REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Doi constănţeni, implicaţi într-un dosar instrumentat la Bucureşti în care s-a încercat muşamalizarea unui accident mortal

Doi constănţeni, implicaţi într-un dosar instrumentat la Bucureşti în care s-a încercat muşamalizarea unui accident mortal

Replica API 7 octombrie 2016 | 23:48 1494

Unul a fost condamnat

Unul a fost condamnat

Doi bărbaţi din Constanţa, Luis Mircea Dumitrescu şi Gabriel Bujoreanu, unul dintre ei fiind directorul unei societăţi comerciale, au ajuns în atenţia oamenilor legii din capitală în anul 2015, atunci când un tânăr, angajat al respectivei firme, a decedat, iar ei ar fi încercat să muşamalizeze cazul. Au fost trimişi în judecată, iar dosarul a fost disjuns la un moment dat. Pe 5 octombrie anul curent, oamenii legii din Constanţa l-au depistat pe Gabriel Bujoreanu, care este din Năvodari şi l-au introdus în Penitenciarul Poarta Albă.

Luis Mircea Dumitrescu, Ioana Ligia Petcu, Alexandra Tara Badea, Leon Florin Lămurean, Miliodor Sănduc, Silviu Prodan, Condori Mihai Benchea şi Gabriel Bujoreanu au fost trimişi în judecată pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti pe 5.02.2016. Peste trei luni au venit şi condamnările, dar şi formarea unui nou dosar. „Disjunge cauza privind pe inculpaţii Dumitrescu Luis Mircea, Sănduc Miliodor, Lămurean Leon Florin, Badea Tara Alexandra, Benchea Codori Mihai, Prodan Silviu şi Petcu Ioana Ligia şi acţiunile civile formulate de părţile civile Savencu Ionel, Savencu Elena, Stoian Maria-Violeta, Savencu Luiza-Viorica împotriva inculpaţilor Dumitrescu Luis Mircea şi Bujoreanu Gabriel şi dispune formarea unui nou dosar”, potrivit minutei judecătoreşti. Astfel, la acea dată, Bujoreanu a primit 4 ani şi 2 luni de închisoare, decizie rămasă definitivă pe 4.10.2016. A doua zi, pe 5 octombrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari l-au depistat pe Gabriel Bujoreanu, în vârstă de 55 de ani, din Năvodari, pe care l-au introdus în Penitenciarul Poarta Albă. Cât despre celălalt dosar, următorul termen este stabilit pentru data de 13.10.2016. Menţionăm că este vorba despre un accident, care a avut loc în data de 22 iulie 2015, la Colegiul Miron Nicolescu din Capitală. Cătălin Ionuţ Savencu, angajat la firma administrată de Luis Mircea Dumitrescu, din Cumpăna, a căzut de pe schele, fiindcă lucra neasigurat şi fără a avea echipamentele necesare de protecţie şi a decedat. Potrivit profit.ro, cei opt inculpaţi au fost acuzaţi de ucidere din culpă şi falsificarea mai multor documente, din care să reiese că vina producerii accidentului ar fi aparţinut tânărului decedat. Medicii Alexandra Badea şi Ligia Ioana Petcu, administratorul societăţii Glass Factory, Luis Mircea Dumitrescu şi ceilalţi cinci ar fi coordonat totul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614