REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Documentația pentru construirea noului spital din Constanța, râvnită de băieții deștepți

Documentația pentru construirea noului spital din Constanța, râvnită de băieții deștepți

Mirela PASCAL 29 septembrie 2022 | 00:00 2568

În viitorul apropiat, Constanța va avea un nou spital cu specializarea cardiologio-oncologie, proiect semnat de primăria Constanța. Proiectul pare să meargă în linie dreaptă, numai că se găsesc unii care să pună bețe în roate, așa cum se întâmplă, de regulă, cu proiectele realizate în baza Legii achizițiilor publice. Recent, a  fost lansată licitația pentru contractarea unei firme care să se ocupe de elaborarea documentației tehnico-economică (SF, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE, inclusiv asistență tehnică din partea proiectantului) aferentă proiectului ”Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou”. Printre firmele participante, se numără SC Cubicon Invest SRL, din Baia Mare, și o asocierea condusă de Bau Stark S.R.L, firmă controlată, printre alții, de fostul consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București, Mihai Pepțan. Firma concurentă, Cubicon SRL, acuză asocierea că a fost favorizată de autoritatea contractantă, în speță Primăria Constanța, la licitația pentru achiziția documentației, așa că a contestat procedura.

Mihai Pepțan

Cubicon SRL solicită anularea Raportului procedurii înregistrat cu nr. 151500/21.07.2022, în parte, în ceea ce privește decizia de a declara admisibilă și conformă oferta depusă de către Asocierea Bau Stark S.R.L. - Axdesign Group S.R.L. - ID Intelligence S.R.L. – Neroli General Solutions S.R.L. - Chic Arhitectural Design S.R.L., precum și a tuturor actelor subsecvente emise în cadrul Procedurii. Societatea cere constatarea că oferta depusa de asocierea mai sus menționată este neconformă și inacceptabila, precizând că trebuia respinsă încă din faza de evaluare a ofertei tehnice. Contestația a fost respinsă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, pe 21 septembrie.


Firma acuzată de favoritisme, profit pe  minus și datorii de zeci de milioane


În Bau Stark S.R.L, cu sediul în județul Ilfov, localitatea Chitila, alături de Pepțan, care deține 35 % din acțiuni, mai sunt asociați Ionuț Manea, cu 50 % și Dragoș Tănăsescu, cu 15 % din acțiuni. Firma a avut, anul trecut, profitul pe minus și datorii de peste 31 de milioane de lei.
Revenind la fostul consilier General al Municipiului București, Mihai Pepțan, acesta este cunoscut ca fiind un apropiat al fostului ministrul al Sănătății, Sorina Pintea. În perioada când Pintea a fost ministru, Pepțan a obținut numeroase contracte cu unități medicale din București și nu numai. 

Sorina Pintea

De altfel, în 2016, ANI a constatat faptul că Pepțan, consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, pe perioada exercitării mandatului, S.C. Minimed Solutions S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia era asociat unic) a încheiat 33 de contracte în valoare totală de 438.030,39 Lei (aprox. 96.610,14 euro) cu trei spitale clinice din Mun. București („Sfântă Maria”, „Prof. Dr. Th. Burghele” și „Prof. Dr. Panait Sîrbu”).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cristina, daca ai probleme de sanatate mergi la doctor nu la proprietar...
0
0
In articol nu se specifică ,cine va fii patronul acestui spital!Va fi un spital de stat sau privat?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102