REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Doi dintre denunţătorii lui Poteleanu, fostul şef de la Casa de Sănătate Constanţa, ŞI-AU RETRAS PLÂNGERILE!

Doi dintre denunţătorii lui Poteleanu, fostul şef de la Casa de Sănătate Constanţa, ŞI-AU RETRAS PLÂNGERILE!

Replica API 14 martie 2017 | 07:50 2098

Trimis în judecată sub acuzaţia de luare de mită

Trimis în judecată sub acuzaţia de luare de mită

Dragoș Poteleanu

Un nou termen în dosarul lui Dragoș Poteleanu, fostul director al CJAS Constanța, a avut loc vineri, 10 martie, a.c. Potrivit procurorilor, în perioada 2012 – 2015, inculpatul Dragoş Poteleanu, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză), sumele totale de 102.300 euro şi 24.000 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate. Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective. Menționăm că doi dintre denunțători, și anume Nicolae Ciufu și Dorel Buriu, și-au retras plângerea făcută.

În cadrul termenului din data de 10 martie, a.c., a fost audiată martora Luana Alexandrescu, medic primar gastroenterologie. Luana Alexandrescu deține 50% din firma Gastromood, iar partea cealaltă este deținută de medicul Eugen Dumitru. Femeia a povestit în timpul audierilor cum a intrat în relație cu CJAS și cum au decurs lucrurile. „În 2013 am intrat în relație cu CJAS Constanța. Nu l-am cunoscut pe director cu ocazia contractării, deoarece a fost prezent doar colegul meu Eugen Dumitru. Tot ceea ce știu este de la colegul meu. În anul 2014 am decis să suținem și noi eforturile lui Dragoș Poteleanu de a atrage fonduri mai mari pentru județul Constanța”, a spus femeia. De asemenea, aceasta a povestit și cum a făcut denunțul la DNA.

„Pe data de 16 octombrie 2015, colegul meu a fost contactat telefonic de un procuror DNA și am fost invitați la București. Atunci am făcut denunțul, iar dacă nu eram sunați, nu aș fi mers din propria inițiativă”, a mai spus femeia. Pe parcursul audierilor, Luanei Alexandrescu i s-au adresat mai multe întrebări venite din partea avocaților lui Poteleanu. Femeia a fost întrebată ce favoruri primea clinca Gastromood, iar aceasta a spus că veneau fonduri mai mari de la CJAS. „Colegului meu i s-a sugerat că pentru a obține fonduri mai mari pentru CJAS sunt necesare eforturi. Niciodată nu s-a spus în mod direct că trebuie să dăm bani”, a mai spus aceasta. După ce s-a terminat audierea martorei, instanța a stabilit un nou termen de judecată pe data de 7 aprilie 2017 pentru a pune în discuție măsura controlului judiciar.

Iată cum au decurs lucrurile în dosarului lui Poteleanu! Cine minte și de ce?

În anul 2015 izbucnea scandalul Poteleanu, acuzat de procurorii DNA București de luare de mită în exercitarea funcției de președinte la CJAS Constanța. La vremea respectivă au fost prezentate opt denunțuri ale unor furnizori de servicii medicale din Constanța. Valoarea mitei, așa cum a fost calculată în rechizitoriu de către DNA a fost de aproximativ 100.000 euro. DNA a încercat prinderea în flagrant a inculpatului, prin intermediul denunțătorului Samara, însă nu s-a reușit acest lucru. Dragoș Poteleanu a fost trimis în judecată, iar dosarul său se află în desfășurare la Tribunalul Constanța.

Fiind un dosar public, orice a putut asista la ședințele de judecată în care au fost audiați martorii. Primul audiat a fost medicul Nicolae Ciufu care a negat denunțul inițial și a susținut că inculpatul nu i-a cerut niciodată mită. Al doilea martor audiat a fost Stere Samara. În declarația acestuia au exista mai multe contradicții printre care și faptul că i-a dat mită lui Poteleanu cu 6 luni înainte ca acesta să fie numit în funcția de președinte al CAS. Următorul martor audiat a fost medicul Dorel Buriu care a afirmat, la fel ca și ceilați martori că a fost chemat la DNA și că i s-a cerut denunțul.

