REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Doi minori au fugit, cu cătuşele la mâini, de sub nasul poliţiştilor de la Secţia 4

Doi minori au fugit, cu cătuşele la mâini, de sub nasul poliţiştilor de la Secţia 4

Replica API 30 aprilie 2011 | 00:00 127

Suspecţi "legaţi", din exces de zel

Suspecţi "legaţi", din exces de zel

Doi tineri cu cătuşe la mâini au fost văzuţi, vineri dimineaţă, în jurul orei 8.00, în cartierul Palas, pe raza Secţiei 4 de Poliţie din Constanţa. Potrivit unui cititor care ne-a contactat la redacţie, acesta susţine că era să dea cu maşina peste fugari, pe şosea. După câteva ore de agitaţie şi răspunsuri "în doi peri" ale poliţiştilor contactaţi de presă, a fost lămurită şi situaţia: tinerii au scăpat din mâinile poliţiştilor, după ce au fost conduşi la Secţia 4 pentru audieri, după ce ar fi comis o infracţiune de furt. Reprezentanţii Secţiei 4 nu au dorit să comenteze. Potrivit şefului Secţiei 5, comisarul-şef Aurelian Ispir, cei doi indivizi au fost iniţial prinşi de poliţiştii Seţciei 5. "Oamenii mei i-au găsit pe cei doi, apoi i-au predat celor de la Secţia 4. Mai multe nu ştiu", ne-a declarat Ispir.

Ce spune IPJ

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Bogdan Păduraru, cei doi tineri, care sunt minori, A.A.C. şi M. Elvis, nu erau nici arestaţi, nici reţinuţi, ci au fost conduşi la secţie numai pentru unele verificări, fiind încătuşaţi unul de celălalt. "Au fost găsiţi pe străzi şi erau cunoscuţi pentru mai multe furturi, având dosare deschise pe numele lor. Au fost conduşi la secţie, iar într-un moment de neatenţie, au reuşit să scape, posibil să fi sărit pe geam. Momentan îi căutăm. Conducerea IPJ a dispus o verificare administrativă privind modul în care aceştia au fugit şi eventual pentru tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi", ne-a declarat Bogdan Păduraru. De precizat că, în cazul persoanelor conduse la secţie numai pentru verificări, legea nu prevede încătuşarea acestora. Din acest motiv, agentul de poliţie care a recurs la punerea cătuşelor celor doi minori va fi cercetat şi eventual sancţionat pentru purtare abuzivă. "A fost o greşeală a unui agent, care le-a pus cătuşe. Ei nu trebuiau încătuşaţi, pentru că erau doar suspecţi, nicidecum arestaţi, reţinuţi", a declarat şeful IPJ Constanţa, Dumitru Catană. El a mai precizat că probabil cei doi tineri s-au speriat şi au fugit, cu tot cu cătuşe la mâini. "Este normal ca lumea să intre la idei şi să îşi imagineze cine ştie ce, să se panicheze, văzându-i cu cătuşe la mâini. Agentul care i-a încătuşat este deja cercetat", a mai spus Catană.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367