REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Dobrogea, sub COD PORTOCALIU de caniculă! În țară, meteorologii au emis COD ROȘU

Dobrogea, sub COD PORTOCALIU de caniculă! În țară, meteorologii au emis COD ROȘU

Replica API 3 august 2017 | 12:47 363

ANM a emis, miercuri, un cod roşu de caniculă pentru mai multe judeţe din ţară, valabil în perioada 4-5 august a.c., unde se vor înregistra fenomene caracterizate prin temperaturi extreme, val de căldură, disconfort termic deosebit de accentuat.

Constanța se află sub cod portocaliu de vreme cu temperaturi extreme. Le recomandăm oamenilor să evite ieșirile în orele de vârf, să se hidrateze corespunzător și să se protejeze cu creme de protecție cu factor ridicat, în caz că sunt nevoiți să părăsească domiciliul.

COD ROȘU

Vineri (4 august) și sâmbătă (5 august), valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.

În zonele de câmpie și de podiș ale județelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade.

COD PORTOCALIU

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și local în Maramureș, Transilvania și Oltenia temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. Treptat, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice și va persista până spre mijlocul săptămânii viitoare. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, în special în zonele de munte și în jumătatea de nord a țării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai decrepitule cati microbi are un caine pe picioare daca merge pe strada si calca in flegmele ma-tii tebeciste ???Si apoi tu accepti sa puna labele pe marginea cismelei de care orice copil trebuie sa se tina ca sa poata bea apa!!Prostul universului ce te-a fatat ma-ta! Probabil ai microbi in tine mai multi ca in intestinele unui caine de ti se pare ca el e mai curat!!!
8
0
bai scarba, tu te imbolnavesti de la oameni ca nu cainii au hepatita a, b si c, nu au HIV, nu au tuberculoza si altele.
1
0
Ati gresit articolul :P
1
1
unii taximetristi nu corespund , DAR NICI CLIENTII NU SUNT CIVILIZATI . DE CE SA IAU JEGOSI , BETIVI , FEMEI CU COPII PE SCAUN INCALTATI -MAME CRETINE-SAU PLINI DE NISIP . ESTE MASINA MEA SI IMI SELECTEZ CLIENTII , CUM DUPA CE STAU O ORA POT SA IAU UN MAIMUTOI SA-L TREC STRADA ? SA FIE SI CALATORII CIVILIZATI SA NU MAI SOLICITE INTOARCERI PESTE LC , INTRARI PE INTERZIS SAU MARIREA VITEZEI PESTE CEA LEGALA . DACA AU BANI CALATORESC CU TAXIUL , DACA NU SA IA 310 .
0
3
Fi-v-ar catzaua naibii ca o lasati sa urce cu picioarele unde copiii pun mainile ca sa bea apa de la tasnitoare!Cine e pramatia din foto sa-l depisteze politia!?
11
8

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369