REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Doi parlamentatri AUR de Constanța au o prestație politică discretă, dar au o avere de invidiat!

Doi parlamentatri AUR de Constanța au o prestație politică discretă, dar au o avere de invidiat!

Replica API 3 august 2022 | 00:00 3918

Soții Evdochia și Dănuț Aelenei, surpriza parlamentarelor din 2020, când au reușit să intre în Legislativul României pe lista AUR din Constanța, au o prestație politică discretă, dar se bucură de o avere care i-ar face pe mulți invidioși. Senatoarea Evdochia și deputatul Dănuț sunt proprietarii a nu mai puțin de 14 imobile: 4 terenuri și 10 clădiri, una dintre ele fiind cumpărate chiar în primul lor an de mandat.

Evdochia și Dănuț Aelenei

Ultimele declarații de avere ale parlamentarilor Evdochia și Dănuț Aelenei sunt, după cum e și normal, identice. Soții Aelenei au două terenuri intravilane în Năvodari, de 848 mp, respectiv 1.047 mp, un teren agricol de 9,10 hectare în Istria și unul similar de 1,56 hectare în localitatea băcăuană Blăgești, primit moștenire de deputatul Dănuț.

Lista clădirilor deținute de soții parlamentari este de-a dreptul impresionantă. Cei doi au o casă de 566 mp, un apartament de 47 mp și o clădire prezentată ca fiind din alte categorii de bunuri imobile, de 13 mp, toate în Năvodari, cinci apartamente și o clădire din alte categorii de bunuri imobile în Constanța, plus încă o clădire din alte categorii de bunuri imobiliare de 117 mp, cumpărată chiar în 2021, în primul lor an de mandat parlamentar.

Evdochia Aelenei

Au pus în bancă în primul an de mandat peste 183.000 de lei

Evdochia și Dănuț Aelenei au o mașină de lux, un Lexus fabricat în 2016, la categoria lux trecându-și în ultima declarație de avere și două ceasuri bărbătești Ulysse Nardine Monaco și Longines, în valoare de 7.000 euro, respectiv 1.000 euro.

Pe 17.12.2021, soții Aelenei au vândut cu 10.000 de euro o mașină către persoana fizică, Nela Gonaciu, completând astfel un prim an de mandat parlamentar cât se poate de bănos.

Ineditul cuplu de parlamentari constănțeni nu au niciun credit sau ban de dat vreunei bănci, dimpotrivă; au puși deoparte, în diverse conturi, circa 350.000 de lei, 35.000 de dolari și 48.000 de euro. Bună parte din acești bani au fost puși la bancă în 2021, deci tot primul lor an de mandat, când și-au deschis la CEC Bank un cont cu peste 183.000 de lei.

Dănuț Aelenei

Senatoarea declară că încasează o chirie de 200 de lei pe lună

La categoria venituri, soții Aelenei declară veniturile de parlamentari- câte 131.412 lei de fiecare, el pentru funcția de deputat, ea pentru cea de senator.

La salarii, cei doi adaugă cinci chirii, în valoare totală de 26.400 lei și două arende, de 7.200 lei. Cu observația că astfel de chirii par neverosimil de mici, practic simbolice, ținând cont de prețurile pieței imobiliare din Constanța și Năvodari. De exemplu, Evdochia Aelenei declară că a încasat o chirie de 2.400 lei într-un an întreg, adică 200 de lei pe lună. E greu de imaginat ce fel de imobil poate fi închiriat cu această sumă.

Interesant este că niciunul dintre ei nu a declarat că ar încasa vreo pensie, deși spun că au muncit zeci de ani, el ca inginer electrotehnic de marină, ea ca asistentă medicală.

În declarația comună de interese, soții parlamentari declară doar firma Acomarel 007 SRL, cu sediul în Mamaia Sat, cu un cod CAEN înregistrat inițial drept ”alte forme de învățământ”, dar cu domeniu principal de activitate facilități de cazare.

Vila din Mamaia Sat, cel mai mare profit din istoria firmei

Societatea înființată în 2003 administrează o vilă situată pe strada M13 nr. 1 din Năvodari, adresă la care Google Maps oferă ca rezultat această cochetă clădire din imagine.

