REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Doamnele Constanţei "evoluează" la cratiţă în maratonul sărbătorilor de Crăciun

Doamnele Constanţei "evoluează" la cratiţă în maratonul sărbătorilor de Crăciun

Replica API 24 decembrie 2011 | 00:00 152

Andreea Bănică: După Crăciun intrăm la cură de slăbire

Andreea Bănică: După Crăciun intrăm la cură de slăbire

Dacă de Moş Nicolae i-am întrebat pe domni dacă au fost cuminţi şi ce cadouri îşi doresc să primească, de Crăciun, aşa cum este firesc, a venit rândul doamnelor să fie chestionate. Fiind o sărbătoare a familiei, doamnele Constanţei par să nu facă rabat de la obiceiuri, încercând pe cât posibil să îşi creeze o atmosferă de linişte. Cât despre cadourile de la Moş, doamnele nu par deloc pretenţioase, majoritatea dorindu-şi doar "linişte sufletească/sănătate/pace" ş.a.m.d. Fie că nu îşi doresc chiar nimic altceva, fie refuză să dea vreun fel de indiciu pentru a-i pune pe domni la încercare în alegerea celui mai potrivit cadou.

Magistratul Adina Florea îşi va petrece sărbătorile în familie. "E cea mai mare bucurie a mea când ne strângem toţi. Nu vreau nici un cadou, sănătate să fie, restul vin de la sine", a declarat magistratul pentru Replica de Constanţa.

Primăriţa de la Cernavodă, Mariana Mircea, nu şi-a făcut nici un plan de plecare pentru Crăciun: "Voi petrece sărbătorile acasă, cu cei dragi. De la Moş Crăciun îmi doresc un singur lucru: să stau cu copii lângă brad". Mariana Mircea va găti pentru masa de Crăciun bucate tradiţionale, singura excepţie pe care ar intenţiona să o facă ar fi o prăjitură după o reţetă nouă. Şi poate o cântare, cine ştie?!

Cealaltă Mariană a judeţului, Gâju de Cumpăna, are o abordare mai interesantă. Dacă până acum a uimit la propriu cu îndârjirea cu care rezolvă problemele comunei, cu o mână de fier, acum Mariana Gâju a găsit o soluţie şi pentru mâna pe care o foloseşte pentru a vorbi la telefon. Nu este vorba de un simplu dispozitiv hands-free, ci despre o persoană care pare să aibă un nou job: răspunsul la telefon. "Bună ziua, aţi sunat pe telefonul doamnei Mariana Gâju. Ea se află într-o acţiune acum şi nu poate vorbi, dar vă pot prelua mesajul şi i-l voi transmite cât de repede cu putinţă!" - sună vocea, aproape robotică, dar totuşi umană, care răspunde la telefonul numitei. Cu siguranţă şi primăriţa de Cumpăna îşi va face timp să dirijeze toată activitatea de familie pentru ziua de Crăciun, vorba aceea...poţi spune orice despre Mariana Gâju, numai că nu face treabă, nu!

O altă "doamnă de fier" a Constanţei, Elena Frâncu, recunoaşte că nu prea le are cu gătitul. "Crăciunul îl voi petrece în familie şi îmi doresc din suflet ca măcar în ziua aceea să nu mă caute nimeni cu vreo problemă de serviciu. De la Moş Crăciun îmi doresc iubire şi credinţă în suflet şi să văd oamenii că sunt fericiţi. Voi avea bucate tradiţionale pe masă, dar recunosc că gătitul nu a fost şi nu este punctul meu forte. O am pe bunica şi pe sora mea mai mare care gătesc, deci din punctul ăsta de vedere sunt o răsfăţată. Eu ştiu să fac doar spaghetti şi să cumpăr pâine neagră", s-a confesat Frâncu.

Pentru Alina Dobrotă, coordonatorul centrului regional de transfuzii, Crăciunul vine cu ceva emoţii. "Nu am nici un plan special, având în vedere că pe 29 decembrie îmi voi susţine teza de doctorat. Astfel, sunt concentrată şi am familia alături în acest sens. Evident, îmi doresc ca Moş Crăciun să-mi aducă validarea tezei de doctorat", a declarat aceasta.

