REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Doi indivizi care spuneau că strâng bani pentru cazuri sociale au furat bunuri de la un jandarm constănţean

Doi indivizi care spuneau că strâng bani pentru cazuri sociale au furat bunuri de la un jandarm constănţean

Replica API 16 decembrie 2013 | 00:00 73

Atenţie pe cine primiţi în casă!

Atenţie pe cine primiţi în casă!

Oamenii legii constănţeni au atras atenţia, în mai multe rânduri, cu privire la metodele de furt la care apelează infractorii. Fie că este vorba de "omul de la cablu" sau "produse gratuite", cert este că hoţii apelează la aceste strategii pentru a mai fura câte ceva. Asta a păţit şi un jandarm din Medgidia, care a fost vizitat de nişte persoane care, spuneau ele, strângeau fonduri pentru cazuri sociale. Numai că, la plecarea lor, jandarmul a observat că-i lipseau bunuri, respectiv o pereche de pantofi sport.

Un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, aflat la domiciliu, în afara orelor de program, a constatat vineri, 13 decembrie a.c., faptul că două persoane, care i-au bătut la uşă cu scopul colectării de fonduri pentru cazuri sociale, au sustras bunuri din faţa locuinţei sale. Astfel în jurul orei 18.30, la domiciliul unui subofiţer jandarm din localitatea Medgidia, s-au prezentat doi tineri sub pretextul colectării unor sume de bani pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi. La scurt timp, după plecarea lor, jandarmul a constatat lipsa unor bunuri din faţa locuinţei sale, respectiv o pereche de pantofi sport. Având suspiciunea că cele două persoane nu ar avea calitatea de reprezentanţi ai unei asociaţii caritabile, imediat a pornit în căutarea lor, fiind observaţi la aproximativ 500 de metri distanţa de locuinţa sa. Unul dintre cei doi era deja încălţat cu perechea de pantofi sport ce aparţinea jandarmului. Subofiţerul a chemat în sprijin un alt coleg aflat în apropiere, şi-au prezentat calitatea şi i-au condus pe cei doi tineri la sediul subunităţii de jandarmi din Medgidia, aflată în imediata apropiere. Persoanelor în cauză, respectiv L. D., de 22 de ani, din Deva, şi R.M. de 22 ani, din Neamţ, le-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii faptei de furt calificat, acestea urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. Totodată documentele deţinute de cei doi vor fi predate organelor judiciare competente pentru a stabili dacă aceştia făceau parte dintr-o asociaţie caritabilă sau dintr-o altă reţea, care sub pretextul ajutorării persoanelor aflate în dificultate, colectau diferite sume de bani în interes propriu. "Cu această ocazie atragem atenţia cetăţenilor, pentru faptul că, mai ales în această perioadă a anului, pot fi abordaţi de către diverse persoane sub diferite pretexte, existând riscul de a se produce o serie de alte fapte de genul furt din locuinţe sau tâlhării. Recomandăm cetăţenilor să acorde o mai mare atenţie faţă de cei cărora le permit accesul în imobile, locuinţe sau dependinţele acestora, iar în cazul în care observă persoane cu un comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică. De asemenea, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.", au spus reprezentanţii IJJ Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367