Acesta a negat complet pe timpul declarației că Poteleanu i-a cerut vreodată mită sau că el i-a dat vreodată. Ceea ce este interesant este faptul că toți martorii de până acum au declarat că au fost chemați la DNA pentru a face denunțul și de asemenea, toți suțin că alocarea de fonduri s-a făcut la fel chiar dacă din anul 2014 nici unul dintre ei nu ar mai fi dat mită, însă Dragoș Poteleanu a fost președinte până în anul 2015. Oare care este adevărul?

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Samara Alex, Este cel care Este sifon din partea tatalui Samara Stere......un gainat.......este mai important decit cei 2........
3
1
Sotul dritei alexandrescu -adi era ruda cu potoleanu.
2
8
Chiar dumneata, autoare a unui articol comandat de infractor.
4
11
Si iata cum acest lachitza lacom va scapa mai usor. Se pare ca e rentabila impostura in aceste vremuri.
5
9
Mare greseala pt acesti martori ca schimba declaratiile la instanta de judecata. Daca nu vor fi anchetati pentru marturie mincinoasa au toate sansele sa fie condamnati pentru denunt calomnios. Il scot pe ala si intrea ei. Prosti avocati au.
8
7
Potelene ciocu mic si joc de glezne! Las o asa ca macane! Pune mana fa o firma sa vezi cum este. Putoareo care ai muncit o viata la stat
9
14
Hotul striga HOTIII ! cam asta este si dupa cum se stie din cercurile inalte si protejate de interese toti sunt identici fara nicio deosebire, unii au facut bani din parandaraturi nu din medicina.stia cine stia de ce ia luat pe astia
14
4
Daca tot judetul stie si stii si tu ca Poteleanau era spagar, de ce nu faceti cu totii denunt la DNA ?? D-astia care sunt zmei pe retele de socializare sub protectia anonimatului am mai vazut .... ! Cine are coloana vertebrala sa iasa in fata si sa spuna cu subiect si predicat ce spaga a luat Poteleanu si sa-si faca publica si identitatea . Ca altfel vorbim vorbe ...
18
5
Chiar ca nu mai ai incredere in nimeni. DNA-ul si-a pierdut total credibilitatea cu Kovesi, Stanciu, Zdranta, etc. Ei judeca numai prin santaj si autodenunturi, fara probe.Eu de unde sa stiu ca Poteleanu e spagar dupa ce citesti acest articol.
17
8
Poteleanu a cazut victima a razboiului dintre patronii de la OCH si cei de la Gastromond. L-au mai ajutat putin si cativa din fostii subordonati, ca daca nu varsau o incurcau ei! Cat despre Samara - el e sifonul de serviciu al DNA. De el trebuie sa se fereasca si propria familie.
18
4
ai dreptate, i-au gasit vreo 4000 e, nu 200. Nu il compara pe spagarul de Taralunga cu Potoleanu!
6
7
Totul a fost fabricat la comanda.Degeba mai declara acum daca omul a fost discreditat si tinut 1 an jumate in control judiciar!
13
6
Asta e justitie? Cam cat de incompetenti si josnici sunt dna?
16
5
Tot judetul stie ce spagar era poteleanu si cum tinea tot pnl-ul din spagile lui ! Interesant este de ce si cine incearca sa il scoata basma curata! Si mai grav e ca cei care dadeau spagi zic ca nu s-ar fi dus din proprie initiativa! Rusine dragilor, datorita voua merge tara asa bine.. daca poteleanu scapa nevinovat eu zic ca trebuie sa emigram urgent
14
15
dna cheama oamenii sa faca denunturi. vezi si cazul taralunga gheorghe, 8 ani si 8 luni pentru un asa zis plic cu 200 euro negasit la perchezitie si niste denunturi..
17
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218