REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Doi bărbaţi au ajuns la spital după ce s-au accidentat la locul de muncă, la City Park Mall

Doi bărbaţi au ajuns la spital după ce s-au accidentat la locul de muncă, la City Park Mall

Replica API 3 iunie 2016 | 00:06 854

Ambulanţa, solicitată şi la DGASPC şi DMHI Mangalia

Ambulanţa, solicitată şi la DGASPC şi DMHI Mangalia

Mai multe accidente de muncă au avut loc în judeţul Constanţa, la finele lunii mai şi începutul lunii iunie. Dintre acestea, două au avut loc la City Park Mall, unul la DMHI Mangalia, dar şi la DGASPC. Din nefericire, o persoană şi-a pierdut viaţa.

Astfel, pe 1 iunie anul curent, la S.C. Complex Savoy S.A. a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător. Este vorba despre Adrian Ionuţ Dorcu, muncitor necalificat, care, în timpul efectuării lucrărilor de curăţenie în locaţia unui spaţiu comercial (chioşc), a fost surprins şi accidentat la nivelul capului, de căderea unui geam. Pe 30 mai, în jurul orei 16.00, la DGASPC Constanţa – Csc Orizont a avut loc un alt eveniment.

Ligia Cernica, asistent medical de recuperare, în vârstă de 44 de ani, în timpul programului de lucru, a fost călcată pe vârful piciorului stâng de către o maşină aflată în deplasare. Pe 31 mai, în jurul orei 7.30 la Sc Socep SA, Petrică Dragomir, în vârstă de 42 de ani, angajat ca docher, în timpul şedinţei de repartizare a sarcinilor de muncă, i s-a făcut rău şi a căzut. Victima a fost transportată la UPU - Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru îngrijiri medicale.

Pe 30 mai, în jurul orei 9.25, la SC Pab România SRL, societate ce îşi desfăşoară activitatea în incinta Şantierului temporar şi mobil City Park, a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător. Mai exact, Vasile Ion Burtel, în vârstă de 41 de ani, angajat ca montator de pavele, în timpul efectuării lucrărilor de demontare a unui eşafodaj, a alunecat în gol, circa 5 metri, la nivelul inferior, accidentandu-se la nivelul braţului drept.

Un dulgher a murit în timpul serviciului, doi oameni accidentați la City Park Mall și unul la Mangalia

Seria accidentelor de muncă au continuat cu decesul unui dulgher. La data de 30 mai anul curent, în jurul orei 17.00, la SC Bad Prodexim SRL, Niculae Mitu, în vârstă de 64 de ani a căzut în urmă unei stări de leşin, posibil infarct. Pe 28.05.2016 în jurul orei 11.30, la SC Design Dan Daniel SRL, societate ce îşi desfăşoară activitatea în incinta Şantierului temporar şi mobil City Park, a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător. Toader Gojda, de 48 de ani, muncitor necalificat în constucții, în timpul efectuării lucrărilor de amenajare-renovare, a ameţit şi a căzut accidentandu-se la nivelul toracelui şi piciorului stâng.

Pe 27 mai, în jurul orei 12.00, la SC Dmhrm SRL, societate ce îşi desfăşoară activitatea în incinta şantierului DMHI , a avut loc un alt eveniment nefericit. Le Van Cuong, în vârstă de 29 de ani, angajat ca sudor, în timpul deplasării spre cantină, s-a dezechilibrat şi a căzut accidentandu-se la nivelul capului.

Toate accidentele sunt în curs de cercetare de către comisii numite de către societățile angajatoare, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările şi completările ulterioare. După finalizarea cercetărilor, dosarele de cercetare vor fi înaintate pentru verificare şi avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218