REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Doi studenţi din Constanţa l-au reclamat pe Decebal Făgădău la DNA

Doi studenţi din Constanţa l-au reclamat pe Decebal Făgădău la DNA

Replica API 25 februarie 2016 | 00:00 282

Acuzat că a refuzat să pună în aplicare legea educaţiei

Acuzat că a refuzat să pună în aplicare legea educaţiei

Decebal Făgădau

Cristian George Farauanu şi Eduard Constantin Tănase, studenţi la Universitatea Ovidius din Constanţa, respectiv Universitatea Maritimă, au sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în urma respingerii, de către Consiliul Local Constanţa, a unui amendament care prevedea acordarea de 50% reducere la transportul local în comun. „Amendamentul a fost respins de către consilierii locali PSD, aceştia fiind instigaţi la nerespectarea legii de către viceprimarul cu atribuţii delegate de primar, Decebal Făgădau, care, în opinia noastră, a săvârşit un abuz în serviciu.

Considerăm înacceptabilă situaţia de fapt în care profesorii au primit reducere la transportul local în comun, iar studenţii nu, deşi cei din urmă au dreptul la această reducere conform legii. Demersurile pentru respectarea legii au fost iniţiate în anul 2014, Consiliul Local refuzând în mod explicit să pune în aplicare legea educaţiei. Fapta săvârşită în funcţia sa de viceprimar cu atribuţii delegate de primar de a vota împotriva adoptării unei hotărâri ce ar fi acordat studenţilor drepturilor ce li se cuvin, este, în opinia noastră o sfidare la adresa legii“, spun cei doi studenţi.

„Conform Codului Penal, Art. 297 (1) “Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”. Considerăm că prin această faptă au fost lezate drepturile şi interesele studenţilor din Constanţa, drept urmare aceasta nu trebuie să rămâne nesancţionată, ţinând cont că legea este încălcată de 6 ani.

Consiliul Local Constanţa a dat dovadă încă o dată că, prin invocarea unor false impedimente, că politica este mai presus de statul de drept. Considerăm că acest drept al studenţilor trebuia să reprezinte o prioritate pentru Consiliul Local Constanţa încă din anul 2014, moment în care această situaţie a fost prezentată, iar toată documentaţia necesară adoptării acestei hotărâri ar fi putut fi elaborată de atunci. Ulterior şedinţei, viceprimarul Decebal Făgădu şi-a asumat că va depune un proiect în acest sens, demonstrând încă o dată că gestul de astăzi a fost doar unul politicianist“, au conchis studenţii.

Mirela Sorina PAS CAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218