REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Doi ani de la NENOROCIREA de la restaurantul Beirut. Familiile fetelor au mers la faţa locului

Doi ani de la NENOROCIREA de la restaurantul Beirut. Familiile fetelor au mers la faţa locului

Replica API 6 aprilie 2016 | 00:16 187

Pomenire

Pomenire

S-au scurs doi ani de zile de la tragedia care s-a abătut asupra restaurantului libanez Beirut, din inima municipiului Constanţa, care a curmat viaţa a trei tinere talentate. Ioana Nicoleta Cengher, de 22 de ani, din Costineşti (cântăreaţă); Mihaela Tucă, de 24 de ani, din Mangalia, cunoscută ca Micky, dansatoare de bellydance şi Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 de ani, din Constanţa, sunt cele trei suflete care s-au ridicat la ceruri. Evenimentul s-a petrecut în noaptea de 5 spre 6 aprilie 2014.

În restaurantul libanez Beirut, zeci de oameni îşi savureau cina în aşteptarea spectacolului dansatoarelor. Tinerele erau un etaj mai sus, se pregăteau să-şi ducă la bun sfârşit numărul. Iadul s-a dezlănţuit puţin înainte de ora 23.00, când, un fum înecăcios a cuprins tot bulevardul Tomis, iar flăcările au urcat până la terasa restaurantului, acolo unde se aflau trei dansatoare şi o cântăreaţă. Deşi pompierii au încercat din răsputeri să le scoată pe tinerii vii de acolo, n-au mai reuşit. Doar una dintre ele a reuşit să se salveze.

Familiile fetelor moarte în incendiu au mers marţi, 5 aprilie, la faţa locului pentru a le pomeni pe fete. Mama Nicoletei Cengher a afirmat că încă nu realizează că fata ei nu mai vine acasă. '”Cimitirul s-a transformat într-o a doua casă pentru mine. Mereu când intru pe poarta cimitirului imi aduc aminte de incendiu. Vreau să se facă dreptate şi vinovaţii să plătească. Va fi o luptă foarte grea ca să aflăm adevărul. Noi trebuie să învăţăm cum să trăim fără Nicoleta”, a spus mama fetei. De asemenea, mama fetei a postat şi un mesaj pe Facebook.

„Astăzi se împlinesc doi ani de când ne-ai părăsit! De ce Doamne ne-ai luat-o? De ce? Scumpa noastră, fără tine viaţa noastră nu va mai fi niciodată aşa cum era înainte. Încă nu am învăţat să trăim fără ţine. Nu ştiu de ce a trebuit să treci prin chinurile acelea groaznice, cumplite, să ne laşi! Niciodată nu am să-l înţeleg pe Dumnezeu de ce un copil atât de bun, atât de credincios cum erai te-a lăsat să mori în asemenea împrejurări!

V-au lăsat să muriţi fără să-i pese cuiva de ţipetele şi implorările voastre, nu pot să cred”, a scris mama Nicoletei Cengher. Procesul în cazul incendiului de la Beirut este departe de a se finaliza. Familiile fetelor moarte au cerut despăgubiri de 25.000.000 euro. George Karam, patronul localului a susţinut la ultima înfăţişare în instanţă că nu a ştiut că fetele erau în local.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102