REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Doi bișnițari din Piața Griviței, CONDAMNAȚI după ce au ÎNJUNGHIAT un tânăr care își apăra mama

Doi bișnițari din Piața Griviței, CONDAMNAȚI după ce au ÎNJUNGHIAT un tânăr care își apăra mama

Replica API 3 noiembrie 2020 | 18:16 11514

Sali Geilan şi Sali Givan, doi bişniţari de ţigări din Piaţa Griviţei, au fost condamnaţi la închisoare după ce aproape au omorât un tânăr care şi-a apărat mama. Astfel, cei doi fraţi au ameninţat-o pe mama victimei, care vindea la o tarabă în piață, după ce aceasta nu a vrut să le ascundă țigările netimbrate, în timpul unei razii a poliției. La o zi după acest incident, victima le-a reproșat celor doi atitudinea pe care au avut-o față de mama lui, iar cei doi au încercat să-l înjunghie.

Cum s-au petrecut faptele

Victima i-a întalnit pe frații Geilan pe stradă și le-a reproșat atitudinea pe care acestia au manifestat-o față de mama lui, anterior acelei zile, unde, cu ocazia unui raid al poliției în Piață Griviței, inculpații îi ceruseră acesteia să le ascundă țigările de contrabandă, însă femeia refuzase astfel că aceștia au amenințat-o cu bătaia. Discuția a degenerat rapid, inculpații scoțând bricege din buzunarele gecilor. Primul care a lovit pe A.P. a fost inculpatul Sali Geilan care a spus totodată: ,,Te omor. Te fac varză puștiule!,, aplicând o lovitură de sus în jos și înainte, în zona pieptului, cu toate că acesta s-a retras pentru a eschiva primirea loviturii. A sărit apoi Sali Givan care a încercat să aplice o lovitură în zona capului sau gâtului victimei dar aceasta a parat lovitura prin întinderea mâinii drepte în sus după care a fugit din fața celor doi, dându-și seama că cei doi frați o să-l omoare.

La fața locului s-au strâns mai multe persoane, unele dintre acestea cunoscând atât pe partea vătămată cât și pe inculpați, având în vedere că locuiesc în același cartier. Una dintre aceste persoane a alertat un echipaj de poliîie aflat la câteva străzi distanță, care a venit la fața locului, încheind proces-verbal cu constatările făcute la fața locului, unde se mai afla doar A.P., prezentând urme de sânge pe tricou și urmele unor agresiuni. După ce victima a fost luată de salvare și dusă la spital, politiștii au mers la locuința inculpaților indicați de către victimă ca agresori, pentru a-i chestona cu privire la incident.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că, chiar dacă nu au pus în pericol viața lui A.P., care a necesitat un număr relativ mic de zile de îngrijiri medicale, acest lucru se datorează faptului că victima a eschivat loviturile dându-se mai în spate, sau apărându-se cu mâna, fapt ce a dus la tăierea la baza degetului IV al mâinii stângi. Astfel, instanța a constatat că a fost dovedită dincolo de orice dubiu vinovăția inculpaților privind comiterea infracțiunilor reținute în sarcina acestora. Instanța a decis condamnarea lui Sali Givan la 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor și condamnarea lui Sali Geilan la 5 ani de închisoare pentru aceeași infracțiune. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa mi bag pula n familia ta de reporter ca nici nu stii ce scrii sa va trag muie la toti
0
0
multi dintre voi nu ganditi si dati vina pe sefii din politie. si ei sunt numiti politic idiotilor. daca un sef a ramas acolo unde e, se intampla pentru ca acel sef cotizeaza la partidul in putere. exact, si pnl ia spaga, aia carora le o sugeti acum ca vai ce bine e fara psd. sunteti prosti, toti fura.
1
0
Si-au cam luat-o in cap ciorile in orasu' asta.. Pe vremea DIAS-ului, ala pe bune, nu cloaca asta de corupti de azi, cand apareau mascatii, ciorile borate isi ascundea bristele in cur de frica.. Azi, cum legea e praf, analfabetii astia nomazi isi fac de cap..
5
0
Bai oameni nenorociti ce va luati dupa stirea asta proasta chear credeti comentati aiurea fara sa stiti nu aveti ce face ma
0
2
Asta sa intamplat acum 8 ani 9 ani ce panarame de oameni
2
0
Aproape l-au omorat dar nu i-au pus viata in pericol?
9
3
Pentru tentatica la omor ar fi normal sa se dea minim douazeci de ani de bulau fara drept de apel,pentru omor inchisoare pe viata. Societatea are marea hiba ca este de acora ca indivizii nocivi ,periculosi sa fie mai ocrotiti decat victimele. Pedepsele blande incurajeaza potentialii infractori si pe cei deja cu antecedente.
14
2
Pedeapsa mai mare pentru astfel de fapte, tocmai de a nu mai incuraja astfel de acte de bombardieri.
14
0
stau 2 ani la mititica, ies si o iau de la capat, asta e justitia la noi, nu frate, tentativa de omor, 25 de ani cu executare si al dracu daca ii mai trebuie dupa aia tigari.
18
0
si cauta razbunare, alt proces ,alte cercetari si asa merge treaba !ai vru sa l omori puscarie nenicule douzeci de anisori batuti pe muche , la ocna !
13
0
De obicei sefii politiei incaseaza spertu,ei sunt pe post de regina,de asta nu va fii bine in ro inca 30 de ani.
9
0
MOARTE CIOROILOR.ALOOOO POLITIA ??NU MI SPUNETI CA NU STITI CA ACOLO SE VAND TIGARI.VA LUATI SPAGA SI INCHIDETI OCHII.TARA DE KKT
43
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218