REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Doi angajaţi ai fraţilor Mihăilescu au murit la Costineşti, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei!

Doi angajaţi ai fraţilor Mihăilescu au murit la Costineşti, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei!

Replica API 1 mai 2015 | 23:50 1726

Poliţia şi ITM-ul efectuează cercetări

Poliţia şi ITM-ul efectuează cercetări

Destin încheiat tragic la Costineşti, pentru doi tineri care se aflau la serviciu. Cristian Soare, de 30 de ani, și Ion Florin Lăpădat, de 27 de ani, angajați ai SC Complex Tineretului SA București, firmă deţinută de controversaţii afacerişti Dan şi Nicuşor Mihăilescu, efectuau lucrări la o conductă de apă când un mal de pământ s-a surpat peste ei. Din nefericire, cei doi tineri au decedat.

Mihai Bărbuliceanu

Nenorocirea s-a petrecut joi, 30 aprilie, când Cristian şi Ion Florin se grăbeau să termine lucrările pentru ca totul să fie gata de 1 mai, atunci când dădeau buzna turiştii. Cei doi lucrau la o conductă de apă din faţa complexului Tineretului din Costineşti, moment în care malul de pământ s-a surpat peste ei, fiind îngropaţi la circa 4 metri adâncime în sol. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină, prin 112, în jurul orelor 13.00, aceştia ajungând prompt la faţa locului. Acţiunea a durat mai bine de o oră până când prima persoană a fost scoasă la suprafaţă. Cadrele medicale au trecut imediat la manevrele de recuscitare, dar totul s-a dovedit a fi în zadar. După o altă bucată de timp, pompierii au dat şi cel de-al doilea trup, neînsufleţit şi el. Ambele persoane au fost declarate decedate. La faţa locului au ajuns şi inspectorii ITM, care au declanşat o anchetă. Aceştia au menţionat că malurile nu erau asigurate corespunzător. “Din declaraţii am aflat că persoanele, ambele decedate, erau angajate la societatea Complex Tineretului București. Totul s-a produs la un şanţ săpat la circa 4 metri adâncime, din pricina neluării măsurilor de siguranţă, de protecţie a malurilor. Astfel, s-a surpat malul şi i-a surprins pe cei doi. În continuare se fac cercetări. S-a sistat activitatea, va fi reluată doar în condiţiile în care şanţul va fi sigur pentru lucru. Trebuie sî vedem cine coordona activitatea, câţi muncitori erau, ce măsuri au fost luate şi aşa mai departe”, a declarat, pentru “Replica”, Marian Becheanu, inspector şef adjunct pe probleme de securitate şi sănătate în muncă din cadrul ITM Constanţa. Cercetări sunt efectuate şi de către poliţişti, care urmează să stabilească împrejurările în care s-a desfăşurat nefericitul eveniment. În plus, când prima victimă a fost scoasă la suprafaţă, se pare că avea semne vitale, dar slabe. Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, aflaţi la locul cu pricina, tânărul a dat să respire şi chiar a clipit de câteva ori. I s-a pus o mască cu oxigen, însă apoi acesta a decedat. Potrivit oamenilor aflaţi la faţa locului, administratorul lucrării ar fi fugit imediat după ce malurile neasigurate s-au surpat. Aceiaşi oameni spun că muncitorii nu erau angajaţi cu forme legale. Din câte se pare, nici lucrarea nu avea autorizaţie eliberată de la Primăria Costineşti. „Situaţia este gravă. Cei doi au fost accidentaţi într-o lucrare particulară făcută pe o proprietate privată a unei societăţi comerciale care deţine cea mai mare dicotecă. Nu are autorizaţie de la Primărie, sunt împuternicit să spun acest lucru. Terenul este al BTT-ului şi lucrarea nu este una a societăţii de apă şi canalizare, ci pur şi simplu este o lucrare personală, realizată de către această societate. Nu ştiu dacă pentru această lucrare era necesară autorizaţia, vom verifica”, a declarat Mihai Bărbuliceanu, consilier local din Costineşti.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102