REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DOCUMENTE Bubuie Internele: Marcel Vela acuză 'băieții deștepți' din MAI că au scos de la naftalină pliante false privind colaborarea sa cu Securitatea

DOCUMENTE Bubuie Internele: Marcel Vela acuză 'băieții deștepți' din MAI că au scos de la naftalină pliante false privind colaborarea sa cu Securitatea

Replica API 4 ianuarie 2020 | 02:21 515

Într-o fișă care circulă intens pe rețelele de socializare scrie că după ce a terminat liceul, Marcel Vela a fost „agent încasator” și pentru că era „mânat de sentimente patriotice”, ar fi fost recrutat ca informator în 1987 (facsimil mai jos). Potrivit documentului care circulă online, Vela și-ar fi desfășurat activitatea de informator în mediul rural, ocupându-se de turiști. Persoana care l-a recrutat ar fi fost lt.Ion Jurca.

Ministrul de Interne spune că fișa este o făcătură realizată în anul 2000 de către adversarii săi politici de pe plan local, pentru a fi folosită în alegerile locale de la acea vreme. Marcel Vela afirmă că CNSAS a decis în 2001, 2007 (facsimile mai jos) și 2019 că nu a colaborat cu Securitatea și că inclusiv SRI a zis că documentul este fals.

Vela mai afirmă că fișa este distribuită masiv în mediul online pentru că de când a venit ministru a deranjat probabil „lumea băieților deștepți” din Interne.

„Observ că în aceste zile este o efervescență crescută a atacurilor la adresa mea, deranjând probabil prea tare lumea ,,băieților deștepți" din zona Ministerului Afacerilor Interne. Să nu uităm că MAI are un buget total de aproximativ 4 miliarde de euro și un ministru nou, venit din provincie, fără să știe hațișurile și conexiunile tridimensionale din aceasta zonă, deranjează foarte multe persoane. Revenim la ultimul atac, cel cu securitatea, o ciorbă reîncalzită cu fluturașii împrăștiați în campania electorală din anul 2000 împotriva unor candidați incomozi. Pe acest subiect SRI a dat la vremea respectivă un comunicat precum că pliantele respective sunt false (în 4 iunie 2000). Pentru curioși și conturile false de pe Fbk, afișez mai jos corespondența din 2001 și Decizia CNSAS din 2007. Totodată, amintesc că s-au verificat arhivele și în anul 2019, iar concluziile CNSAS sunt publicate acum pe site-ul www.cnsas.ro la rubrica ,,Menținere Decizii". În rest, să auzim numai de bine și vă doresc un An Nou fericit, tuturor!”, a scris Marcel Vela pe Facebook.

El a publicat si documentele de la CNSAS.

sursa foto: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vela trage o cantare impreuna cu sica mandolina si plecati in pula mea de handicapati galbeni portocalii. Nu ai furat si nici gura nu iti miroase, altii au ceva cu tine. Dute dracului imputitule !
4
0
Aoleu, tipa scheletii din dulap?
5
0
Aha aha aha , eu i-am zis ca o sa-l demasc si nu m-a crezut aha ha , aha ha , aha !
6
0
Cum asa?! Si Vela mai e ministru? Ghici cine pleaca? - zicea candva Chiorul -Petrov. Si a plecat altcineva decat preconiza el... Acum pun si eu aceeasi intrebare. Cine-mi raspunde?
8
0
Pai cu noi ti-ai propus tu sa faci instructie mai Valea?Noi stim si de cate ori ai folosit prezervativul ori ba!Ti-aratam noi instructie!
8
0
opaaaa....ciuma galbena loveste din nou
6
2
Din toate hartiile se poate trage o singura concluzie. Este inca in activitate ca ofiter de informatii. Iar cei care au aruncat hartiile pe piata sunt cei din penele. Prietenii. Orban care se simte amenintat de Vela. O sa i apara si vechile dosare clasate sau cele care sunt in lucru pe evaziune, contrabanda, trafic de influenta, fals, abuz. Succes maniVela.
9
5
Stimabile ai pus punctul pe I.asta am spus si eu si sustin,pe mine,platitor de taxe nu ma deranjeaza protocoalele,pe aia care fura ii cam deranjeqza,vis a vis de articol,are dreptate,deranjeaza si incep cu mizerii.miroase puternic a manipulare si mizerie marca inregistrata psd.asa stiu ei sa faca dar nu i nimic 2020 este anul in care aceasta mizerie va fi stearsa.postacii psd ului la datorie prezenti cu ordin de partid sa comenteze asa cum stiu ei.ei vb de securisti cand partidul lor este copilul de suflet al lui iliescu.sa fim seriosi un pic.mooe psd
5
10
Putin fost ofiter KGB este presedintele unei puteri mondiale! Noi inghitim ca prostii tot feluri de sloganuri sau tipare care contin sferturi de adevar. Exemplu protocoalele de cooperare interinstitutionala. Cu ce deranjeaza pe un om cinstit si onest?
10
5
Cred ca a fost turnator, nu securist.
13
6
... astora din MAI! Fa-le mucii haturi la dinozaurii astia!
6
12
Fost SECU cu acte in regula
16
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614