REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Doi proxeneţi din reţelele lui Belecciu şi Rădulescu nu scapă de măsurile preventive

Doi proxeneţi din reţelele lui Belecciu şi Rădulescu nu scapă de măsurile preventive

Replica API 21 noiembrie 2014 | 00:40 355

Când liderii grupărilor bat palma

Când liderii grupărilor bat palma

Oamenii legii din Constanţa destructurau două grupări infracţionale, specializate în trafic de minori şi proxenetism, una condusă de patronul Pink Cats, Claudiu Giorson Belecciu, şi alta de Gabriel Rădulescu. Ambele dosare au ajuns în instanţe, separat, unul lăsându-se deja cu condamnări. Numai că, în mai anul curent, a mai apărut un dosar penal, membrii ambelor reţele apărând în el, de unde şi faptul că toţi acţionau atât pe cont propriu cât şi prin... “colaborare”. Prin urmare, au fost trimişi în judecată, dar au început şi cererile, cum au fost şi cele respinse pe 20 noiembrie, când fostul poliţist de la Secţia 3, Lucian Borcea, îşi dorea să scape de arestul la domiciliu, iar Cristian George Chirimbu voia să scape de controlul judiciar. Reamintim că prima grupare, în care era implicată şi învăţătoarea de la Şcoala Gimnazială din Sinoe, Aurelia Grosu, ai cărei lideri erau Gabriel Rădulescu şi Niazi Mustafa, a fost anihilată în octombrie 2012, în urma mai multor percheziţii domiciliare, când indivizii au ajuns după gratii, mai puţin cadrul didactic.

Potrivit anchetatorilor, aceştia racolau fete minore, cu ajutorul învăţătoarei, mai toate din familii sărace, care erau sechestrate în mai multe apartamente închiriate pe raza municipiului Constanţa şi obligate să se prostitueze. În aprilie anul curent a venit şi decizia definitivă, Mustafa Niazi fiind condamnat la cinci ani de detenţie, Gabriel Rădulescu la cinci ani şi jumătate, Costel Albescu la trei ani şi jumătate, Aurelia Mariana Grosu - trei ani de detenţie pentru trafic de minori şi proxenetism şi Alexandru Nicolae Amariei - doi ani şi şase luni pentru proxenetism, pe când 12 suspecţi au primit pedepse cu suspendare. În ianuarie anul curent, procurorii DIICOT descindeau la alte adrese, printre care se afla şi aşa-zisul salon de masaj erotic Pink Cats, situat pe strada Dumbrava Roşie, care s-a dovedit a fi un bordel cu acte-n regulă.

O profesoară de la Colegiul Mihai Eminescu, Margareta Drăguţ, un poliţist din cadrul Secţiei III, Lucian Borcea, şi un fost jandarm, Silviu Nicolae Peniu, erau pioni importanţi în gruparea infracţională, care racolau minore şi le puneau să se prostitueze, sub paravanul acestui salon de masaj. Patron era chiar Claudiu Giorson Belecciu, concubinul cadrului didactic, dar şi cel care în urmă cu doi ani vindea "poliţiste" şi "secretare" la preţuri accesibile. Unii au fost arestaţi, după care jandarmul şi poliţistul au fost lăsaţi fie sub control judiciar, fie în arest la domiciliu, pe când profesoara este cercetată în stare de libertate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218