REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Doi pacienţi ruşi refuză să fie operaţi la Spitalul Judeţean, motivând că nu au încredere

Doi pacienţi ruşi refuză să fie operaţi la Spitalul Judeţean, motivând că nu au încredere

Replica API 17 mai 2012 | 00:00 99

Ce palmă primesc medicii noştri, de la victimele unui accident:

Ce palmă primesc medicii noştri, de la victimele unui accident:

Chiar şi în momentele cele mai critice, străinii nu au încredere în serviciile medicale din România, lucru dovedit de refuzul a doi pacienţi ruşi, cu privire la spitalizarea în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Aceştia au ajuns în atenţia medicilor de la Unitatea de Primire Urgenţe după ce au fost implicaţi într-un accident rutier.

Din primele informaţii se pare că şoferul ar fi adormit la volan, pierzând controlul autoturismului, părăsind carosabilul şi izbindu-se puternic de un imobil aflat în construcţie. Totul s-a întâmplat în noaptea de marţi spre miercuri, în apropiere de localitatea Lumina, victimele declarând că se îndreptau dinspre Tulcea către Constanţa. La faţa locului au sosit ambulanţierii care au transportat persoanele la spital, unde au primit asistenţa medicală necesară. După stabilirea diagnosticelor, bărbatul, care se afla la volanul autoturismului implicat în teribilul accident rutier, a rămas internat pe Secţia de Ortopedie, necesitând, din spusele medicilor, o mică intervenţie chirurgicală la nivelul piciorului. Pasagerul din dreapta, o femeie, a suferit răni mai grave, aceasta fiind internată pe Secţia de Neurochirurgie din cauza unei fracturi de corp vertebral, în zona cervicală. Auzind că şi cazul ei necesită intervenţie chirurgicală, pacienta s-a revoltat, refuzând cu desăvârşire orice acţiune din partea medicilor. Mai mult decât atât, pentru a putea fi transferată la o unitate spitalicească din ţara natală, femeia l-ar fi contactat pe consulul Rusiei la Constanţa.

Cadrele medicale de la Constanţa nu ar lăsa pacienta să plece să se opereze la ea în ţară

"Femeia care a rămas internată pe Neurochirurgie refuză spitalizarea şi intervenţia chirurgicală de care are nevoie. Aceasta susţine că vrea să fie tratată în ţara ei şi refuză orice acţiune din partea noastră. Chiar dacă l-a contactat pe consulul Rusiei, tot nu cred că o vom putea lăsa să plece întrucât noi răspundem de starea ei de sănătate, iar un drum lung ar putea fi riscant. Vom vedea ce măsuri se vor adopta până la urmă", au declarat, pentru "Replica", cadrele medicale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614