REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Doi poliţişti din Constanţa, propuşi spre arestare

Doi poliţişti din Constanţa, propuşi spre arestare

Replica API 19 noiembrie 2014 | 18:42 144

Doi poliţişti de la Secţia IV au fost propuşi spre arestare de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual dar şi favorizarea infractorului.

Din câte se pare, aceştia au muşamalizat un caz din 2011, când le-a fugit un infractor de sub nas, chiar din secţie.

UPDATE

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 din municipiul Constanţa, Coceanu Mihăiţă-Iulian şi Dănilă Viorel, au fost încătuşaţi de procurori întrucât, în anul 2011, au încercat să muşamalizeze un caz, îngreunând astfel ancheta. Mai exact, ei au prins trei hoţi, care luau o roată de rezervă, i-au condus la secţie, însă un inculpat a reuşit să fugă, cu cătuşele la mâini. Nu au spus despre cele întâmplate şi au trecut în procesul verbal de constatare că au prins doar un infractor, pe altul trecându-l în calitate de martor asistent.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în noaptea de 14 spre 15.11.2011, în timp ce inculpaţii Abrudan Alex Daniel şi Munteanu Gheorghe-Daniel, cu complicitatea inculpatului Dumitru Nicolae, încercau să ridice roata de rezervă sustrasă de la un autoturism marca Dacia Logan aparţinând persoanei vătămate G.I. care se afla parcat pe strada Trotuş din municipiul Constanţa, în autoturismul marca Dacia Logan tip taxi condus de acesta din urmă, au fost surprinşi de o patrulă de poliţie din care făceau parte şi oamenii legii ce sunt acum inculpaţi, respectiv Mihăiţă Iulian Coceanu şi Viorel Dănilă, ambii agenţi de poliţie în cadrul Secţiei 4 Poliţie Constanţa. Cei trei participanţi la săvârşirea infracţiunii de furt au fost conduşi la sediul secţiei de poliţie de unde inculpatul Munteanu Gheorghe Daniel a fugit, având cătuşele la mâini. În urma acestui incident, inculpaţii nu au anunţat organele ierarhic superioare şi mai mult decât atât, cu ştiinţă, au consemnat în mod nereal în procesul-verbal de constatare a infracţiunii flagrante şi în raportul de eveniment din noaptea respectivă faptul că la săvârşirea infracţiunii de furt a participat în calitate de autor doar inculpatul Abrudan Alex Daniel. De asemenea, Dumitru Nicolae a fost menţionat în mod mincinos în actul de constatare ca având calitatea de martor asistent. Prin comportamentul lor, cei doi agenţi de poliţie au îngreunat urmărirea penală în cauză, în scopul împiedicării tragerii la răspunderea penală a doi dintre cei trei participanţi la săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la data de 19.11.2014, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Coceanu Mihăiţă Iulian şi Dănilă Viorel pentru săvârşirea a infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului şi fals intelectual.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614