REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Doamnele şi domnişoarele se pregătesc pentru sărbători. Saloanele de înfrumuseţare sunt arhipline: ce se poartă de Crăciun!

Doamnele şi domnişoarele se pregătesc pentru sărbători. Saloanele de înfrumuseţare sunt arhipline: ce se poartă de Crăciun!

Replica API 24 decembrie 2014 | 22:41 144

Suntem în prag de sărbătoare aşa că, doamnelor şi domnişoarele şi, de ce nu, şi domnilor, dacă nu v-aţi făcut programare la salonul de înfrumuseţare, ar trebui să ştiţi că nu prea mai aveţi şanse să ajungeţi pe mâna unui profesionist. Saloanele de înfrumuseţare au agenda plină în această perioadă, dar nici particularii nu se lasă mai prejos. Şi în cazul lor, agenda de programări este arhiplină.

Doamnele şi domnişoare vor să fie mai cochete decât de obicei în preajma sărbătorilor. Doar o dată pe an e Crăciunul! Că vorbim de manichiură, pedichiură, pensat, machiat, coafat sau masaj, toate sunt dispuse să arunce bani grei pentru a avea o prezenţă fermecătoare. Ce predomină în această perioadă?! De exemplu, la capitolul manichiură predomină unghiile false şi gelul pe ungii. Doamnele aleg un model caracteristic perioadei, dacă se poate roşu şi cu motive de Crăciun: oameni de zăpadă, brazi, fulgi de nea, Moş Crăciun sau căciuliţe de Crăciun. Cât despre tarife, ele variază între 70 şi 150 lei. Masajele corporale sunt şi ele căutate, întrucât reprezentantele sexului frumos trebuie să fim cât mai relaxate de Crăciun şi cu o piele mai mult decât catifelată. Aici, tarifele pornesc de la 200 şi pot ajunge până la 500 de lei. Iar dacă vorbim de un tratament facial pentru corectarea imperfecţiunilor tenului, depigmentărilor produse de soare sau hidratarea tenulului în profunzime, preţul poate sări de 600 de lei, în funcţie de măştile şi de cremele folosite. Şi pentru că machiajul şi coafatul sunt esenţiale, ei bine...aici sunt mai multe de punctat. Doamnele şi domnişoarele preferă moda din Londra, adică culoarea părului în două nuanţe. O nuanţă de păr ceva mai închisă, însă la fel de populară este cea arămie, sau combinaţia de roşcat şi şaten. Sau vopsirea vârfurilor sau a unor şuviţe într-o nuanţă complementară cu cea a ochilor care ajută femeile să îşi pună în valoare trăsăturile. De asemnea, este în trend roşcatul rubin, intens şi strălucitor, popularizat de Rihanna în 2012. Odată ce tenul tău radiază, culoarea părului este strălucitoare, iar coafura spectaculoasă, machiajul de sărbători poate lua forma şi nuanţele oricărui machiaj de seară. Specialiştii anunţă că pentru noaptea dintre anii, de exemplu, predomină machiajele spectaculoase, precum Smokey Eyes sau Cat. Iar pentru machiajul pentru petrecerea de Crăciun, predomină culorile simple, astfel încât make-up-ul să pară cât mai natural. Şi, pentru că am tot discutat despre nebunia de la saloanele de înfrumuseţare, trebuie precizat faptul că şi în cazul profesioniştilor particulari situaţia este aceeaşi. Nu mai există nici un loc disponibil în agenda manichiuristelor amatoare. „Nu mai am nici un loc liber până după sărbători. Sunt toată ziua ocupată”, ne-a declarat Elena, o constănţeancă care aplică gel pe unghii false şi tipsuri. „Sunt foarte multe cereri, greu de onorat. Cele mai multe sunt pentru seara de Revelion. Mai am câteva locuri disponibile, dar se vor ocupa, mai mult ca sigur”, ne-a declarat Ioana, make-up artist particular.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218