REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Doi constănțeni în Cabinetul Grindeanu. Lista completă a miniștrilor

Doi constănțeni în Cabinetul Grindeanu. Lista completă a miniștrilor

Replica API 4 ianuarie 2017 | 00:00 312

Sevil Shhaideh și Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a susținut o conferință de presă marți, 3 ianuarie a.c., prin care a prezentat noul cabinet. Alătui de el, s-a aflat premierul numit Sorin Grindeanu, dar și numele de pe lista pentu noul Guvern.

„Bună ziua și la mulți ani! Tocmai am terminat o ședință a CExN, unde le-am prezentat colegilor noștri propunerile de membri pentru cabinetul condus de Sorin Grindeanu. Am supus-o votului colegilor noștri. În formarea Guvernului am avut în vedere și o reprezentare semnificativă a femeilor în Guvern. Vor fi 8 femei. Guvernul să fie format din oameni cu expertiză, experiență, capacitate de muncă. Fiecare membru din cabinet să fie compatibil cu prim-ministrul. Votul a fost în unanimitate.”, a punctat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a ținut să precizeze că nu a întocmit de unul singur lista de viitori miniștrii. Sorin Grindeanu a propus cinci persoane pentru cabinetul condus de către el. De asemenea, Dragnea a motivate de ce nu s-au mai aflat anumiți politicieni pe listă. “Eu nu m-am dus cu o listă, i-am arătat-o premierului şi i-am spus să fie de acord. Cel puţin cinci nume de pe această listă au fost propunerile lui şi mi se pare normal. În prima formulă guvernamentală, dacă ar fi fost acceptată doamna Sevil Shhaideh, erau câţiva colegi care ar fi făcut parte din acel guvern, colegi cărora eu le-am cerut în noua formulă a guvernului condus de Sorin Grindeanu să rămână în echipă cu mine la Parlament şi la partid pentru monitorizarea activităţii Guvernului, şi mă refer la Mihai Tudose, Gabriel Vlase, Georgian Pop şi Marius Nica. În prima formulă, era la Dezvoltare Regională Adrian Ţuţuianu, i-am cerut să accepte să nu mai facă parte din această echipă pentru că am ţinut neapărat ca la Dezvoltare Regională să meargă Sevil Shhaideh”, a precizat Liviu Dragnea.

Mircea Dobre

"Și eu, și colegi mei — această echipă pe care o propunem — ne înțelegem foarte bine postura. Suntem un guvern urmare a coaliției PSD-ALDE, un guvern politic, dar politica se face în altă parte. Noi vom fi la guvern pentru administrarea țării. Avem un program de guvernare votat de foarte mulți români, un program de guvernare care a însemnat încrederea românilor în ceea ce noi am propus, care ne îndeamnă pe fiecare dintre noi, pornind cu mine și cu restul echipei guvernamentale, la responsabilitate, modestie și respect față de români. Este ceea ce ne va călăuzi în actul de guvernare. Aseară am făcut împreună această echipă și am lucrat împreună pentru componența Guvernului. (...) Au fost foarte multe alegeri pe toate posturile care ne-au revenit nouă. Am avut de ales între două-trei-patru nume pe fiecare minister. Ne-am consultat pe fiecare minister în parte", a spus Sorin Grindeanu. Călin Popescu Tăriceanu a prezentat ce ministere va avea în următoarea formă de guvernare. „Negocierile au stabilit să ocupăm 4 fotolii guvernamentale: Mediu, Relația cu Parlamentul, Energiei și Ministerul Afacerile Externe”, a prezentat Tăriceanu. Miercuri, miniştrii propuşi vor fi audiaţi în comisiile parlamentare, între orele 8.00 şi 14.00. Noul Executiv ar urma să depună jurământul miercuri seară, la ora 19.00, Sorin Grindeanu intenţionând ca prima şedinţă a Guvernului să fie în aceeaşi zi, la ora 21.00.

