REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dobre: Ministrul Turismului, un 'incompetent' care 'a legalizat ţeparii'

Dobre: Ministrul Turismului, un 'incompetent' care 'a legalizat ţeparii'

Replica API 13 septembrie 2018 | 23:31 488

"Trif dispune, Guvernul aprobă, cu ochii închiși: tocmai s-a dat o ordonanță de guvern care legalizează țepele din turism! Ministrul Trif – vicepreședinte PSD – tocmai a legalizat ȚEPARII", atrage atenţia deputatul Mircea Dobre, fost ministru al Turismului. Dobre critică dur decizia lui Trif, despre care nu se sfieşte să comenteze că este un "incompetent".

Iată postarea integrală:

"Este vorba despre Ordonanța nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate, precum și pentru modificarea unor acte normative – care tocmai a intrat în vigoare, începând cu 2 septembrie 2018. Timp de 60 de zile, orice escroc poate profita de vidul legislativ – sau, mai exact, de o lege specială care tocmai a fost dată pentru ei.

Cu alte cuvinte, Ministerul Turismului nu poate cere niciun instrument de garantare niciunui operator economic ce dorește să înființeze o nouă agenție de turism, deoarece ordonanța 107/1999, cu modificările și completările ulterioare, tocmai a fost abrogată, începând cu data intrării în vigoare a acestei ordonante 2/2018 - act normativ care lipsește tocmai de pe site-ul instituției care l-a inițiat (detalii aici: http://turism.gov.ro/web/legislatie/ si click pe ordonanțe).

De ce nu se află Ordonanța pe site-ul ministerului? Simplu: Pentru că incompetentul ministru al turismului a gafat din nou, în momentul în care a inițiat Ordonanța. Și, din nou, Guvernul a aprobat. Unde este gafa majoră a acestei ordonanțe? Probabil într-unul dintre cele mai importante capitole ale acestui act normativ, care produce efecte începând chiar de azi, din momentul intrării în vigoare – și anume: capitolul VII art. 28 și art. 30.

Pe înțelesul tuturor:

Art. 28 alin.3 - coroborat cu art. 30 - face referire la agențiile de turism care există în acest moment, dar nu spune nimic despre agențiile de turism care urmează să se înființeze. Sau poate că nimeni nu mai are voie să înființeze o agenție de turism, până când Trif nu termină normele de garantare.

Hai să ne referim la o companie care de mâine dorește să înființeze o agenție de turism și nu a activat niciodată în acest domeniu. Conform acestei ordonanțe în vigoare, agenția de turism nou înființată nu mai trebuie să prezinte un instrument de garantare, deoarece în art 18 al acestei ordonanțe ni se prezintă mai multe instrumente pentru care nu există norme în vigoare – norme pe care ministrul trebuie să le aprobe prin ordin în termen de 60 zile.

Asta înseamnă că, în toată această perioadă, ministrul turismului Bogdan Gheorghe Trif - vicepreședinte PSD - a „legalizat țeparii”, cum chiar el îi numea pe cei de care pretindea că vrea să ne apere pe toți.

Ministerul, prin foștii colegi de la Autorizare, nu poate cere un instrument de garantare niciunui operator economic care dorește să înființeze o nouă agenție de turism, deoarece ordonanța 107/1999, cu modificările și completările ulterioare, a fost abrogată, începând cu data intrării în vigoare a acestei ordonante 2/2018.

„Felicitări”, domnule ministru Bogdan Gheorghe Trif, pentru acest cadou nesperat pe care l-ați dat țeparilor! Și pentru faptul că românii care doresc să cumpere pachete de servicii turistice trebuie să fie mult mai atenți, de-acum înainte!"

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ia zi ne nou cum sta treaba cu pietele din cta. Cine a pus mana pe ele?nu cumva Dobre si fii?ipocritule, vii tu sa ne spui ce e bine si ce e rau.
4
0
Si tu ai fost un incompetent. Daca erai bun, faceai ceva bun pentru turism; macar pentru Constanta.
5
0
Ce rau s-a facut Falcutza, zici ca-i om mare.
8
0
doi ministrii care nu cunosc turismul ......
10
0
Cine esti tu Dobre? Sa termini Spiru Haret Constanta si sa ajungi ministru, nu crezi ca e o ofensa ptr cei care chiar au invatat. Esti o nulitate.
11
0
De la ce partid sunteti mai flacai? De ce va certati cand puteti sa va bateti.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218