REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DNA, SESIZATĂ în legătură cu INVESTIŢIA familiei STERE din Faleză Nord

DNA, SESIZATĂ în legătură cu INVESTIŢIA familiei STERE din Faleză Nord

Replica API 8 septembrie 2020 | 12:44 15995

Locuitorii de pe străzile Renașterii și Patriei sunt disperați, după ce au aflat că în zonă urmează să se construiască două blocuri, unul cu 6 etaje, altul cu două etaje. Aceștia spun că documentația din PUZ-ul delimitat de str. Patriei, bd. Mamaia, str. Renașterii, țărm Marea Neagră, propus de investitorii Ștefan Stere și Ștefan Sultana, este eronată, terenul fiind introdus într-o altă zonă, tocmai pentru a permite realizarea proiectului. În acest sens, au transmis și o solicitare la Primăria Constanța, dar și la DNA, solicitând organelor abilitatea să ia la puricat documentația. Proiectul ”se încadrează fără excepție, la excederea cadrului legal, creând în acest sens răspunderi în fața legii, mai devreme sau mai târziu”, sunt de părere cei afectați de edificarea celor două blocuri.

Sultana și Ștefan Stere vor să ridice două blocuri deasupra Plajei 3 Papuci. Un adevărat dezastru, spun locuitorii din zonă, care cer să nu se aprobe PUZ - delimitat de str. Patriei, bd. Mamaia, str. Renașterii, țărm Marea Neagră, propus de investitori. Construirea unui bloc în zonă ar duce la supraaglomerarea traficului pe strada Renașterii, care este foarte îngustă și cu o singură ieșire. De asemenea, traficul de utilaje de mare tonaj necesar realizării construcții va afecta integritatea imobilelor limitrofe. Locuitorii mai atrag atenția supra caracterului instabil al terenului de la țărmul mării, de existența unor izvoare subterane, până în prezent taluzul fiind afectat de repetate alunecări de teren.

Documentația PUZ, eronată: terenul încadrat în altă zonă decât cea reală

Mai mult, cei care locuiesc în zonă spun că este necesară corecția materială în documentația PUZ, privind modificarea încadrării eronate a terenului. Acesta a fost încadrat în zona de reglementare urbanistică ZRS, deși se află în zona de reglementare ZR4. Același aspect l-a sesizat și Asociația Verde Urban, precizând că este nevoie să se clarifice modul în care s-a făcut trecerea de la zona ZRS, la ZR4, zonă care permite construirea unui imobil cu regim P+6E. De asemenea, se precizează că nu este prezent în documentație un studiu privind circulația în zonă. și nici dacă locurile de parcare vor fi asigurate în limita proprietății.

Protest online cu privire la proiectul soților Stere

Trebuie precizat faptul că locuitorii au demarat toate procedurile necesare pentru a bloca acest proiect. Luna aceasta, unul din locuitori a inițiat o petiție intitulată ”La Constanta NU MAI VREM blocuri între case, vrem construcții cu locuri de parcare suficiente și spatii verzi decente!”, fiind semnată de peste 100 de riverani, aceștia exprimându-și dezacordul. Petiția a fost transmisă către primărie, dar și la Direcția Națională Anticorupție Constanța, după cum a transmis inițiatorul acesteia.

Vânturache, în vizorul oamenilor

Contestatarii îl trag la răspundere pe arhitectul șef al orașului și șeful Direcției de Urbanism, Mihai Radu Vânturache, pe care-l invită să vadă cu ochii lui situația din teren, și nu din propriul birou. ” Domnul Arhitect Sef ar fi trebuit să vină la fața locului și să vadă cum intră pe aceste străzi mașina de colectare a gunoiului menajer care, dacă întârzie după ora 07:30 , nu mai poate intra până în capătul străzilor. Traficul local este generat dimineața în principal de lucrătorii Inspectoratului Județean de Politie care, tot pe aceste străzi își parchează mașinile, zilnic. Branșarea celor două căi de acces adică a străzilor / aleilor Patriei și Renașterii reprezintă ea însăși o propunere de mare risc la surpare, eroziunea fiind la cota de pericol în această zonă. Situaţia terenurilor adiacente din zonă este incertă, acestea fiind afectate de dosarul retrocedărilor”, spun oamenii. Prin aprobarea PUZ-ului în forma actuală, în vederea ridicării unui cartier de locuințe cu imobile P+2E respectiv P+6/7E, au mai precizat locuitorii din zonă, este încălcată servitutea de vedere pentru toate casele– al căror regim de înălțime este de P+2E maxim, urmând să le fie afectată si iluminarea naturală a acestora, precum și modificarea factorului de umbrire. Întreaga zonă ar fi expusă la supraaglomerare, iar prin construirea pe spaţiu verde ar fi încălcate prevederile PUG şi RLU.

