REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dobrogea, sub cod galben de ploi şi vânt puternic

Dobrogea, sub cod galben de ploi şi vânt puternic

Replica API 12 octombrie 2015 | 00:00 201

Oprea a dispus autorităţilor să ia măsuri pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă

Oprea a dispus autorităţilor să ia măsuri pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă

Viceprim-ministrul pentru Securitate Naţională şi ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus, în contextul emiterii avertizărilor şi atenţionărilor meteo de Cod Portocaliu, respectiv Cod Galben, prefecţilor şi şefilor structurilor de situaţii de urgenţă să ia primele măsuri pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor situaţii de urgenţă. Judeţele aflate sub atenţionare Cod Galben de Inundaţii sunt Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Dolj, Sibiu, Vâlcea, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Covasna, Buzău, Vrancea, Vaslui, Galaţi, Bacău, Tulcea şi Constanţa. Coordonarea unitară a structurilor cu responsabilităţi în realizarea intervenţiilor pentru situaţii de urgenţă la nivelul judeţelor se realizează de către inspectorii şefi ai Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

De precizat că Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat atenţionarea de Cod Galben de vânt puternic şi ploi însemnate cantitativ în 36 de judeţe. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h, mai ales în regiunile sudice, iar în sudul Banatului, estul Munteniei şi Dobrogea, precum şi la munte, vor fi rafale de peste 70 km/h. Procesul de răcire se va accentua, vremea devenind deosebit de rece în toate regiunile, dar cu precădere în cele extracarpatice. Senatorul social-democrat Nicolae Moga s-a aflat pe raza Colegiului S2 încă de sâmbătă, pentru a inspecta localităţile.

„Mă aflu în colegiul meu încă de sâmbătă. Mă duc să văd care este situaţia în localităţi. În ţară este nenorocire. Sper să nu fim afectaţi de inundaţii. Sunt aproape de Ciocârlia. Până acum nu sunt probleme. Dar pe la Galiţa şi Esechoi plouă întruna. În cazul în care constat ceva anunţ prefectul”, a declarat, pentru „Replica”, senatorul Moga. De precizat că SC RAJA SA a activat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, începând de duminică şi până luni, 12 octombrie, ora 18.00. La nivelul comandamentului au fost constituit, pentru judeţul Constanţa, 38 de echipe de intervenţie dotate cu utilajele necesare - wome, vidanje şi pompe de mare putere.

Din cauza ploilor, la dispeceratul RAJA s-au înregistrat duminică seară 9 reclamaţii privind sistemul de canalizare stradal din Constanţa. Sesizările au venit din cartierul Faleza Nord – străzile Grozeşti, Cameliei, Făgetului, Tabla Buţii; zona Palas – str. Dumitru Sasu, cartierul Coiciu– străzile Fulgerului, Merişor şi Poporului şi strada Baba Novac in zona cartierului pentru tineri. Din restul judeţului, s-au primit 5 reclamaţii: doua din Cumpăna, una din Mihail Kogălniceanu şi două din Eforie Nord. Echipele de intervenţie au răspuns la toate aceste solicitări și multe dintre ele au fost deja rezolvate, precizează reprezentanţii RAJA.

Mai mult, lucrătorii RAJA au intervenit şi în zonele sensibile ale oraşului, pe strada Ahile Mihail și în zonele Delfinariu şi Dacia. “Facem un apel către toţi abonaţii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii la numărul de telefon 0241.66.44.44”, transmite RAJA.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614