REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Doi elevi de la Liceul de Informatică fac cinste Constanței: au obținut punctaj maxim la bacalaureatul american

Doi elevi de la Liceul de Informatică fac cinste Constanței: au obținut punctaj maxim la bacalaureatul american

Replica API 25 noiembrie 2017 | 00:34 439

Doi elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, Radu Zevri și Sorina Andrei, au obținut punctaj maxim la bacalaureatul american, la matematică și la fizică.

Sorina Andrei este elevă în clasa a XI-a, iar Radu Zevri este elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța și au obținut punctajul maxim, de 800 de puncte, la probele susținute în cadrul testelor SAT (Scholastic Assessment Test).

Elevi olimpici în sistemul românesc, au dominat clasamentele la bacalaureatul american - testul SAT, cu doar o săptămână de pregătire, spun reprezentanții liceului constănțean.

Radu Zevri are rezultate deosebite la învățătură și este olimpic național absolut la matematică anul trecut, a susținut testele SAT generale și cele pe discipline, obținând la matematică 2, cât și la fizică, 800 de puncte pentru fiecare disciplină. El participă la olimpiadele naționale de matematică încă din gimnaziu și a fost premiat, anul trecut, cu premiul I și medalia de aur. Având oportunitatea, el a participat anul trecut la Olimpiada Națională de matematică a Irlandei, neoficial, unde a obținut un punctaj care l-ar fi clasat pe locul III.

Sorina Andrei, de asemenea olimpică națională multipremiată la matematică, a susținut deocamdată proba SAT la disciplina ei preferată, matematică 2, cel mai dificil nivel, și se pregătește pentru chimie. Și pentru ea, punctajul maxim 800 a fost foarte ușor de obținut, iar, ca manieră de evaluare, ea apreciază eficiența acestui examen în care se punctează atât modul de raționare matematic corect, cât și rapiditatea răspunsurilor.

Subiectele acestui examen, după părerea celor doi, nu dau mari greutăți unui elev român care e obișnuit să se pregătească în mod constant la diferitele discipline, singura problemă fiind timpul scurt alocat fiecărei întrebări.

Cei doi s-au pregătit, în medie, câte o săptămână pentru fiecare examen, apreciind că experiența deja deținută de la diversele concursuri, cât și studiul constant la un nivel ridicat, specific pregătirilor pentru olimpiadă, i-a ajutat foarte mult în a trece cu brio de aceste examinări tipic americane.

Cei doi elevi doresc să-și continue studiile în străinătate, facultățile de prestigiu din Marea Britanie și Statele Unite fiind primele lor opțiuni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la un moment dat acesti copii vor trece in CV ca sint absolventi de la aceste scoli islamiste, si nu va fi vina lor ca au capatat aceasta pata, ci a parintilor lor, caci acestia si-au trimis copiii la aceste scoli sectante.
2
1
ia sa citim pe English Wikipedia si sa vedem cine este Fethullah Gulen, sa mai dam un search si pe Google, si cu siguranta vom gasi si articolele publicate in ziarul Adevarul, articole referitoare la teroristul Fethullah Gulen si scolile lui islamiste.Iar Fethullah Gulen daca e barbat si are coaie sa se intoarca in patria lui Turcia si sa-si dovedeasca nevinovatia,daca e nevinovat de ce se ascunde?
7
1
Fethullah Gulen e virgin?
6
1
Pt.cel de mai jos-07.25- nu vreau sa te jignesc, dar daca tot zici ca exista Google, de ce nu verifici ? Ai sa te convingi, nu fi carcotas.
1
6
total neadevarat, nu mai prosti lumea, exista google, putem verifica si noi, pe cine prostesti tu?
5
1
Pt. 12:13 . Bacul american -SAT- se poate sustine in lunile ianuarie, mai, iunie, octombrie, noiembrie, decembrie.Asa ca nu face afirmatii gratuite.
1
9
mai fratilor Bacalaureatul se da vara, eu asa stiu, voi stiti altfel? e drept ca se mai da si toamna pentru repetenti, dar niciodata in Noiembrie, doar in America sa fie altfel? putin probabil, stirea asta miroase urat, si daca desteptii astia au luat bacalaureatul american cu punctaj maxim in vara, de ce dati stirea abia acum?ei au aparut ca stire de senzatie si in presa americana?
13
1
profesorii de la Liceul International de Informatica si de la scoala Spectrum si de la multe alte scoli LUMINA din Romania ne pot oferi si noua informatii referitoare la faptul ca Presedintele Turciei le-a retras cetateniile?de ce a facut asta Presedintele Turciei?si de ce ii numeste dusmani ai Turciei, si elemente periculoase care au butoanele conectate la Fethullah Gulen.Acesti "profesori" daca au DEMNITATE sa mearga in Turcia sa-si dovedeasca nevinovatia pt a li se reda inapoi cetateniile si sa nu se mai ascunda prin Romania ca sobolanii pt a "scolii" viitori jihadisti
19
1
Mai feata dao dreaq da fizica k nu faci bani ceatul e baza skoti si 300 pa zi
8
1
ce repede se uita ale cui sunt aceste scoli,iar aceste "competitii" sunt facute intre scolile sectei "hizmet", secta teroristului Fethullah Gulen,cel care a organizat puciul de anul trecut din Turcia,puci facut la comanda precum in America Latina si menit sa rastoarne de la putere un presedinte ales in mod democratic, dar nu le-a mers,dar aici in Romania le merge sa prosteasca lumea cu acesti "castigatori" de nu atiu ce kkat de concurs"international",astea si acesti"castigatori"sunt scosi in fata pt a face reclama scolii,si pentru a"scoli"multi alti viitori jihadisti
23
2
Felicitari! Ca si pana acum,ne vom lauda cu oameni de prestigiu international de origine romana,asta cand va fi timp printre manele,botoase si tatoase zise vedete,impostori zisi demnitari,personaje insalubre care umplu si otravesc programele TV si radio,ziarele,timpul nostru. Da,inca mai sunt copii ce devin tineri valorosi dar care din pacate, nu pot fi asimilati de o societate dornica de idioti.
0
1
felicitari lor si familiilor care ii cresc...
2
0
Felicitari!!!Acesti elevi sunt exemple de urmat!!!
8
17

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218