REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Doi STUDENȚI de la MEDICINĂ au atacat în INSTANȚĂ TESTUL COVID

Doi STUDENȚI de la MEDICINĂ au atacat în INSTANȚĂ TESTUL COVID

Replica API 18 octombrie 2021 | 00:32 5861

Doi studenți de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius au mers în instanță și au cerut anularea hotărârii Senatului, dar și cea a Consiliului de Administrație, prin intermediul cărora s-au propus și decis măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2, în vederea prevenirii răspândirii infecției și a protejării studenților, pacienților, cadrelor didactice și personalului medical din unitățile sanitare, pentru activitatea didactică ce se va desfășura cu prezența fizică, în anul universitar 2021-2022.

Încă de la începutul anului universitar, la Universitatea Ovidius, Facultatea de Medicină, o circulară a început să agite apele printre studenți. Aceasta suna în felul următor: ”Pentru a putea participa la activitățile didactice din anul universitar 2021- 2022, studenții vor prezența unul dintre următoarele documente: certificatul de vaccinare anti-COVID (schemă completă), test RT-PCR negativ, o dată pe săptămână (prezentat în fiecare zi de luni), rezultatul negativ certificat at unui test antigen rapid, de două ori pe săptămână (efectuat în fiecare zi de marți și vineri), adeverință din care să rezulte că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Cadrele didactice vor permite participarea la activitățile didactice doar studenților care prezintă unul dintre documentele enumerate la punctul 1”.

Chiar dacă ne aflăm în plină pandemie, iar studenții de la Facultatea de Medicină au acces în unitățile medicale, acolo unde se află pacienți, iată că unii dintre ei nu sunt de acord să se supună acestor măsuri. Aceștia au spus, pentru Replica, faptul că acea circulară e doar o fițuică. "Ne simțim într-o dictatură medicală”, au spus respectivii studenți.

Hotărârea Senatului, care prevede măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu COVID, atacată în instanță

Consiliul de Administrație al Universității Ovidius a propus Senatului, pe 29 septembrie, iar acesta din urmă a aprobat prin Hotărârea 843, ”măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2 în vederea prevenirii răspândirii infecției și a protejării studenților, pacienților, cadrelor didactice și personalului medical din unitățile sanitare, pentru activitatea didactică ce se va desfășura cu prezența fizică, în anul universitar 2021-2022”.

Joi, 14 octombrie, această hotărârea a fost atacată în instanță, de doi studenți de la Facultatea de Medicină, chemând la bară, atât Universitatea Ovidius, cât și Senatul Universității. Tribunalul Constanța nu a stabilit, încă, un prim termen de judecată.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este o discriminare in masa...si cu vaccinul facut poti duce virusul mai departe.... Oamenii sunt orbiti si plini de ura degeaba nu gandesc deloc
0
1
Sa spuna de 3 ori o rugaciune si nu trebuie sa se vaccineze.
1
1
Cu cei nevaccinati
6
2
studentii ulii,nu va convine,plecati!nici macar moscova nu va primeste rapanosi nevaccinati!
7
9
Mi se pare normal si corect ceea ce au facut . Se cere sa se testeze doar cei nevaccinati iar cei vaccinati sunt si ei purtatori de boala . Cumva oricum este o discriminare . Daca tot vor teste sa se testeze toata lumea nu doar cei nevaccinati .
10
11
daca voi credeti ca un ser care nu te face imun la boala, are efect limitat si nu impiedica raspandirea bolii nu se poate numi vaccin!!!
10
10
Cucule , lasa-ne....pune-ti masca pe figura si dute sa-ti mai faci un vaccin !
7
13
Astia vor deveni medici???
22
5
mult succes , dar nu castigati
12
6
Kary Mullis inventatorul testului PCR spune testul nu e bun de nimc...poate detecta orice prin multiplicare,e pe video toata declaratia,apoi a murit subit in vara 2019,august mai exact,apoi a urmat ce este si azi...Cum mor ei subit asa...Seth Rich,Mullis,Isaac Kappy,Chester Bennington,Chris Cornell,Paul Walker,cei 3 mentionati pe final lucrau la documentarul The Silent Children despre pedofilia de la Hollywood si traficul international de copii.
19
13
vor pleca in strainatati ! aacolo unde medicina e ...stiinta nu balbe!
22
8
bravo lor.vad ca omenia nu a murit!eu as da statul in judecata pentru ca a cumparat jegurile astea de vaccin fara acordul meu!
36
25
Sa le fie rusine. Sa nu ajunga medici pt ca nu merita. Cand se mkare pe capete se trzesc 2 dmnti sa comenteze. Mizerii. Sa plece in franta sau italia sa vada cum e
37
52

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920