REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dobre susţine ideea preluării plajelor de către hotelieri

Dobre susţine ideea preluării plajelor de către hotelieri

Replica API 6 martie 2017 | 00:00 414

Ministrul turismului,

Ministrul turismului,

Mircea Titus Dobre

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat vineri, la Constanța, într-o conferință de presă, că a preluat propunerea avansată de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) în cadrul simpozionului „Turismul pe litoralul românesc în sezonul 2017”, de a iniția consultări cu Ministerul Mediului pentru crearea cadrului legal ca deținătorii de active hoteliere, pe litoral, să poată primi direct în operare suprafețe de plajă turistică.

„Am primit o inițiativă din partea FPTR pentru reglementarea dreptului de folosință a plajelor în scop turistic și cred că trebuie inițiate discuții între Ministerul Turismului și Ministerul Mediului, dar regret că la întâlnirea de la Constanța nu au dat curs invitației organizatorilor și reprezentanții Direcției Bazinale de Ape Dobrogea-Litoral, cei care au în concesionare directă plajele”, a spus ministrul Turismului, conform agerpres.ro. Dobre a precizat că propunerea hotelierilor ca suprefețele de plaje să le fie atribuite direct proporțional cu numărul locurilor de cazare deținute este „o idee viabilă și poate fi luată în discuție”.

„FPTR a a venit cu o propunere directă astfel ca un număr de metri pătrați de plajă ce se va considera strict necesar pentru confortul turistului pe nisip, suprafață multiplicată cu numărul de locuri dintr-o structură hotelieră, de cazare, să fie acordați direct în administrare unității respective. Eu cred că este o idee viabilă și poate fi luată în discuție”, a declarat ministrul Turismului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar esti tamp! Cine poate sustine asa ceva ma milogule?
0
0
cei ce vor sa faca plaja acolo trebuie sa plateasca jigodiei ce a luat plaja in primire ? Vezi ca deja esti zombi si astia te schimba imediat !
0
0
prostule !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367