REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DNA verifica acuzatiile pedelistilor de fals in hotarari de consiliu

DNA verifica acuzatiile pedelistilor de fals in hotarari de consiliu

Replica API 21 decembrie 2010 | 00:00 104

CJC zice ca habar nu are, Mihai Petre se crizeaza

CJC zice ca habar nu are, Mihai Petre se crizeaza

Organizaţia PDL Constanţa a purtat, zilele acestea, o corespondenţă cu DNA, privind acuzaţiile consilierilor judeţeni ai partidului amintit la adresa conducerii CJC. Mai precis, consilierii judeţeni acuzau, în vară, că o hotărâre votată în şedinţă a apărut pe site-ul CJC cu modificări. "Falsul" la care fac referire pedeliştii nu a rămas doar la stadiu de comunicat de presă semnat de grupul consilierilor judeţeni ai PDL, ci s-a transformat şi în sesizare înaintată în atenţia Prefectului judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, care, la rândul său, a sesizat DNA.

În aceste condiţii, DNA Constanţa a purces la verificarea sesizării privind HCJ nr. 245/2010, iniţiată de preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Referitor la această hotărâre, consilierii judeţeni ai PDL susţin că au aprobat repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură şi a programelor cu finanţare nerambursabilă pe anul 2010. Tot consilierii judeţeni ai PDL mai spun că la momentul votului ei au ştiut că se alocă sume către către comunele Crucea, Lumina, Ostrov, Dobromir, Cumpăna, Deleni, având în derulare proiecte cu finanţare europeană sau proiecte de infrastructură, dar că, ulterior, pe site-ul CJC hotărârea apare cu o anexă în plus, despre care consilierii nu au avut la cunoştinţă în momentul votului. Se presupune astfel, susţin pedeliştii, că a fost comis un fals, fiind alocate "din condei" şi nişte sume care nu au fost votate.

DNA a cerut comunicatul de presă al pedeliştilor

Având în vedere că acuzaţiile pedeliştilor referitoare la HCJ 245 au fost transmise de Mihai Petre prefectului Claudiu Palaz, ni s-a părut normal să îi cerem acestui consilier judeţean un punct de vedere. Surpriză însă! Subiectul a deranjat - cel privind cererea DNA în atenţia organizaţiei de partid, din motive pe care nu le mai comentăm însă. "Cum e posibil de la PDL Constanţa să fie date aceste informaţii?!", a spus consilierul judeţean Mihai Petre, care este şi purtător de cuvânt al PDL Constanţa. Facem precizarea că în solicitarea DNA se spune că: "În vederea soluţionării dosarului 141/P/2010, vă solicităm să ne transmiteţi, în copie conformă cu originalul, comunicatul de presă emis de către grupul de consilieri judeţeni ai partidului referitor la adoptarea în şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa din data de 23.08.2010 a hotărârii nr.245". Solicitarea este înregistrată la DNA cu nr. 386/16.12.2010. Comunicatul solicitat de DNA a fost transmis, din câte spun democrat-liberalii, ieri. Referitor la acest dosar 141/P/2010, un alt purtător de cuvânt, de data aceasta al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Moldovanu, a declarat: "CJC nu ştie despre existenţa acestui dosar, dar este interesant cum se cer la dosare, ca probe, comunicate de presă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367