REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Doi elevi din Constanţa au fost bătuţi de tatăl unui coleg de clasă!

Doi elevi din Constanţa au fost bătuţi de tatăl unui coleg de clasă!

Replica API 18 martie 2016 | 12:34 313

Anchetă la Școala numărul 2 din Cernavodă, după ce părinții au reclamat că doi elevi au fost bătuți de un adult. Mai exact, se pare că totul a pornit în urma unei altercații izbucnite între copii, după care taăl unuia dintre ei ar fi venit la școală pentru a-i pedepsi pe cei ce au îndrăznit să se ia de odrasla sa. Directorul unității de învățământ, Arabela Brânză, a declanșat o anchetă internă. Cercetări au fost demarate și de către Poliția din Cernavodă, care a întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe.

Doi elevi ar fi fost bătuţi de tatăl unui coleg de clasă, chiar într-o unitate şcolară din judeţul Constanţa, fiind vorba despre Școala nr. 2 din Cernavodă. Se pare că totul a pornit de la o altercaţie ce s-a produs între mai mulţi copii, zilele trecute, un elev fiind rănit. Acesta ar fi povestit acasă ce s-a întâmplat şi joi, 17 martie, tatăl lui a venit la şcoală, a intrat în clasă şi ar fi început să lovească doi minori, cu palmele şi pumnii. Victimele au fost transportate la spital, după cum susține mama uneia dintre ele. De cealaltă parte, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța susțin că, de fapt, părintele doar i-a amenințat, însă toate aceste aspecte vot fi stabilite în urma anchetei. "În dimineața zilei de 17.03.2016, în jurul orelor 7:30- 7:45 părintele unui elev din clasa a IV-a B a intrat în incinta sălii de clasă și a amenințat agresiv verbal doi elevi. Aceștia s-au speriat și au început să plângă. Părinții elevilor au sosit la școală și au discutat cu învățătoarea și cu directorul școlii despre incident. Elevul Dinu susține că a fost agresat de ceilalți doi în zilele anterioare, dar i-a fost frică să îi spună ceva învățătoarei. Părinții s-au deplasat la Poliția orașului, unde tatăl agresiv se pare că a fost amendat cu o mie de lei. La Poliție au plecat atât părinții, cât și elevii agresați. Părintele agresiv a revenit la școală unde a completat o cerere de transfer pentru fiul său în clasa paralelă. Caracterizări ale celor 3 elevi au fost solicitate de Poliția orașului Cernavoda către școală. Acestea urmează a fi realizate de învățătoare și transmise. Pentru cercetarea cazului, la nivelul școlii se va alcătui o comisie", au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Potrivit directorului Școlii Gimnaziale Nr. 2 Cernavodă, Arabela Brânză, la școală s-a întrunit o comisie: "Noi vom lua toate măsurile la nivelul elevilor. Nu avem cu să luăm măsuri asupra părinților deoarece, acestea vor fi luate de către Poliție. Acum, noi avem în școală întrunită o comisie de violență". Totodată, la data de 17.03.2016, ora 8.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la cele întâmplate. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au aplanat conflictul, persoanele implicate fiind invitate la sediul poliţiei, unde acestea au declarat faptul că nu doresc să depună plângere. Tot în aceeași zi, la ora 15.00, dispeceratul Poliţiei Cernavodă a fost informat de spitalul din localitate despre faptul că la unitatea medicală s-au prezentat cei doi elevi cu părinţii. Ca urmare, poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis un dosar ce cercetare penală pentru lovire sau alte violenţe urmând a fi făcute propuneri legale prin unitatea de parchet competentă.

sursa video: Tvr2

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102