9.4° Constanța Lun., 3 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6141
9.4° Constanța Luni, 3 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6141

Document secret ajuns în presă: România, achiziții urgente după amenințarea lui Putin

Replica API 23 septembrie 2022 982

Un document secret de la Administrația Rezervei de Stat, în care se vorbește despre achizițiile urgente pe care le va face România, a apărut în presă.

Astfel, se cumpără mai multe corturi pentru refugiații ucraineni și asta pentru că este luat în considerare pericolul nuclear de la centrala de la Zaporoje. Autoritățile iau în calcul și un posibil aflux de cetățeni străini sau apatrizi, aflați în situații deosebite, proveniți din zonele de conflict din Ucraina.

La doar câteva zile după ce Vladimir Putin a strigat starea de mobilizare parțială în Rusia, apare în presă acest document care arată cum se pregătește statul român pentru un nou posibil val de refugiați dinspre Ucraina.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Printr-o achiziție de aproximativ 40.000.000 de euro Administrația Națională a Rezervelor de Stat își propune să cumpere peste 3.200 de corturi pentru refugiați, peste 293.000 de paturi, 430.000 de saltele, peste 430.000 de perne și peste 400.000 de fețe de pernă, de exemplu, sunt printre achizițiile pe care și le propune în perioada următoare Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Problemelor Speciale, o autoritate publică aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului, deci în subordinea Cabinetului Ciucă, scrie antena3.ro.

″În contextul conflictului armat din Ucraina, precum și al pericolului unui accident nuclear produs la centrala atomică de la Zaporojie, este posibil un aflux de cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din aceste zone. Pentru intervenția operativă în vederea protecției populației refugiate, se impune achiziționarea unui pachet de campare pentru intervenții operative (...)″, se arată într-un document al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) din subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG), citat de profit.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

e si greu tare.ba,luati sisteme antiracheta,drone,javeline,sitngray si trimiteti baieti la ucrainieni sa invete!chemati si citiva ucrainieni de la secu sa ne scape de cirtitele kgb care misuna in sparlament,guvern,armata,etc.Sint usor de gasit,aia care sint gicu contra la masurile impotriva lui putin,psd,aur,generalii melcilor,etc!
0
0
asa s a cumparat pe bani multi si ...vaccinuri care acum se distrug , gospodari fara pereche , dam cu banii dupa ...ureche!
2
1

Ultima oră

LOTO

6/49
36629102023
5/49
261840203229
joker
2531937347