performant"...333

20 apr 00:00PoliticăRadu Oprea despre cazul Bodog: Marţi - şedinţă a grupului senatorilor PSD

247

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2939

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2983

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3983

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3993

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7436

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8331

Monden
20 apr 00:00MondenFilmul „Annette“, de Leos Carax, va deschide cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de la Cannes

Noul lungmetraj al regizorului Leos Carax, "Annette", primul turnat în limba engleză din filmografia cineastului...232

20 apr 00:00MondenLaura Pausini va cânta la gala premiilor Oscar din aprilie

Cântăreaţa italiană Laura Pausini va interpreta piesa "Io Si", nominalizată la premiile Oscar pentru cel mai bun...270

20 apr 00:00MondenActriţa britanică Helen McCrory, cunoscută din „Harry Potter“, a murit la 52 de ani

365

Mapamond
20 apr 00:00MapamondPapa Francisc îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu „intensificarea activităţilor militare“ în Ucraina

Papa Francisc şi-a exprimat duminică îngrijorarea în legătură cu "intensificarea activităţilor militare" în...263

20 apr 00:00MapamondCoronavirus - SUA: Jumătate din populaţia adultă a fost vaccinată cu cel puţin o doză

Peste jumătate din totalul adulţilor din Statele Unite a primit până duminică cel puţin o primă doză de vaccin...248

20 apr 00:00MapamondCoronavirus: Germania aduce un omagiu naţional morţilor de COVID-19

212

20 apr 00:00MapamondSiria: Peste 30 de orfani de jihadişti au fost preluaţi de o delegaţie rusă de la autorităţile kurde

Autorităţile kurde din nord-estul Siriei au predat duminică, unei delegaţii ruse, 34 de orfani care şi-au pierdut...258

20 apr 13:34MapamondCel puţin 11 morţi şi aproape 100 de răniţi după deraierea unui tren, în Egipt

Cel puţin unsprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 100 au fost rănite duminică, în deraierea unui tren...261

20 apr 00:00MapamondCoreea de Sud - Sondaj: Aproape un elev din trei s-a gândit la sinucidere din cauza presiunii şcolare

225

Sănătate
20 apr 00:00SănătateStudiu: Vitamina K2, utilă în tratamentul osteoporozei?

O echipă de cercetare din China a făcut progrese în studiul vitaminei K2 pentru a îmbunătăți sănătatea oaselor,...249

20 apr 00:00SănătateCe poți face când scade producția de colagen?

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea noastră produce din ce în ce mai puțin colagen, iar acest lucru poate...357

20 apr 00:00Sănătate5 reguli pentru prăjirea corectă a alimentelor

265

20 apr 00:00SănătateCOVID-19: Este de durată protecția oferită de vaccinul anti-COVID-19?

Pandemia a luat un curs neașteptat în ultimele luni, cu apariția noilor variante de virus și a modificărilor...281

20 apr 00:00SănătateStudiu: Polifenolii din alimente, de ajutor în poliartrita reumatoidă

Compușii fenolici din dietă au activități antioxidante, antiinflamatorii și antiproliferative cu un impact pozitiv...245

20 apr 00:00SănătateOliguria: cauze, simptome, tratament

Oliguria înseamnă o cantitate prea mică de urină eliminată, adică mai puțin de 400 de mililitri de urină pe zi....264

20 apr 00:00SănătateCum să pregătești cartofi pai sănătoși

Cartofii prăjiți sunt preferații tuturor, însă persoanele preocupate de o alimentație echilibrată îi evită,...363

20 apr 00:00SănătateTotul despre piramida alimentară

O dietă echilibrată este cheia pentru a ne păstra sănătatea. Piramida alimentară ne ajută să stabilim ce...307

20 apr 00:00SănătateProdusele expandate: cât sunt de sănătoase?

251

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT