REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Doi copii, între cei ucişi în atacul armat din Muntenegru; trei zile de doliu naţional

Doi copii, între cei ucişi în atacul armat din Muntenegru; trei zile de doliu naţional

Replica API 15 august 2022 | 00:00 1296

Unsprezece persoane, între care doi copii, au fost ucise vineri într-un atac armat în Muntengru, iar alte şase au fost rănite, a declarat presei un procuror după o investigaţie iniţială, relatează Reuters.

"Când am ajuns la locul crimei am văzut nouă cadavre, între care doi copii, şi alte două persoane au murit în drum spre spital", a declarat procurorul Andrijana Nastic pentru Vijesti TV.

Şase persoane au fost rănite, dintre care două sunt într-o stare critică, a declarat la rândul său jurnaliştilor Ljiljana Radulovic, directoarea spitalului central din capitala Podgorica, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Andrijana Nastic nu a precizat ce vârste aveau copii şi nu a dezvăluit detalii privind identităţile victimelor. Media au relatat anterior că printre cei răniţi s-ar afla un poliţist.

"Pot doar spune că atacatorul a fost ucis de un cetăţean (civil)", a spus Nastic, în condiţiile în care presa a relatat anterior că acesta a fost împuşcat mortal de poliţie.

Presa a relatat că un bărbat din Cetinje a deschis focul la întâmplare în cartierul său după o dispută de familie.

Prim-ministrul Dritan Abazovic a declarat o perioadă de doliu de trei zile în ţară, începând de vineri seară.

"Am fost profund tulburat de informaţiile privind o tragedie teribilă la Cetinje. Transmit profundele mele condoleanţe acelor familii afectate şi tuturor celor care i-au pierdut pe cei iubiţi", a postat pe Twitter preşedintele Milo Djukanovic.

Cel puţin unsprezece persoane au fost ucise vineri într-un atac armat în localitatea Cetinje, care s-a declanşat în urma unei dispute familiale, a anunţat RTCG, radio-televiziunea publică din această ţară din Balcani, relatează AFP.

"Unsprezece persoane au fost ucise, iar şase au fost rănite, între care un poliţist", a anunţat vineri această sursă, precizând că atacatorul este inclus în acest bilanţ.

Un poliţist din Muntenegru a confirmat, sub protecţia anonimatului, acest bilanţ pentru AFP.

Drama s-a produs la Cetinje, la 36 km vest de capitala Podgorica, după ce atacatorul a fost implicat într-o ceartă familială, a precizat RTCG. El ar fi deschis focul la întâmplare în cartier după această dispută.

Atacatorul a fost ucis după ce a deschis focul asupra poliţiştilor.

Potrivit Reuters, care citează tot media locale, bilanţul este de 12 morţi, inclusiv atacatorul.

Este atacul armat cel mai sângeros produs în Muntengru de decenii, scrie France Presse.

Tragedia s-a produs în plin sezon turistic, în această ţară cunoscută pentru plajele pitoreşti mărginite de munţi.

Cetinje, fostă capitală regală, este situată într-o vale muntoasă care s-a confruntat cu o stagnare economică în cursul ultimelor decenii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367