”Solicităm arhitectului șef și primarului și să nu se aprobe PUZ-ul în forma actuală”

”Nu înțelegem cum s-ar putea obține acordul dezvoltării acestui proiect imobiliar în vecinătatea unei Zone cu Destinație Specială, așa cum e definită legal instituția Inspectoratului Județean de Poliție Constanta. Solicităm atât Arhitectului Șef Mihai Radu Vânturache, precum și Primarului Decebal Făgădău să nu aprobe propunerea în forma actuală a documentației PUZ emisa sub nr. 593. Considerăm ca apariția blocurilor P+6/7E de-a lungul falezei costiere a Municipiului Constanța, în cartiere compuse din case de locuit cu regim de înălțime P+2E, aduce o gravă atingere arhitecturii orașului nostru și se încadrează fără excepție, la excederea cadrului legal, creând în acest sens răspunderi în fața legii, mai devreme sau mai târziu”, au mai precizat constănțenii afectați de acest proiect.

Ștefan Stere deține SC Stejarul SRL, cu sediul pe strada… Patriei

Ștefan Stere deține Societatea Stejarul SA, aceeași societate care a intenționat să construiască un mastodont între case, pe Dezrobirii, în baza unui PUZ aprobat de Consiliul Local în 2016. Însă Curtea de Apel Constanța a anulat, definitiv, hotărârea de consiliu, iar investitorul și-a luat adio de la construcție. Societatea are sediul pe strada Patriei, în apropiere de proiectul pe care vrea să-l edifice și care stârnit revolta locuitorilor.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Afara din Constanta cu machidonii rau voitori!!!
2
0
SPIT Constanta este centru ecumenic unde sunt angajate toate coanele preotese pe functii mari si nu fac nimic se roaga pentru bunastarea sefelor lor,de asemenea toate basinile cipaneze sunt angajate aici si nu stiu sa numere nici pina la zece dar cunosc foarte bine toate marcile de posete ,pantofi si haine de firma.Face ti ordine domnule primar in SPIT caci sunt oameni care muncesc de cad din picioare si unii care vin in vizita aici ca la muzeu.Directoarele si sefele de compartimente sunt oamenii fostei care nu raspund decit la comenzile PSD.
5
1
ce nu e bine? ca locuieste felix stroe pe str.patriei?
0
1
Spurcati carativa din Constanta!
13
1
Stati calmi ca face mache bloc. Nu va mai agitati ca va curge pe la colturi baluta
10
2
Cine va vota astazi in consiliul local pentru machedonii astia va fi judecat aspru de Dumnezeu.Si celelalte lucruri sunt de acelasi domeniu.
10
1
DNA actionati mai repede pt.ca Fagadau a pus pe pordinea de zi ,pe 21.09.2020 aprobarea lui.
10
0
Curelarii astia primitivi, Stere si Sultana, vor sa distruga viata locuitorilor strazii si asa blocata de traficul auto si de fluxul de populatie.Sunt curios si cum au pus mina pe acest teren cind aici iera o popota militara ce a fost avariata de alunecari de teren.
10
1
Va rog mult, inainte sa treceti titlurile, verificati corectitudinea - daca va uitati si studiati mai bine, veti vedea ca numele de familie este Stefan nu Stere... induceti lumea in eroare ca sa va citeasca articolele... iar la numele firmei apare o data SA, o data SRL - verificati si documentati-va mai bine articolele.
5
1
Chitac se plimba de mana cu machidonul Cupsa, asa ca, mai convins.
8
3
Cretinii promovati de Iliescu sunt stapanii Romaniei. Iar noi le dam m u i e la alegeri. Apropo, Iliescu cand face puscarie pentru ca a distrus tara?
5
1
daca nu va cuceream si civilizam noi ramaneati niste maimutze in copaci
2
10
Daca v-ati uita si ati fi obiectivi, in anii de dupa revolutie, cei mai multi primari ai Constantei au fost romani. Nu numai ultimul primar a distrus orasul, eu cred ca fiecare si-a adus contributia.Asadar, nu numai machidonii au contribuit. Cred ca ar fi muli mai bine daca am alege cate un primar pentru fiecare cartier, in functie de etnia predominanta.
7
6