Primăriţa din localitatea Grădina, Gabriela Iacobici, a intrat deja în febra cumpărăturilor. Aceasta ne-a răspuns la întrebări aflându-se într-unul dintre marile hyper-marketurile din oraş. "Sunt într-o continuă activitate, cu greu îmi voi face timp să organizez masa de Crăciun. Am invitat cele 10 perechi de fini pe care îi avem, împreună cu rudele apropiate. Ziua dinaintea sărbătorii mi-am rezervat-o pentru a găti şi merg pe meniul tradiţional. Nu m-am gândit la cadou pentru mine, având în vedere că îmi place foarte mult să ofer. Când eram mai tânără, soţul îmi mai cumpăra câte o bijuterie", a spus edilul.

În timp ce majoritatea doamnelor îşi fac planuri ce au ca numitor comun familia şi pregătirile pentru masa de Crăciun, Liliana Mincă are alte socoteli, ce ţin mai mult de împărţire. "Încă nu ne-am făcut planuri pentru Crăciun pentru că avem rude prin toată ţara şi nu ştim încă în ce direcţie ne vom împărţi. Mai mult ca sigur vom merge în Moldova. Cadouri o să facem noi, pentru că noi suntem deja oameni mari", a spus Liliana Mincă.

Mâna dreaptă a prefectului judeţului Constanţa, consilierul Corina Cuşa, va petrece sărbătorile de iarnă alături de părinţi şi copii. "Cred că de abia sâmbătă o să am timp să gătesc, dar până atunci am părinţii care mă ajută cu bucătăria. Mergem pe meniul tradiţional, iar eu voi găti o ciorbă de curcan. Cea mai mare bucurie de Crăciun, un fel de cadou, este să le pot dărui celor dragi tot ce le trebuie", a precizat Cuşa. De Anul Nou, Corina Cuşa trece printr-un soi de reconversie profesională: "Voi fi taximetrist pentru fiica mea, aşadar, sunt în stand-by acasă".

Carmen Lungu, coordonatorul Crucii Roşii Constanţa se laudă cu sărmăluţe. "Crăciunul îl voi petrece în familie, va fi şi o cină şi o reuniune. Ţinând cont că e criză, însă, îl voi lăsa pe Moş Crăciun să decidă ce cadou voi primi. Pe 24 voi găti, pot chiar să mă laud că sunt o bună gospodină. Am o reţetă de sarmale excelentă!", a precizat aceasta.

Reprezentantă de vază pentru turismul românesc, Corina Martin îşi va petrece, de asemenea, sărbătorile cu cei dragi. "Este şi ziua fiului meu cel mic, drept pentru care sunt în România, la Constanţa, acasă. Recunosc că nu am prea avut timp să gătesc, dar am ajutoare de bază în familie, care vor pregăti bucate tradiţionale. Singurul lucru pe care mi-l doresc de Crăciun este să am linişte, pentru că de muncă sigur voi avea parte. Este tare frumos când ne putem bucura de lucruri simple", a spus aceasta. Anul nou o va prinde pe Corina Martin în "câmpul muncii", la una dintre pensiunile pe care le administrează în zona montană.

Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa, îşi doreşte de la Moş Crăciun, evident, un cadou din sfera intelectuală. "Ştiu ce vreau de la Moş Crăciun, însă nu pot da foarte multe detalii. Este din zona cărţilor, oricum. Pentru sărbători, noi le petrecem în familie şi eu gătesc tradiţional. Încercăm însă, pe cât posibil, să înlocuim carnea de porc cu cea de curcan. E mai sănătos!", a declarat Păuleanu.

Mare sărbătoare va fi şi în familia cântăreţei Andreea Bănică. "De Crăciun vom organiza reuniunea de familie la noi acasă. Anul acesta nu cânt de Crăciun, ci doar de Revelion. Am o familie micuţă şi ne bucurăm când suntem împreună. Voi găti meniul tradiţional, împreună cu soacra mea. Mie îmi place să gătesc, ţin minte de când eram mică, o ajutam pe mama mea să toace salata boeuf mărunt, mărunt. După Crăciun intrăm bineînţeles la cură de slăbire. Am primit deja cadouri, dar cred că nu se cade să dau detalii având în vedere că sunt foarte mulţi oameni care nu au ce pune pe masă de sărbători".

Florin ILIESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367