Firma și pensiunea din Mamaia Sat le-au adus soților Aelenei cel mai mare profit net din istoria sa, și în acest caz, tot în primul lor an de mandat parlamentar. Acomarel 007 SRL a raportat pentru 2021 afaceri de 213.114 lei și un profit net de 110.412 lei, cu un singur angajat și datorii de numai 9.367 lei.

Deputatul Dănuț Aelenei, navigator de profesie, este acum înregimentat în Partidul Alternativa Dreptei, după ce a fost exclus în martie 2022 din AUR pentru că a candidat la șefia partidului împotrva lui George Simion.

Senatorul Evdochia Aelenei, fostă asistentă timp de 30 de ani la Spitalul Județean Constanța, a rămas în rândurile AUR, ocupând funcția de președinte a organizației Năvodari.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cica locurile de senatori in HAUR s-au cumparat cu 100.000 de HEURO da persoana !!! Bani dati personal, TI.GANULUI HOMOSEXUAL siMU.IEion george, seful SOVIETIC HAUR !!!
0
0
poate nu stiai ca votezi liste de 32 de ani indiferent ca sunt acolo sot, sotie sau alti oligofreni! si apoi sa-mi spuneti voi mie un politician care a ajuns acolo sarac si a plecat tot sarac!!!
0
0
Lacomi,corupti,zgarciti,periculosi,hapsani
1
0
cum adica a fost exclus ca a vrut sa candideze la sefia partidului?astia trebuiau dati in judecata, nici pcr nu facea asa ceva, vai de capul nostru, deaia tineretul pleaca din tara, nu are ce sa mai faca aici, astia nu mai vad nici un vot la alegerile viitoare
1
0
cat de tampit tre sa fii sa votezi o lista cu sot si sotie...e clar ca dobitoacele nu au citit lista ci s-au dus derect la sigla...ne meritam soarta,este?
0
0
Noi votam cu ei, ca ne da mocangeala la alegeri. Niste prafuri de tras pe nas.
0
0
Doamna minte si in privinta chiriei pe care o incaseaza. Ba ce avari de oameni, nu le mai ajunge fratzica.
0
0
Doamne ce fete de curci au. Bunici, ia vezi, uite material, astia au vergeturi pe creier
1
0
Pai nu le face bine Simion ca le da M UIE? Fetele lor spun torul, MERITA M UIE
2
0
Chiar daca ai scris Diana se vede mai Danut ca tu esti. Prost, incult, fomist si jegos.
2
0
la 08:55 isi arata prrostia un haurist.
1
0
s-au lins pe bot de alt mandat -_-
1
0
Cam subtire. Stai sa vezi ce avere o sa aiba dupa vreo 3-4 mandate de parlamentari. Daca in politica nu se face avere, atunci unde ?
1
0
lasa ma ca au vota USR-isti care tin diplomele pe pereti ca pe rapirea din serai
1
0
Dispareti naiba cu totul din Parlamentul ala unde ar trebui sa faceti totul pentru acest popor
0
0
Chiar nu observa nimeni asemanarea dintre Danut Aelenei si George Simion? Au fix aceeasi privire, aceeasi ochi ca "unchiul Fester", acelasi zambet, acelasi bot. Bag mana in foc ca sunt rude. Nu ma intereseaza ce grad de rudenie este intre ei, dar este evident ca impart acelasi ADN. Si-a adus rusofilul asta de Simion tot neamul in politica. I-am urmarit si ultimul interviu. Gargara pentru pr0sti! Iar dupa ce OPRESTE LIVE-ul, este evident ce se vorbeste. Despre Unirea Romaniei cu Rusia, sa nu ne mai ascundem dupa deget. Se vorbeste despre ROEXIT, neutralitatea Romaniei in schimbul Cernautiului.
5
0
Te uiti la fetele lor si nu te miri cat de p***t este poporul roman ca alege muppets ca astia. 2 retarzi care sug de poporul care voteaza ca prostul
1
0
castiga mai bine ca medicii, mai spagare ca ele nu exista.... ca sa intri asitenta pe un loc trb sa dai bani grei... la fiecare injectie se incaseaza 5 10 mini... pleaca acasa si cu cate 500lei zilnic...se explica averea lor... si au putut cumpara locurile in AUr...asa e in politica. ai bani, intri, nu? pa
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614