Niste nenorociri machedonesti.
15
7
terenul asta este parcare pentru blocul oribil de pe mamaia. Ala care a ocupat domeniul public. Noapte buna autoritati! Mangle tipic faga-babu!
10
4
ce impozite si taxe au platit la stat toti astia cu firmele lor care construiesc
7
1
Va mai spun eu ceva. Acest teren are, conform zonei din care face parte, destinatia numai de constructii cu functiune de depozite militare si mai. Ei vor sa schimbe si destinatia terenului in curti constructii. Oricum l-au pacalit si pe vanzator, un mos din Germania, cu banii. I-au dat praful de pe toba dupa ce ani de zile i-au bagat fitile in dosarul lui de revendicare. Prietenii stiu de ce!
18
3
Cum a pus mana pe acest teren, apartine de Ipj, n are cum sa construiasca acolo
16
1
Fagadau nu se lasa,el vrea sa nu ramana nici macar un metru patrat de verdeata nebetonat pana pleaca de la primarie pentru ca in Constanta nu este nimeni care sa apere oameni si spatiile verzi de primar care se comporta ca un proprietar al orasului si "investitori".
19
3
Pai daca Fagadau e nasul uneia dintre fetele Stere, la ce va asteptati? Ia mai investigati putin sa vedeti tunuri imobiliare. Ce prezentati voi aici e pistol cu apa fata de ce afaceri au facut Stere, Fagadau & Co
20
1
Pare ca DNA-ul din Constanta este in moarte clinica. Nu am auzit nimic de anvergura! Inseamna ca rotile sunt ,, unse"!!!
23
2
Banii de crotale innapoi !
9
2
Daca iese Chitac, ati belit pla !
22
7
VA PISHATI PE EL DE VOT MELTENILOR, ACUM SE PISHA EI PE VOI CU BOLTA
17
1
Noi machedonii suntem veriga lipsa dintre maimuta si homo erectus. Deci procedam ca atare.
9
20
Voi aveti impresia ca daca votati chitac, scapati de cipani si de constructiile ilegale? Sunteti naivi.
22
12
Mama mama cat analfabetism pe metru patrat aici in comentarii !! asta cu : Constanteni de doi "Banii" cum mm asa ceva? si multi altii.
21
0
Constanteni de doi banii....vor sa nu se faca nimic pe nicaieri , sa ramana ei cu cotetele lor singuri smecheri de la malul marii, restul sa stea ca prosti pe camp . Bai retarzilor nu este orasul Vostru , mars la munca....nu la blocat investitorii...
4
31
Suntem peste tot. Cu Fagadau a mancat o jumatate a machidonilor, acum cu Chitac sau Ion si cealalta. Oricum o dati nu mai scapati de noi. Muhahahaha! O sa schimbam numele din Constanta in Custatza, sa fie mai usor.
11
17
nicio problema, daca ii dai 10 mii lu stelian ion renunta la plangere. Vezi cazul solid house
15
4
Astia trebuie dusi in lagar, altfel nu se mai poate!
28
2
Makidonu-i tot makidon ...pana crapa. Nu se satura ...neam . Pus numai pe capatuiala, tepuit, inselat si pacalit. Sa va cada toate blocurile jegurilor si avarilor ce sunteti. La stana cu oile voastre, acolo va e locul
30
5
Nu e familia stere e familia stefan stere si sultana .Jurnalistii de spiru .
10
13
Oracaie toti fostii securisti care au primit repartitii pe vremea lui ceusescu apartamente cu vedere la mare. Le au cumparat la revolutie pe nimic si acum vor sa fie singuri acolo
8
16
dar la Techirghiol nu s-au sesizat ca la primarie sa tras tun mare cu bancile si cu cosurile de gunoi de primar veniti si aici ce daca e canpanie hai DNA ca e buf mare
15
1
60 de familii din Stejaru au de dat miliarde la crotale !
15
0
Vad ca pana in ultima zi de mandat, fagadau semneaza autorizatii de construire la machidoni !
38
3
Psd este partidul makidonesc care cu fagadau a distrus orasul nostru. Fagadau cel mai prost primar.
42
5
este un cosmar fara de sfarsit, iesiti la vot si nu mai lasati machedonii sa sluteasca orasul.
45
4
Pana cand Constanta nu scapa de machidoni si tigani la primarie, asa se va intampla.
48
5
Betoane cipane
49
4
Fagadau sa construiasca machidonii pe spatiile verzi!
42
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102