REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DOAR două primării din 70 au încheiat contracte de deszăpezire cu Regia de Drumuri! Restul... se descurcă fiecare cum poate!

DOAR două primării din 70 au încheiat contracte de deszăpezire cu Regia de Drumuri! Restul... se descurcă fiecare cum poate!

Replica API 22 noiembrie 2016 | 00:25 372

Ca întotdeauna, pe noi ne ia prin surprindere iarna

Ca întotdeauna, pe noi ne ia prin surprindere iarna

Sezonul rece se apropie cu paşi repezi, iar autorităţile au început demersurile pentru achiziţia materialelor necesare deszăpezirii. Cu toate acestea, primăriile din judeţul Constanţa nu par prea speriate de gândul că nămeţii or să vină iar peste drumurile de la sate. Potrivit directorului tehnic al Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Lucian Poşerba, până în acest moment doar două primării au raspuns afirmativ

Venirea iernii se pare că nu îi sperii pe aleşii locali. Drept dovadă, până în acest moment, doar primăriile Dumbrăveni şi Dobromir au încheiat contracte cu Regia de Drumuri. „Noi am trimis încă de la sfârşitul lunii august nişte adrese către UAT-uri prin care le-am comunicat că regia are disponibilitate să îi ajute cu intervenţii de deszăpezire. Am primit doar trei răspunsuri, din care două affirmative şi unul negativ. Primăriile Dumbrăveni şi Dobromir doresc să încheie contracte cu noi, iar cei de la Murfatlar au refuzat deoarece îşi fac deszăpezirea în regie proprie şi nu au nevoie. Restul nu au răspuns.

Celeor două UAT-uri care au răspuns noi le-am transmis oferte de preţ şi condiţiile de execuţie şi aşteptăm ca zilele acestea să semnăm contractele. Probabil celelalte primării au utilaje proprii şi îşi fac în regie proprie”, a declarat, pentru „Replica”, Lucian Poşerba, directorul tehnic al RAJDP Constanţa. Timp mai este, însă ca în fiecare an autorităţile vor fi din nou luate prin surprindere de venirea zăpezii. Ceva mai bine se pare că stă sudul litoralului.

Primăria municipiului Mangalia a prezentat situaţia contractului de dezăpezire la nivelul localităţii. Astfel, conform contractului de delegare a gestiunii Serviciului Public de salubrizare a municipiului Mangalia, operatorul economic, în speţă S.C. Polaris M Holding S.R.L. are ca obiect şi acţiunile de curăţare şi transport a zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ. Zonele şi tronsoanele de drum acoperite în contract sunt Municipiul Mangalia şi staţiunile aferente – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp – drumurile ocale.

Regia este pregătită

Preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu, afirma la începutul acestei luni că cei de la drumuri sunt pregătiţi să intervină în caz de ninsoare. „Am avut prima întâlnire a Comandamentului de Iarnă, la baza RAJDP din comună Cuza Vodă. Spre deosebire de dată trecută când utilajele nu erau funcţionale, acum am găsit o secţie cu lucrări în derulare.

Pentru că ne aşteptăm la o iarnă friguroasă am verificat starea utilajelor de deszăpezire precum şi stocurile de materiale antiderapante. Consider că suntem capabili să intervenim cu cele 94 de utilaje din dotare, imediat ce situaţia o va impune. Tot astăzi am identificat şi traseele de intervenţie precum şi punctele sensibile de pe acestea. Până în momentul în care intervenţiile vor fi necesare, utilajele RAJDP îşi vor continuă activitatea comercială, astfel încât să ne onorăm comenzile”, declara Ţuţuianu.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102