REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dobre acuză şefii de birouri externe că au cheltuieli prea mari! Ce îi transmit aceştia ministrului!

Dobre acuză şefii de birouri externe că au cheltuieli prea mari! Ce îi transmit aceştia ministrului!

Replica API 6 mai 2017 | 00:00 298

Șefii de birou ai Ministerului Turismului au transmis un comunicat prin care își exprimă nemulțumirea față de faptul că Mircea Titus Dobre, Ministrul Turismului, a transmis că birourile externe au avut cheltuieli nejustificate.

Iată comunicatul:

„Comunicatul transmis de Ministrul Turismului Mircea Titus Dobre este o justificare şi un răspuns al acestuia la nemulţumirile reprezentanţilor mediului privat cu privire la propunerea de HG pentru modificarea structurii organizatorice a ministerului. Iniţial, în propunere se vorbeşte doar de închiderea birourilor. La nemulţumirea reprezentanţilor din industria turistică, acesta a schimbat declaraţia, spunând că le va redeschide.

Suntem indignaţi de afirmaţiile nefondate ale Ministrului Turismului, care îi acuză 'în bloc' pe şefii birourilor de promovare externă că au efectuat cheltuieli nejustificate. Toate cheltuielile făcute au fost necesare şi legale şi au fost însoţite de documente justificative. Omisiunile şi înregistrările eronate în evidenţele contabile ale Autorităţii Naţionale pentru Turism Bucureşti nu pot fi imputate birourilor din străinătate.

În condiţiile în care suntem acuzaţi pe nedrept, suntem nevoiţi să ne apărăm prestigiul personal şi profesional. În altă ordine de idei, atunci când Curtea de Conturi constată o abatere, stabileşte şi cine este responsabil şi ce măsuri trebuie luate. Birourile de promovare NU au fost acuzate de încălcarea vreunei prevederi legale.

Domnul ministru a preluat selectiv paragrafe dintr-un raport de audit şi le-a prezentat ignorând explicaţiile care au fost transmise de mai multe ori şi care prezintă realitatea obiectivă. Practic, domnul ministru îşi acuză predecesorii de neglijenţă în serviciu.

Birourile de turism nu au avut şi nu au bugete proprii, toate sumele necesare pentru desfăşurarea activităţii sunt virate de minister în baza necesarului de fonduri aprobat de direcţiile de specialitate.

Discrepanţa dintre chirille plătite pentru sediile birourilor este rezultatul condiţiilor pieţei imobiliare şi nu a alegerii şefilor de birou. Faptul că nivelul chiriei la Varşovia este inferior celui de la Londra este ceva normal, deci 'discrepanţele' de care vorbeşte domnul ministru nu sunt rezultatul vreunui abuz. Menţionăm că închirierea sediului biroului sau a locuinţei de serviciu se face cu aprobarea ministerului după o procedura în care sunt implicate mai multe direcţii şi ordonatorul de credite.

Suntem convinşi că nivelul cheltuielilor birourilor este similar sau inferior cu cel al altor reprezentanţe în străinătate ale României, din ţările respective.

Faptul că birourile nu primesc fondurile necesare de la minister pentru achitarea facturilor şi că urmare se acumulează restante nu este imputabil şefilor de birou.

Domnul Ministru acuză că birourile nu au pus la dispoziţie conducerii contractele de închiriere. În fapt, la solicitarea ministerului contractele au fost trimise de trei ori în 2016 şi de două ori în 2017.

Decizia de reorganizare a ministerului e desigur un atribut al ministrului însă asupra legalităţii activităţii birourilor este necesar să se pronunţe organele specializate.

Adina Secară – Şef birou Berlin

Alena Dodon – Şef birou Moscova

Ioana Podosu – Şef birou Roma

Mihaela Mihet – Şef birou Paris

Răzvan Marc – Şef birou Londra

Ruxandra Ana – Şef birou Varşovia

Simion Alb – Şef birou New York

Simion Giurcă – Şef birou Viena”

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pina la urma pe cine reprezinta aceste statii externe ,statul nu mai detine hoteluri nici macar corturi,deci iau salarii si fac cheltuieli fara folos din buget in folosul propriu
1
0
Nu poti avea mari pretentii de la un baietel precum Falcutza.
2
0
BOU CA SI STROE
3
0
Dobre are dreptate . Voiajorii liberali si-au facut plinul , iar acum isi promoveaza tot propriile afaceri . Era timpul ca PSD-ul sa-si asume si politicile din turism . Numai sa nu puna acolo tot niste ratati !
2
2
in sud sa vezi organizare si curatenie de te apuca plansul !
0
0
Asa si , totusi ce plm fac agajatii birourilor astea din strainatate...?!?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218