Iată LISTA COMPLETĂ a Guvernului Sorin Grindeanu:

PREMIER: SORIN GRINDEANU

VICEPREMIER ŞI MINISTRU AL DEZVOLTĂRII: SEVIL SHHAIDEH

VICEPREMIER ŞI MINISTRU AL MEDIULUI: DANIEL CONSTANTIN

MINISTRU DELEGAT PENTRU FONDURI EUROPENE: MIHAELA TOADER

MINISTRU DE INTERNE: CARMEN DAN

MINISTRUL MUNCII: OLGUŢA VASILESCU

MINISTRUL ECONOMIEI: ALEXANDRU PETRESCU

MINISTRUL DE EXTERNE: TEODOR MELEŞCANU

MINISTRUL DE FINANŢE: VIOREL ŞTEFAN

MINISTRUL JUSTIŢIEI: FLORIN IORDACHE

MINISTRUL DELEGAT PENTRU AFACERI EUROPENE: ANA BIRCHALL

MINISTRU DE INTERNE: CARMEN DAN

MINISTRUL AGRICULTURII: PETRE DAEA

MINISTRUL APĂRĂRII: GABRIEL LEŞ

MINISTRUL SĂNĂTĂŢII: FLORIN BODOG

MINISTRUL TRANSPORTURILOR: RĂZVAN CUC

MINISTRUL CULTURII: IOAN VULPESCU

MINISTRUL EDUCAŢIEI: PAVEL NĂSTASE

MINISTRUL CERCETĂRII: ŞERBAN VALECA

MINISTRUL ENERGIEI: TOMA PETCU

MINISTRUL APELOR ŞI PĂDURILOR: ADRIANA PETCU

MINISTRUL COMUNICAŢIILOR: AUGUSTIN JIANU

MINISTRUL TINERETULUI: MARIUS DUNCA

MINISTRUL PENTRU DIALOG SOCIAL: GABRIEL PETREA

MINISTRUL PENTRU RELAŢIA CU PARLAMENTUL: GRAŢIELA GAVRILESCU

MINISTRUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI: FLORIN JIANU

MINISTRUL TURISMULUI: MIRCEA DOBRE

MINISTRUL PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI: ANDREEA PĂSTÎRNAC

C.C.

Detalii despre miniștri și averile lor: AICI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo,Felicitari Noului Guvern! Vointa Poporului a fost RESPECTATA. Guvernul Poporului sa treaca la treaba ! Felicitari si mult succes din partea adevaratilor romani ! Tzeparii,chiopalaii,gaozzarii,escrocii si legionarii sa se duca ca pleava la aia ale caror slugi sunt..Drum bun hotzilor,escrocilor curvvelor si maimutzelor zise liberale, ori pline de SUCCESURI..
1
0
Nu stiu cum a reusit Dobre probabil pe banii impinsi de tata, pentru Shhaideh, tot respectul o doamna deosebita , pregatita profesional!
0
0
Uite cum scapa Olguta de parnaie !
0
0
dobre trebuie sa-l aibe consultant de limba romana pe Miron Radu Paraschivescu si Neagu Giuvara.
0
0
De bine de rau avem un minister al turismului, pana acum pe tehnocracanati i-a durut in cur de turism, de fapt i-a durut in cur de toata economia
5
5
Nicu solldatu sa fie ministru la deseuri si fosile
4
0
este sa ca acest guvern sa aiba rezultate fapt pentru care, trebuie sa le acordam increderea cuvenita si prezumtia de buna-credita! mult succes!
3
0
bai ...da cati sunt!!!!!! pentru o populatie de maxim 19 milioane?!
8
0
Ai dracului cocalari lasati ciocu' mic ! Il vroiati de kktul de Tararache sau pe tzoapa de Palaz in guvern?
2
2
Baronul, dictatorul Dragnea.....,fara FINA, nu se poate !! Se refac baronii locali, vine si Mazare...., poftiti la PSD in frunte cu "mosulica", care-i reprezinta la greu !!??
14
0
a ajuns mare sef in tara asta; un morar sef peste turism, de noaptea mintii; nimeni nu-l vede ca nu are decat maxim 2 neuroni, ...pai din cauza lor dobre, brailoiu, babus,etc nu mai iese lumea la vot
13
1
Ce legatura are moraritul cu turismul.Sa ne bucuram ca se reface reteaua baronilor locali,asta vreti ? Ei bine nu am motive s-o fac.
12
1
Mazre sa vina inapoi !!
1
6
AvetI incredere mare in baronul conducator Dragnea va rog frumos. E idolul meu
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614