REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Doi poliţişti de la Secţia 4 şi un inspector ANAF, cercetaţi pentru luare de mită şi mărturie mincinoasă

Doi poliţişti de la Secţia 4 şi un inspector ANAF, cercetaţi pentru luare de mită şi mărturie mincinoasă

Replica API 31 octombrie 2011 | 00:00 441

Doi poliţişti de la Secţia 4 din Constanţa împreună cu un fost director al unei firme de pază şi un inspector ANAF sunt cercetaţi pentru mai multe infracţiuni, unele dintre ele comise începând din 2009. Este vorba despre agenţii de poliţie Claudiu Voicilă şi Virgil Chirea, ambii de la Secţia 4, Daniela Neagu, inspector ANAF, precum şi Alexandru Gorga, fost director al firmei de pază SC President Guard SRL, plus alte persoane. Procurorii

Parchetului Tribunalului Constanţa au întocmit rechizitoriul prin conexarea a trei dosare de urmărire penală, vizându-le pe persoanele acuzate de mai multe infracţiuni, precum de mită, furt calificat, purtare abuzivă şi conducere cu permisul suspendat, pentru Alexandru Gorga, pentru cei doi poliţişti - luare de mită, omisiunea sesizării organelor judiciare, iar pentru inspectorul ANAF şi încă o persoană, Dan Ana, s-au reţinut acuzaţiile de mărturie mincinoasă. Una din cauzele penale din acest rechizitoriu se referă la un furt din hipermarketul Real, de unde Gorga şi încă un individ, Florin Stoian Lazăr, au sustras mai multe bunuri, fiind depistaţi de agenţii de pază, care au solicitat intervenţia celor doi poliţişti amintiţi. Însă, cei doi poliţişti, în loc să ia măsurile necesare, în prezenţa unui martor, care era şeful compartimentului "Pază" a hipermarketului, ei i-au cerut acestuia să părăsească "camera de depistare", lăsându-i pe hoţi să părăsească incinta. Camerele de supraveghere i-au surprins însă pe poliţişti stând de vorbă cu hoţii ca nişte vechi prieteni, în parcare, iar la un moment dat, unul din hoţi i-a înmânat ceva unui poliţist, care a fost introdus sub uniformă. După acest incident, cei doi poliţişti au transmis ofiţerului de serviciu că nu au putut prinde hoţul. Cei doi poliţişti au fost scoşi de sub urmărire penală din lipsa probelor, însă sunt ţinuţi sub observaţie. Alte cauze reunite în acelaşi dosar se referă la agresarea lui Paul Iordache de către Gorga, primul fiind socrul administratorului complexului Savoy, Bellamy Zahiu, asta în timp ce firma de pază la care lucra Corga avea contract încheiat cu Savoy, în vederea sigurării securităţii.

Vom reveni.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367