REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Doi angajați RCS RDS din Constanța, depistați POZITIV cu COVID-19. Ce spune DSP Constanța?

Doi angajați RCS RDS din Constanța, depistați POZITIV cu COVID-19. Ce spune DSP Constanța?

Replica API 29 iunie 2020 | 10:50 9250

Pentru a elimina misterul legat de întrebarea din titlu, trebuie să vă spunem de la bun început că Direcția de Sănătăte Publică din Constanța nu spune nimic. Instituția este de-a dreptul certată cu transparența și comunicarea în contextul infectărilor cu virusului SARS-CoV-2. Tocmai de aceea, din diferite surse sau instituții, putem afla doar o mică parte a adevărului privind situația bolnavilor de COVID-19 din județul Constanța. Doi angajaţi ai RCS RDS au fost confirmaţi cu coronavirus, au spus surse din cadrul companiei. Am încercat să aflăm mai multe info de la DSP Constanţa, însă în zadar.

Deși ne-am dori să aflăm în ce măsură spitalele din județ sunt ocupate, pentru ca cititorii să fie corect informați, acest lucru nu este posibil. Astfel, vă putem comunica doar faptul că în prezent sunt internate 118 persoane în spitalele din județul Constanța, așa cum arată ultima informare emisă de Instituția Prefectului Constanța.

Cei doi angajați lucrează în departamentul mentenanță

Potrivit mai multor surse, inclusiv din interiorul companiei RCS&RDS, doi angajați din Constanța au fost depistați pozitiv cu COVID-19 și sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Ambii ar fi implicați în munca de teren și fac parte din departamentul mentenanță. "Compania noastră face eforturi să protejeze angajații și clienții, să respecte regulile stabilite de autorități și să continue să asigure servicii de calitate tuturor clienților", au transmis pentru cotidianul "Replica", reprezentanți ai companiei RCS&RDS.

Anchetă epidemiologică?

Cel mai probabil, DSP Constanța a dispus o anchetă epidemiologică. Spunem cel mai probabil, întrucât nu am primit nicio informare oficială în acest sens din partea instituției. Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, nu a putut fi contactă pentru a oferi un punct de vedere în acest caz.

DSP Constanța, ruptă de realitate

Pentru a vă face o idee despre cât de dezastruoasă este comunicarea dintre DSP Constanța și mass-media, vă recomandăm să faceți o vizită pe site-ul instituției.

Acolo veți putea vedea că DSP Constanța emite în medie cam un comunicat pe lună, multe dintre comunicate neavând nicio legătură cu subiectul COVID-19. De asemenea, instituția condusă de Cristina Schipor "a uitat" să publice declarațiile de avere și de interese ale angajaților vreme de doi ani!

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tantalaule, asimptomatic inseamna ca are boala, o imprastie, da nu are simptome, de exemplu nu face febra, nu tuseste, etc.
3
3
Daca cei doi testati pozitiv sunt asimptomatici atunci sunt bolnavi inchipuiti; un asimptomatic nu poate raspandi virusul, nu are cu ce, decat basini dementiale!
10
4
sa ma cac in gura lor
4
3
Ei de unde s-au imbolnavit ? Posibil chiar de la Anisoara , dar ea nu stie ...ca este asimptomatica ! Mai terminati cu prosteala asta , poate sa-ti vina ala de la rds imbracat si in scafandru...daca e sa-l, il iei...si de la clanta usii de la scara de bloc.
8
1
Pai si angajatii unde s-au imbolnavit? Nu la clienti? E un cerc vicios....
12
2
Pesedistii asa lucreaza.
2
14
anisoara si altii ca ea,nu ii primiti in casa fara masca si minusi!ce e asa greu?!si va puneti si voi,ptr ca ,acasa e spatiu inchis!dupa ce pleaca,sezinfectezi...plm...e greu sa respecti niste reguli......
8
8
... Si cati clienti au fost infectati? ca astia luceau la deranjamente aks la noi ...penalizati Rds ca nu i au testat , cum ii trimit la noi in case infestati .. Ce vina au clienti ca se vor imbolnavi de covid ?
13
21

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218