REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Doi supravieţuitori ai temniţelor comuniste, prezenţi la un simpozion în Constanţa

Doi supravieţuitori ai temniţelor comuniste, prezenţi la un simpozion în Constanţa

Replica API 17 noiembrie 2017 | 00:00 378

Emanoil Mihailescu/ Nicolae Rădulescu

Vineri, 17 noiembrie a.c., de la ora 12,00, în Sala Senatului a Universității „Ovidius” din Constanța (Zona Campus A), se va desfășura simpozionul „Rugul Aprins și Patriarhul Justinian”. În cadrul evenimentului va avea loc și lansarea cărții „Sandu Tudor și asociațiile studențești creștine din România interbelică”, ce poartă semnătura lect. univ. dr. Carmen Ciornea. Simpozionul face parte din proiectul „Apărători ai Ortodoxiei între Dunăre și Mare în timpul comunismului” și este organizat de Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Cultural-Educațional, Editura Eikon și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei” din cadrul Universității „Ovidius”, Constanța.

Data desfășurării simpozionului nu este una întâmplătoare, pentru că în această zi, acum 55 de ani, părintele Daniil Sandu Tudor, fondatorul, organizatorul și catalizatorul Rugului Aprins, din iadul Aiudului, își înălța sufletul la cele veșnice. Refacerea traseului existenței pământești a acestui mărturisitor îi va avea drept călăuze mai ales pe supraviețuitorii Nicolae Rădulescu și Emanoil Mihăilescu, discipoli ai părintelui Daniil Sandu Tudor.

Bucuria de a-i asculta pe mărturisitorii Nicolae Rădulescu și Emanoil Mihăilescu, singurii supraviețuitori ai lotului „Rugul Aprins”, așa cum l-a gândit Securitatea în 1958, va fi întregită de alocuțiuni susținute de către Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, lect. univ. dr. Carmen Ciornea, protos. asist. univ. dr. Maxim Vlad, prof. univ. dr. Răzvan Ionescu, prof. univ. dr. Gheorghe Anghelescu, pr. prof. univ. dr. Nechita Runcan, dr. Nicolae Georgescu și Ionuț Druche, Directorul Editurii Arhiepiscopiei Tomisului.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A invita la acest simpozion un tradator securist in persoana tov Porcu Macedon Petrescu este un sacrilegiu si o batjocura la adresa partizanilor anticomunisti ! Utopia de a pune la masa victimile si calaii este unica in Romania de rahat de azi ! Acord vot de blam acestui simpozion
1
0
Da, pentru regimurile de dupa 1989,mai exista oameni curati sufleteste. Simpla lor pomenire nu inseamna nimic fara urmarea exemplului. Credeti ca ei,la varstele lor,nu stiu ce se intampla? Ba da ,stiu si ii doare,pentru ca stiu ca au luptat degeaba,s-au sacrificat pentru o natiune de prosti,ca eroii nu sunt decat prilejuri de mici si bere,nu exemle de urmat.
0
0
Intregi generatii de oameni curati, credinciosi si curajosi au fost intemnitati, terorizati, schingiuiti si unii chiar martirizati de comunisti doar pentru ca si-au aparat credinta si valorile spirituale. Cati din tinerii sau chiar mai putin tinerii de astazi mai au valori pe care sa fie gata sa le apere cu pretul libertatii lor? In schimb avem parlamentari si fosti tortionari care au nesimtirea sa-i condamne pe cei care au luptat impotriva comunizarii tarii. Vai de viitorul acestui popor care se indeparteaza din ce in ce mai mult de DUMNEZEU!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218