REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dobrițoiu: Este scandalos că Turcescu târăște numele Armatei într-un scandal

Dobrițoiu: Este scandalos că Turcescu târăște numele Armatei într-un scandal

Replica API 23 septembrie 2014 | 01:04 353

Președintele Comisiei de apărare din Senat, Corneliu Dobrițoiu, a declarat luni că documentele prezentate de jurnalistul Robert Turcescu reprezintă "o mascaradă", apreciind ca "scandalos" faptul că acesta "târăște" Armata într-un scandal, notează agerpres.ro.

"Ce ofițer acoperit, spun eu, îi atestă gradul, funcția sau specialitatea militară într-o instituție? (...) Aceasta este o mascaradă a d-lui Turcescu în care încearcă să atragă instituții ale statului, inclusiv răspunderea penală din partea domniei sale pentru a ține cald un subiect", a spus Dobrițoiu, la Parlament, după reuniunea grupurilor senatoriale ale ACL, la care a participat și președintele PNL, Klaus Iohannis.

El a precizat că livretul militar atestă calitatea de cadru militar în rezervă, și nu activ, a celui care îl posedă.

"Din câte știu și îmi aduc bine aminte, dl Turcescu nu mai avea calitatea de ofițer în rezervă al Ministerului Apărării Naționale. (...) Trebuie cunoscut faptul că ofițerii în rezervă primesc soldă doar în situația în care sunt concentrați pentru activități de pregătire militară și numai pentru perioada respectivă, în rest, nimeni nu primește un leu de la Ministerul Apărării, or, eu nu-mi aduc aminte, în calitate de ministru, să fi semnat vreun ordin de concentrare pentru dl Turcescu. Am semnat un ordin pentru retragerea gradului de locotenent colonel având în vedere faptul că acesta a fost obținut în mod oneros", a explicat Dobrițoiu.

În opinia sa, chestiunea cu "ofițer acoperit, descoperit" este o temă recurentă celei lansate de președintele Traian Băsescu.

"Probabil că într-un puseu de conștiință dl Turcescu a ținut să genereze senzație. Probabil că în viitor, eliberându-se de povara apartenenței la o structură secretă, în calitate conspirată, dumnealui se va simți liber să vină și cu informații despre așa altcineva, probabil că aceasta este regula jocului sau acesta este jocul", a afirmat senatorul PNL.

Dobrițoiu a spus că i se pare "scandalos" faptul că Turcescu "târăște" numele Armatei într-un asemenea scandal.

"Este povestea d-lui Turcescu. Nu știu ce o fi visat dumnealui noaptea. Dacă are ceva de spus și voia să o facă, dacă ar fi fost acoperit într-adevăr undeva și ar fi avut mustrări de conștiință, putea să pună mâna pe un toc și să scrie procurorului general al României (...) și se deconspira autorităților statului. Este un subiect absolut jenant, este o picanterie de presă prin care se dorește întreținerea atenției publice asupra unei chestiuni", a arătat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367